T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Azgın doberman dehşet saçtı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde genç bir kız, "Doberman" cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Sokak'ta yürüyen Burçin Yıldız'a (19), B.T'ye ait "Doberman" cinsi köpek saldırdı. Bacak ve kalçasından yaralanan Burçin Yıldız, tedavi altına alındı. Genç kızın ailesi köpeğin sahibi B.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • BANDIRMA (A.A)


    Fabrikadaki yangın ucuz atlatıldı

    Hyundai Otomobil Fabrikası'nın boyahane bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölümde bulunan işçiler dışarı çıkarılırken, yoğun duman nedeniyle yaşanacak zehirlenmelere karşı 112 Acil Servis ekipleri fabrika içinde hazır bekledi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınıp söndürülürken, yoğun duman tahliye edildi.


    50 YTL'lik kar temizliği

    Mudurnu'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım talebinde bulunan işportacı Muzaffer Alan'a 50 YTL yardım için okulun bahçesinde karı temizleme şartı kondu. Alan da kolları sıvadı.


    Agatha Christie'nin anahtarı Pera Palas'ta

    Ünlü İngiliz romancı Agatha Christie'ye ait olduğu belirtilen ''gizemli'' anahtar, Pera Palas Oteli'nde sergilenmeye başlandı. Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Pera Palas Oteli'nin işletmecisi Kemal Süzer, Agatha Christie'nin otelin 411 no'lu odasına saklamış olduğu anahtarı, 1979'da babası Hasan Süzer'in odadaki döşemenin altına gizlenmiş halde bulunduğunu kaydetti. Süzer, ''Babamın ölümünün ardından özel kasasında anahtarı bulduk. Christie'nin hatıra defterlerinden birinde, 1926'da ortadan kaybolduğu 11 günün sırrının bu odada saklı olduğunu açıklaması, anahtarın önemini artırıyor. Bu çok özel anahtarı halkla paylaşmayı uygun gördük'' dedi. Anahtar, Pera Palas Oteli'nin Orient Express Bar bölümünde sergilenmeye başlandı.


    Can güvenliği olmayan binalara proje desteği

    İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) seçimleri 29 Ocak'ta yapılacak. Seçimlere "Merkezde Birliğe Çağrı" listesinden katılan Emin Batur, kazanmaları halinde yapacakları çalışmaları Yeni Şafak'a anlattı. Öncelikle, deprem riski bulunan İstanbul'da can güvenliği olmayan binalar için pahalı olmayan alternatif projeler üreteceklerini açıklayan Batur, bu projeler için ulusal ve uluslararası teşvik fonlarının araştırılacağını söyledi. Batur, "Deprem sonrası ayakta kalması ve işlevini sürdürmesi gereken resmi binalar hastane, okul gibi yerlerin yetkilileri ile işbirliğine giderek deprem düzenlemelerini gerçekleştireceğiz" dedi. Batur, deprem sonrasında ilgili mercilere alternatif deprem yolları sunacaklarını da vurguladı. Ara eleman ihtiyacını karşılayan meslek liselerine ÖSS'de uygulanan haksız katsayı uygulamasının kaldırılmasına çalışacaklarını da belirten Batur, üniversitelerde kılık kıyafetlerinden dolayı eğitimlerini tamamlamayan bayan öğrencilere sahip çıkacakları söyledi.

  • MURAT PALAVAR


    Seçim heyecanı

    İstanbullu 2 bin 500 harita ve kadastro mühendisi sıcak bir haftaya giriyor. Bunun nedeni ise, hafta sonunda odada yapılacak olan seçimler. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın yönetimi 29 Ocak'taki seçimle değişecek. YTÜ Oditoryum Sergi Salonunda yapılacak seçimde biri yönetime diğeri muhalefete ait olmak üzere iki liste çekişecek. Odadaki mevcut yönetimin siyaset yapmaktan iş yapmaya fırsat bulamadığını vurgulayan muhalifler "Meslekte Birlik Grubu" adıyla seçime katılacaklarını açıkladı. Bu grubun başkan adayı Mehmet Sarıtemur, kısır çatışma ortamının öncelikle mesleki gelişime önem veren mühendislerin önünü kestiğini açıkladı. Sarıtemur, sağduyu sahibi, proje üretimini siyasetin önünde tutan oda üyelerini oy vermeye çağırdı.


    Sayılarla İstanbul

    Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesisleri Sayısı: 254
    Turizm İşletme Belgeli Eğlence Tesisleri Sayısı: 349
    Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılasındaki Payı: yüzde 23
    Toplanan Mevduatların Türkiye İçindeki Payı: yüzde 35


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi