T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 28 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Elenmek daha zor

İsviçre ve Avusturya'da düzenlenecek 2008 Avrupa Şampiyonası eleme kuralarında Türkiye, en tercih edilebilecek gruba düştü. İlk torbadan gelen Yunanistan bile Milli Takımımızın gerisinde.

C GRUBU
Yunanistan
TÜRKİYE
Norveç
B.Hersek
Macaristan
Moldova
Malta

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, (C) Grubu'nda Yunanistan, Norveç, Bosna-Hersek, Macaristan, Moldova ve Malta ile eşleşti. İsviçre'nin Montrö kentinde yapılan kura çekimi sonrasında, 6 grupta 7'şer takım, 1 grupta da 8 takım yer aldı. Gruplarında ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa evsahipliği yapacağı finallerde mücadele etme hakkını kazanacak.

2 Eylül 2006 tarihinde başlayacak eleme grubu maçları, 21 Kasım 2007 tarihinde de sona erecek. Yeni statüye göre, puan eşitliği halinde, gol averajı, toplam gol sayısı ve deplasmanda daha çok gol averajına bakılacak. Gruplarda oynanacak maçların fikstürleri daha sonra belli olacak.

YUNANLILAR DA MEMNUN

Kura çekimini değerlendiren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "En iyi grup bizimki. Bu kuradan çok mutlu olduk. Çekilebilecek en iyi kurayı çektik. Kuradan önce Yunanistan'ın çıkmasını istemiştim. İnşallah benim yönetimimde grup lideri olarak finallere gideriz" şeklinde konuştu.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de, en iyi gruba düştüklerini kaydederken, "Normal koşullarda bu gruptan lider olarak çıkmamız gerekiyor. Kura öncesi hangi grubu seçmek istediğimizi sorsalar, herhalde bu grubu isterdik" dedi. Yunanistan medyası da, mücadele edecekleri grubun güçlerine göre olduğunu belirtti.

Grup şahane, gözler FIFA'dan gelecek cezada

Avrupa Şampiyonası elemelerinde kolay gruba düşmenin sevincini yaşayan Futbol Federasyonu yönetiminin tek endişesi, İsviçre maçı nedeniyle verilecek cezanın beklenmedik şekilde ağır çıkma tehlikesi... Özellikle 6 maç gibi bir cezanın çıkması halinde milliler elemelerde içeride oynayacakları tüm maçları tarafsız sahada yapmak zorunda kalacak. Başkan Haluk Ulusoy, "Allah'ın izniyle en az cezayı alacağız" dedi.

Terim kurayı sevdi pazartesiye kilitlendi

Çekilen kuradan memnun olduğunu belirten Terim, Milli Takım'daki geleceğinin ise pazartesi netleşeceğini söyledi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, çekilen kuradan memnun olduklarını söyledi. Terim, grupta Türkiye, Yunanistan ve Norveç üçlüsünün dikkati çektiğini ifade ederek, "Bosna-Hersek'i de bunlara katabiliriz. Ne çok kötü, ne de çok iyi diyebileceğimiz bir grup'' şeklinde konuştu. Gruptaki takımları da değerlendiren Terim, "Yunanistan ile 2006 elemelerinde eşleşmiştik. Norveç, play-off'tan döndü. Bosna-Hersek ise finallere gitmeyi son saniyelerde kaybetti" şeklinde konuştu. Macaristan'ın geçmişini arayan bir görüntü içinde olduğunu söyleyen Terim, "Moldova yabancımız değil. Malta ile uzun zamandır oynamıyorduk, yeniden eşleştik'' diye konuştu. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na grup lideri olarak katılacağını vurgulayan Terim, "Fikstür çok önemli. Hiçbir rakibi küçümsemiyoruz. Gruptan çıkamamamız büyük sürpriz olur" ifadelerini kullandı. Yeni yönetimle sorunu olmadığını da ifade eden Terim, "Haluk Ulusoy ile pazartesi günü oturup işin son şeklini konuşacağız. Herhangi bir sorunumuz yok. Herkes Türk futbolu için burada" dedi.

YUNANLILAR'I ÜZMÜŞTÜK

Yunanistan, son Dünya Kupası eleme grubunda rakibimizdi. Türkiye son maçlarda Yunanistan'ı geçip play-off hakkını elde etmişti. Rehhagel hala görevde. Önemli yıldızlarının yaşlanması dezavantajı.

İSTİKRARSIZ NORVEÇ

Dünya Kupası eleme grubunu İtalya'nın arkasından 2. sırada bitirdi. Barajda Çek Cumhuriyeti'ne elendi. İstikrarsız bir ekip. Hocası, Age Hareide... John Carew ve John Arne Riise, yıldızları.

BOSNA, HALA BOLİÇ'E BAĞLI

Sliskovic'in çalıştırdığı Bosna'da Boliç ve Salihamidzic gol umutları.. Dünya Kupası elemelerinde son maçında S. Karadağ'a 1-0 yenilerek baraja kalamadı.

NERDE O ESKİ MACARİSTAN

Matthaeus'tan sonra hala teknik direktör bulamadı. Deplasmanda çok kötü ama evindeki maçlarda her rakibi zorlayabiliyor. Ama eski günlerinin uzağında.

MALTA, EZELİ RAKİBİMİZ!

70'li ve 80'li yıllarda çok sık eşleştiğimiz Malta ile yeniden buluştuk. Yıllar sonra da yine tam bir averaj takımı. Hocası, Fitzel. Dünya Kupası elemelerini galibiyetsiz kapattı.

MOLDOVA, HER DAİM SONUNCU

Eski Sovyet ekolünden bir şey alamadığı gibi, ekonomik zorluklar yüzünden, daha sonra da futbolunu geliştiremedi. Her düzeydeki takımları, turnuvalarda son sıraları alıyor. Viktor Pasulko çalıştırıyor.

B Grubu yangın yeri

A GRUBU
Portekiz
Polonya
S.Karadağ
Belçika
Finlandiya
Ermenistan
Azarbaycan
Kazakistan

B GRUBU
Fransa
İtalya
Ukrayna
İskoçya
Litvanya
Gürcistan
Faroe Adl.

D GRUBU
Çek Cum.
Almanya
Slovakya
İrlanda Cum.
Galler
Kıbrıs Rum K.
San Marino

E GRUBU
İngiltere
Hırvatistan
Rusya
İsrail
Estonya
Makedonya
Andorra

F GRUBU
İsveç
İspanya
Danimarka
Letonya
İzlanda
K.İrlanda
Liechtenstein

G GRUBU
Hollanda
Romanya
Bulgaristan
Slovenya
Arnavutluk
Belarus
Lüksemburg


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi