YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

'Dosyayı bekletmek suç'

FP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Apo'nun yakalanışı sırasında şov yapanların bugün infazına karşı çıktıklarını" savunarak, "İdam kararının Başbakanlık'ta bekletilmesi suçtur" dedi

ANKARA- FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, "terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışı sırasında şov yapanların bugün infazına karşı çıktıklarını" ileri sürerek, "İdam kararının Başbakanlık'ta bekletilmesi suçtur. Karar Meclis'e sevkedilmeli ve ne yapılacağına TBMM karar vermelidir" dedi. Esengün, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, koalisyonu oluşturan partilerin liderlerinin, Öcalan'ın idam kararı ile ilgili değerlendirmelerini zirvede ortaya koyacaklarını söyledi.

Apo için gizli oturum olmaz

Liderler zirvesinde Başbakan Bülent Ecevit'in, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi için liderleri ikna etmeye çalışacağı duyumları aldıklarını da ifade eden Esengün, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanın aklına, Apo'nun yakalanışı, Başbakan Ecevit'in bu haberi sevinçle vermesi, İmralı yargılaması, şehit analarının feryatları ve bu acıların nasıl istismar edildiği gibi şeyler geliyor. Apo bu süreçte yargılandı ve karar onandı. Bu karar toplumda büyük sevinç yarattı. Ancak iş infaza gelince başından beri bunu savunanlar ve bu işin şovunu yapanlar şimdi infaza karşılar. Bu kararın Başbakanlık'ta bekletilmesi mümkün değildir. Bekletenler görevlerini kötüye kullanır ve görevi suiistimal suçu işler. Karar Meclis'e sevk edilmeli ve ne yapılacağına TBMM karar vermelidir. Meclis'in idam kararını gizli oturumla değerlendirmesi veya Cumhurbaşkanı'nın bu konuda liderler zirvesi yapması da doğru değildir. Meclis yeniden yargılama yeri değildir."

Candan: Meclis by-pas edilirse karar geçersiz olur

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan da, "Liderlerin Meclis'i by-pass ederek alacakları kararlar geçersiz olacaktır" dedi. Öcalan'ın idamı konusunda karar verecek mercinin TBMM olduğunu ifade eden Candan, şu görüşleri savundu: "Bu Meclis'in yetkisini gasp etmek demektir. Liderlerin kendi milletvekillerine ve muhalefete rağmen, Meclis'i by-pass ederek alacakları kararlar geçersiz olacaktır. Çünkü idamla ilgili verilecek kararlarda milletvekilleri hür iradeleriyle hareket etmelidir. Bu jakoben, dayatmacı anlayışı kabul etmiyoruz". Candan, hükümet yetkililerinin "Terör bitti" açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Gerilla savaşı devam etmektedir" dedi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...