YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

TUNCELİ'DE ŞEHİT EDİLEN ASKERLER HÜZÜNLÜ TÖRENLERLE UĞURLANDI

Demirel ve Ecevit'e öfke

Binbaşı Yavuz'un cenaze töreninde şehit yakınları Demirel ve Ecevit'i protesto etti

ANKARA- Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazında, siyasilere şehit ailelerinden "Hainler APO ile yan yana" tepkisi geldi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve siyasilerin yanına giderek tepki vermek isteyen şehit yakınları, polis kordonu ile karşılaştılar. Polis barikatını aşan şehit yakınları ise, yakın korumalara takıldılar. Özellikle Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve cenazeye katılmayan Başbakan Ecevit, şehit yakınlarının sert protestoları ile karşılaştılar. Bir şehit yakını, "Bırakın beni şu Demirel'in bir yakasına yapışıp evladımın hesabını sorayım. Hani şehit kanı yerde kalmayacaktı. Evladı yok ki, evlat acısını bilsin. yuuh" diyerek tepkisini gösterirken, Demirel cenaze namazını kılmak için yerine almaya giderken de şehit yakınları, "Ne yüzle geliyorsun. Hainler APO ile yanyana. Neden idam etmiyorsunuz? Benim evladımın günahı neydi? Cenaze namazında sizleri istemiyoruz." diyerek tepki gösterdi. Şehit yakınlarının tepkisi sadece Demirel'e yönelik değildi.

'Hangi siyasinin evladı ölmüş?'

Protestolar cenazeye katılmayan Başbakan Ecevit ve APO asılmasın diyen milletvekillerine yönelik olarak ta sürdü. Şehit yakınları Ecevit'e yönelik olarak, "Ecevit'e teşekkür edeceğiz. APO'yu asmayacak ya! Hangi siyasinin evladı ölmüş göstersinler. Hainler mecliste. Mecliste vatan hainleri istemiyoruz. Hainleri cenaze namazında istemiyoruz. Şehitlerin hakları size haram olsun. APO tehdit ediyor, sesiniz çıkmıyor. Satılıklar" diyerek protesto ettiler. Şehit yakınları protestolarını askerlere yönelik olarak ta sürdürdüler. Şehit yakınları askerlere yönelik olarak, "Her konuda konuşuyorsunuz da niçin APO konusunda susuyorsunuz? Tepkinizi niçin açık ortaya koymuyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

ANKARA- Tunceli'nin Ovacık ilçesi Yenikonak mevkiinde teröristlerle girişilen çatışmada şehit olan Jandarma Kurmay Binbaşı Ufuk Bülent Yavuz'un cenazesi, Ankara'da düzenlenen hazin bir törenin ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan şehit yakınlarının Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başkan Bülent Ecevit'e yönelik ağır protestoları üzerine yoğun güvenlik önlemleri alındı. Demirel, çevik kuvvet ekipleri koruması altında tören alanından uzaklaştı. Afyon'un Emirdağ İlçesi yakınlarındaki trafik kazasında hayatını kaybeden Hava İstihkam Üsteğmen Özcan Karabacak ile emekli Büyükelçi Semih Günver'in cenazeleri de Kocatepe Camii'nde dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ankara'da defnedildi. Komando Uzman Çavuş Abdullah Köse (26) ise memleketi Afyon'un Sultandağı ilçesinde, Onbaşı Vedat Taşava (22) Amasya İl Jandarma Komutanlığı'nda hüzünlü bir tören le toprağa verildi. Törende şehit annesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Elektrikte çifte soygun
TEAŞ'ın, kendi santrallerinde üç cent'e malettiği elektiriği, YİD yöntemiyle yapılan santrallerden 10-12 cent'e aldığı için vatandaşa dört kat pahalı satıyor. Ancak yine de borçlarını ödeyemiyor.
Kızılay'dan yemek kıyağı

Çuvallar dolusu şikayet
YÖK, Alemdaroğlu ve üniversitelerdeki yolsuzlukları araştırmak için kurulan Araştırma Komisyonu'na çuvallar dolusu ihbar gelmesi üzerine, çok sayıda alt komisyon kuruldu
Tantan'a kayıp mektubu
Kayıpların son günlerde artması üzerine Mazlumder ve İHD ortak bir basın açıklaması yaptı. İHD, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a sorumluların bulunması için mektup yazdı.
Memur alımında beklenen adım
Kamu kuruluşlarının, memur sınavı ile doldurulacak boş kadrolarını, 28 Ocak'a kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmesi istendi. Merkezi sınav başarı puanına göre yerleştirme yapılacağı belirtildi.
SÜRPRİZ AÇIKLAMA
Apo asılmasa da olur
KAYSERİ- Kayseri Şehitleri ve Malülleri Derneği Başkanı Murat Çetinkaya, elebaşı Abdullah Öcalan'ın binlerce teröristten sadece biri olduğunu belirterek, "Terörün biteceğine, akan kanın duracağına, kamuoyu ve devlet emin olacaksa, Apo asılmasa da olur" dedi. Çetinkaya, terör örgütünün şimdiye kadar eylemlerini sona erdireceği yolundaki açıklamalarının tamamının yalan çıktığını, Tunceli'de birkaç gün önce 6 askerin daha şehit edilmesinin bunun en belirgin kanıtı olduğunu belirtti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...