YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Başka 'bedelli' olmayacak

Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu, bedelli askerliğin bir kereye mahsus olduğunu belirterek, askerlik süresinin kısaltılmasının da gündemlerinde olmadığını açıkladı

İZMİR- Milli Savunma Bakanı Sebahattin Çakmakoğlu, "Türkiye'de askerliğin süresinin oturmuş olduğunu, kısalması yönünde bir gündem oluşmadığını" bildirdi. Çakmakoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretten sonra İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu'nun makamına giden Bakan Çakmakoğlu, buradan Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek Başkan Ahmet Piriştina ile görüştü. Çakmakoğlu, DSP İzmir Milletvekili Güler Aslan'ın, kadınların askere alınması yönünde bir teklifinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, şu anda böyle birşeyin söz konusu olmadığını söyledi. Çakmakoğlu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde rütbeli bayanlar var. Harp Okulları'na önemli sayıda kız öğrenci kabul ediliyor. Hatta Milli Savunma Bakanlığı`nda havacı bir üsteğmen kızımız özel kalemde çalışıyor" diye konuştu.

Askerlik süresi kısalmayacak

Çakmakoğlu, askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili bir başka soru üzerine de bu konunun gündemde olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin jeopolitik ve coğrafi konumundan dolayı, görev kuvvetini muhafaza edecek şekilde askerlik hizmeti 18 ay, 16 ay ve 8 aylık kısa dönem şeklindedir. Deprem felaketinin yaralarının sarılması için bedelli askerlik uygulaması yaptık. Bunların ilk tertibi, 15 Ocak'ta yaklaşık 10 bin civarındaki kişi birliklerine sevk edilecek. Şu ana kadar başvuru 20 bin civarındadır. 4 Mayıs 2000 tarihine kadar da bedelliden yararlanma süresi vardır. Bedelli askerlik deprem nedeni ile istisnai olarak uygulanmıştır. Tekrar gündeme gelmeyecektir."

Bedelli için 20 bin başvuru oldu

Bakan Çakmakoğlu, bedelli askerlik uygulamasından 90-100 bin kişinin yararlanması hedeflediklerini kaydederek, bedellilerin 32 gün askerlik yapacağını, bunlara 2 gün yol, 2 gün de izin verildikten sonra 28 gün askerlik hizmetini ifa edeceklerini söyledi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...