YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Brüksel'e çıkarma

Almanya'da bulunan bir grup işadamı, "Türkiye aleyhine oluşan havayı dağıtmak amacıyla" Brüksel'de temaslara başladı. TÜSİAD heyeti de Brüksel'de bulunuyor.

Avrupa'da Türkiye aleyhine başlayan olumsuz hava gurbetteki işadamlarını harekete geçirdi. Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Türk İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nden (ATİAD) bir heyet, "Türkiye aleyhine oluşan havayı dağıtmak amacıyla" Brüksel'de temaslara başladı. "Ziyaretimiz, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden soğumaya başladığı bir döneme rastgelmektedir" diyen ATİAD Başkanı Eşref Ünsal şunları söyledi:

"AB, son zamanlarda ortaklığı pekiştirici değil, zedeleyici bir tutum sergilemektedir. Katılım Ortaklığı Belgesi'nin getirdiği sancılar, Kıbrıs ile ilgili zorlamalar, sözde Ermeni soykırımına ilişkin oylamalar ve Türkiye'yi AB'den dışlamaya yönelik yoğun çabalar, son zamanlarda ilişkileri olumsuz yönde etkilemeye başlamıştır. Bu olumsuzluğun yaratacağı ekonomik faturanın yükünüTürkiye'den daha çok Avrupa'nın çekeceğini anlatacaklarını" söyledi.

Brüksel temasları 3 gün sürecek olan olan ATİAD heyetinde, Ünsal ile birlikte, İstişare Kurulu Başkanı Kemal Şahin, başkan yardımcıları Zeki Şafak Ozan ve Yakup Arıkan, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Recep Keskin, Doç.Dr. Yusuf Ziya Aksu, Hüseyin Kuru ve Pulat İplikçi de yer alıyor.

ATİAD heyetinin temas kuracağı Avrupa Parlamentosu üyeleri arasında Alman Werner Langen, Ozan Ceyhun, Ingo Friedrich ve Manfred Vohrer de bulunuyor. Heyet, AB Komisyonu'nun Türkiye Masası Şefi AlainServantie ile de görüşecek.

TÜSİAD heyeti de geldi

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği Dış İlişkiler Komisyonu, çeşitli temaslarda bulunmak ve etkinliklere katılmak üzere Brüksel'e geldi.

AB Komisyonu Türkiye Masası Başkanı Alain Serventie ve çeşitli genel müdürlüklerin aday ülkelerden sorumlu yetkililerinden oluşan bir grup ile TÜSİAD heyeti arasında dün sabah yapılan toplantının ana gündem maddesi, "Katılım Ortaklığı Belgesi'nin uygulanmasında özel sektörün rolü" oldu.

Uyum sürecini takip etmek üzere 25 çalışma grubu kuran TÜSİAD, bu gruplara 250'den fazla uzman katıldığını ve AB kurumlarının Türk özel sektörü ile verimli bir işbirliği geliştirmesinin hedeflendiğini belirtti. TÜSİAD heyeti, dün, ayrıca, Türkiye'de iş ve yatırım olanaklarının ele alınacağı bir konferansa katıldı.

Öte yandan, Pamukbank tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen "Merhaba Atina, Here İstanbul" isimli fotoğraf sergisi, bugünden itibaren, iki hafta süre ile TÜSİAD Brüksel Temsilciliği'nde izlenime sunuluyor. Türk sanatçıların Atina, Yunan sanatçıların İstanbul izlenimlerinden oluşan serginin açılış kokteyli, dün akşam, Brüksel'deki uluslararası siyasi, ekonomik ve kültürel çevreleri biraraya getirdi..

TÜSİAD Dış İlişkiler Komisyonu'nda Aldo Kaslowski (TÜSİAD Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı-Organik Holding), Şadi Gücüm (TÜSİAD AB Komitesi Başkanı-Çukurova Holding), Şahnur Agaik (Genel Dizayn AŞ), Pekin Baran (Denizcilik AŞ), Selim Demiren (Taylan Holding), Çelik Kurtoğlu (Profilo Holding), Guido Manzini (Desaş), Güven Nil (Turk-Gulf Merchant Bank), Ersin Pamuksüzer (Ercisson-Türkiye), Mehmet Piker (Sabancı Holding) ve Tunç Uluğ (Yaşar Holding) bulunuyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

Hamsili iftar sofrası
Aylık net 86 milyon lira asgari ücretle geçinen dar gelirli ailelerin Ramazan ayında gözde yiyecekleri, kilosu 250 bin lira olan sakatatlar ile tavuk sırtı ve 500 bin liradan satılan hamsi olacak.
2. zorunlu başlıyor
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, tapuda poliçe gösterme zorunluluğu, yarın başlıyor.
Kaçak mal deposu
Türkiye'ye kaçak yollardan etin yanısıra yağ, bakliyat ve değişik süt ürünleri ile buğdayın da sokulduğu bildirildi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Elgün, gıda kodeksinin uygulamaya konulmasının ardından yurda kaçak mal girişinin arttığına işaret etti. Kontrol mekanizmasının tam olarak işlemediğini ve cezaların caydırıcı olmaktan uzak olduğunu belirten Elgün, daha önce standarda uygun mal üretmeyen işletmelere, 17 milyar liraya varan para cezaları kesilirken, günümüzde bu rakamın 150 milyon lirayı geçmediğini kaydetti. Adem Elgün, Türkiye'de yem girdilerinde titiz bir denetim yapılırken, insan sağlığı açısından hayati önem taşıyan gıda maddelerinde aynı özenin gösterilmediğini kaydederek, Türkiye'nin adeta "kaçak mal cenneti'' olduğunu söyledi. Türkiye'ye kaçak sokulan etlerin "hormonlu'' olduğuna da dikkati çeken Elgün, "Hormonlu et ve ürünleri ise halk sağlığı açısından sorun oluşturmaktadır. Çünkü et ve ürünlerindeki hormonlar zararlıdır'' diye konuştu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...