T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Özkök: Soğuk savaş tehditleri geri geldi

"Deniz Aslanı 01-2001" Arama Kurtarma Tatbikatı sona erdi. Tatbikatın dünkü safhası Midilli adası ve Karaburun arasında icra edildi. TSK Arama-Kurtarma Komuta Hareket Merkezi Daire Başkanı Tuğ. Fehim Güler tatbikatta büyük başarı sağlandığı söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Türkiye'nin güvenliğine yönelik risk ve tehditler, soğuk savaş dönemine göre nitelik ve nicelik olarak önemli farklılıklar gösterse de halen devam etmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Konya'nın Karapınar ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Atış Poligonu'nda, Karapınar-2001 Ulusal Savunma Sanayii Ürünleri Tanıtımı Gösterisi'ni izledi. Cumhurbaşkanı Sezer'in atış poligonundaki yerini almasından sonra başlayan gösterinin açış konuşmasını, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök yaptı. Varşova Paktı'nın dağılması sonucunda siyasi, askeri ve ekonomik alanda istikrarsızlıkların hakim olduğu bir geçiş dönemine girildiğini ifade eden Özkök, soğuk savaş döneminin ideolojik kutuplaşmaları ile geri plana itilen etnik ve dinsel farklılıkların, tarihsel toprak iddialarıyla birleşerek tekrar ortaya çıktığını kaydetti.

Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu üçgeni

Türkiye'nin yer aldığı Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu üçgeninin büyük bir istikrarsızlık ve belirsizlik ortamına sürüklendiğine işaret eden Özkök, şöyle konuştu: "Türkiye'nin güvenliğine yönelik risk ve tehditler, soğuk savaş dönemine göre nitelik ve nicelik olarak önemli farklılıklar gösterse de halen devam etmektedir. Son 20 yılın savaşlarının çevresinde yer aldığı gerçeğinden hareketle; belirsizlikler, tahmin edilmezlikler coğrafyasında bekasını ve milli menfaatlerini temin ve muhafaza için etkin dış politikalar ve güvenlik politikaları üretmek, kararlı ve duyarlı davranmak, muhtemel risk ve tehditleri zamanında algılayarak, gerekli önlemleri zamanında almak zorundadır. Bunları başarabilmek için risk ve tehditlerle orantılı, caydırıcı dış politikaları desteklemeye yeterli silahlı bir gücü elde bulundurmak zorundadır. İşte Türk Silahlı Kuvvetleri bunun için vardır."

Özkök'ün konuşmasının ardından, atış ve gösteriler yapıldı. Gösteriler arasında, yangın söndürme kiti gösterisi, havadan obüs ve sahra mutfağının atılması, helikopter ile cip, obüs ve yük taşıma, kobra helikopterleriyle gösteri ve atış, modern çekili obüs atışı, Sakarya çok namlulu roketatar gösterisi, doğal afet kurtarma taburu gösterisi yer aldı.

 
Yeni kan kanseri ilacına onay

ŞAİBELİ SATIŞ
Batık bankalardan Demirbank AŞ'nin iştiraki olan Demir Enerji, 13 gün içinde şartnamesiz bir şekilde satılacak.'Şartnamesiz' hazırlanan satış ihalesi şaibeli bulundu.
'Yılmaz sıkıştı ki bağırıyor'

Politika yargıyı kirletir

Annelere işkence

Öğrenciler AİHM yolunda

Tarihi Sabah gazetesi satılık
Ekonomik krizden etkilenip işsiz kalan gazeteci Muzaffer Evirgen, dedesinden kalma 90 yıllık Sabah gazetesini satılığa çıkardı. Osmanlı döneminden kalma renkli kağıda basılı, 55'e 70 ebadında olan Sabah gazetesi, Osmanlıca ve Fransızca yazılı. Künyesinde Fransızca olarak Constantinoplo 24 Fevrer (Şubat) 1911 tarihini taşıyor. Sabah gazetesinin iki kuşak öncesindeki dedesinden kaldığını söyleyen Evirgen, "İki siyasi parti genel başkanı adına gazeteye talip oldular, kabul etmedim. Tarihimize değer veren Sakıp Sabancı ve Rahmi Koç gibi sanayicilerimizin bu gazeteyi sahiplenmelerini istiyorum" dedi. Gazetenin 1911 yılındaki fiyatının 22 Frank olduğunu hatırlatan Evirgen, o tarihte Atatürk'ün Binbaşı rütbesine terfi ederek Genelkurmay Başkanlığı için Ankara'ya tayininin yapıldığına da dikkat çekti.

12 Mayıs 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED