T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A
'Öteki' terör kurbanları

11 Eylül saldırılarının kurbanları bütün dünyada anıldı. 11 Eylül'den bu yana İslam dünyasında yapılan katliamların korkunç boyutu ile ilgili tek bir söz bile söylenmedi.

Geçen yıl 11 Eylül'de Amerika'ya yapılan saldırılar bütün dünyada geniş çaplı etkinliklerle anıldı. Ancak New York ve Washington'a yönelik saldırıların dışında İslam dünyasına yönelik Amerika ve Amerika destekli saldırılar ve bu saldırılarda ölen binlerce insan hakkında tek kelimelik bir söz bile söylenmedi. Amerika'nın öncülüğünde İslam dünyasında kitlesel katliamlarla devam eden küresel terör harekatı Batı'dan doğuya bütün İslam dünyasını kanlı bir geleceğe hazırlarken, "uluslararası terör, İslamcı terör" yaygaraları ile gizlenen küresel istila savaşında katledilenler terör kurbanı olarak anılmadı. 11 Eylül kurbanlarının anılmasından sonra bugün, küresel terörün kurbanları hakkında burada vereceğimiz bilgiler, bırakın dünya genelini, İslam dünyasında bile hatırlanmıyor. Her gün televizyon ekranlarında ve gazetelerde sayfalarca haber ve resimlerle 11 Eylül kurbanlarına ağlayan dünya, özellikle de İslam dünyasının biraz da küresel terör harekatının kurbanlarını hatırlaması için bazı istatistiki bilgiler verip, dünyanın görmediği veya görmek istemediği terör kurbanı masum insanları hatırlatıyoruz. Hiçbir suçları olmadığı halde öldürülen, televizyon kanallarında görüntüleri geçmeyen, gazete, dergi ve ajanslarda ne haberleri ne de resimleri yayımlanmayan kurbanlar hakkında bilgi veriyoruz.

Irak'ta 11 ay içinde 121 bin çocuk öldürüldü

1- 11 Eylül tarihinde Amerika'ya yapılan saldırılarda 3044 kişi öldü veya kayboldu. Amerikalı yetkililer, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne, Washington'daki Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına 3 uçakla yapılan saldırılar ve Pennsylvania'da düşen ya da düşürülen uçakta ölenlerin sayısının toplam 3044 olduğunu açıkladı.

2- Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi rakamlarına göre son 11 ay içinde Irak'ta 121 bin 237 bebek öldü. Amerika'nın BM kanalıyla Irak'a uyguladığı ambargo nedeniyle yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinin yapılamaması yüzünden Irak'ta büyük bir facia yaşanıyor. Irak'ta her ay, 11 Eylül saldırılarında ölenlerin üç katı bebek Amerikan ambargosu nedeniyle ölüyor.

3- ABD'nin Ekim 2001 tarihinde Afganistan'a düzenlediği saldılarda bugüne kadar 31 bin 202 masum ve sivil Afganlı öldürüldü. Amerikan savaş uçaklarının rasgele Afgan köylerine, kasabalarına, evlerine, camilerine, hastahanelerine ve düğün evlerine düzenlediği bombardımanlarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Afganistan'da 11 ayda 11 Eylül saldırılarında ölenlerin on katı insan öldü. Bunlar dışında Kunduz'da esir alınan esirlerden yaklaşık 4 bin tanesi Amerikan askerleri ve Raşit Dostum'a bağlı güçler tarafından toplu olarak katledilip Mezar-ı Şerif çevresinde açılan toplu mezarlara gömüldü.

5 bin Çeçen, 6 bin Hintli Müslüman katledildi

4- Son 11 ay içinde miliyetçi Hindistan yönetimi tarafından organize edilen Gucurat'taki toplu katliamlarda 6 bin 84 Hindistanlı Müslüman öldürüldü. Bebek, kadın ve yaşlıların çoğu Hindular tarafından yakılarak öldürüldü. Köyler ve kasabalar yakılarak haritadan silindi. Hindistan ABD'nin "terörle savaş"ında İsrail'den sonra en yakın müttefiklerinden biri. Tıpkı İsrail, Rusya ve Çin gibi Hindistan da bunları "terörle savaş" politikası kapsamında organize etti ve katliamlar 11 Eyllül'den sonra inanılmaz derecede tırmandı.

5- Yine son 11 ay içinde Rus savaş uçaklarının Çeçenistan'daki sivillerin yaşadığı yerleri bombalaması sonucu 5 bin 78 Çeçen Müslüman öldürüldü. ABD'nin "Terörizme Karşı Savaş"ından aldığı yeşil ışık ile saldırılarını artıran Rusya, "İslamcı terör" propagandasını etkin şekilde kullanan ülkeler arasında. Rusya, Kafkaslar ve Orta Asya'da Müslümanlara yönelik her saldırıya destek verdi. Bunun için ulusal stratejilerinden bile taviz verdi.

6- Eylül 2001'den Filistin'de 3 bin 39 Müslüman Filistinli İsrail askerlerince katledildi. Binlerce insan Negev Çölü'ndeki esir kamplarına götürüldü. Filistinli gençler kitleler halinde askeri kamplarda sorgulandı. Amerikan askeri yardımları ve silahları ile donatılan İsrail ordusunun Filistin halkına yönelik kıyımda kullandığı füzeler bile Amerikan malı. Amerika ve İsrail, Filistin toplumunu korkunç bir ekonomik, kültürel ve sosyal ambargo altında tutuyor.

Doğu Türkistan'da bin 473 kişi idam edildi

7- Amerika'nın verdiği desvtekle ayakta duran Özbekistan Devlet Başkanı Kerimov diktatörlüğü, son 11 ayda 2170 Müslümanı bir gece ansızın tutukladı. Tutuklananların akıbetleri hakkında şimdiye kadar hiçbir bilgi verilmedi. Amerika'nın yardımıyla ülkede İslami olan her şeye karşı acımasız bir savaş yürütülüyor. Binlerce insan hapiste ve gelecekleri belirsiz.

8- Amerika'nın "terörle savaş" adı altında İslam dünyasına yönelik savaşını en etkin şekilde kullanan ülkelerden biri de Çin. Çin yönetimi son 11 ayda, Doğu Türkistan'da bin 473 Müslümanı, zorla içki içirdikten ve domuz eti yedirdikten sonra herkesin gözü önünde idam ettirdi. Amerika ile Çin BM'ye ortak baskı yaparak Doğu Türkistan İslami Hareketi'ni "terörist örgüt" sınıfına soktu.

9- Hindistan, işgal altındaki Keşmir'de son 11 ay içinde Hindistan ordusu tarafından 1399 Müslüman Keşmirli öldürüldü ve 852 Müslüman kadın ve kıza tecavüz edildi.

10- Endonezya'nın Maluku (Baharat) adalarında 1261 Müslüman, Hristiyanların düzenlediği saldırılar sonucu katledildi. Müslümanları katleden Hristiyanlara M-16 silahları ve roketleri Hollanda hükümeti tarafından verildi. Bölgedeki Hristiyanlara ekonomik, siyasi ve askeri destek veren Amerikan yönetimi, zengin enerji kaynakları üzerinde bulunan Endonezya'da İslamcı grupların yok edilmesi için sistemli bir çalışma yürütüyor.

Amerika'nın 'küresel terör harekatı'nın diğer kurbanları

11- Filipinler'in güneyindeki Mindanao'da uzun yıllardan bu yana bağımsızlık savaşı veren Moro Müslümanları'na karşı Amerikan askerleri bizzat askeri harekat başlattı. Son 11 ay içinde Filipin askerleri, Filipin ordusu ve ABD askerlerinin düzenlediği ortak saldırılarda 560 Müslüman sivil öldürüldü. ABD ve Filipin ordusu bölgede hala Müslümanları öldürüyor.

12- 11 Eylül sonrası birçok ülke ve devlet binlerce sivil masum insanı hapsetti. Kuba'nın Guantanamo üssünde 598 kişi esir bulunuyor. Guantanamo üssündeki esirlerin el-Kaide ve Taliban ile hiçbir bağlantılarının olmadığı ortaya çıktı. Hücrelerde tutulan esirlerin büyük çoğunluğu yardım organizasyonlarında çalışan Müslümanlar. Çok ağır işkencelere tabi tutulan esirlerin çoğunun malaria, güneşçarpması ve diğer tropikal hastalıklara tutuldukları belirtildi.

Dünya, özellikle de İslam dünyası, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde yukarıda saydığımız onbinlerce terör kurbanını da anmalıydı. Amerika'da kaç kişinin öldüğünü, saldırılarla ilgili her türlü ayrıntıyı bilen dünya, bu kurbanlar hakkında hiç bir şey duymuyor. Özellikle de dünya Müslümanlarının bunlardan haberdar olmaması çok daha trajik.

 
Putin'den kirli oyun
Rusya ile Amerika arasıncda "Irak'a karşı Gürcistan kartı" tartışılıyor. Rusya, ABD'nin Irak'a saldırısına destek verme karşılığında Gürcistan'a girmeyi ve Pankisi'deki Çeçenlere saldırmayı önerdi.
ABD Başkanı Bush "Irak silahsızlandırılsın"
ABD Başkanı George Bush, Irak'ın silahsızlandırılması gerektiğini, aksi takdirde harekatın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bush, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Irak lideri Saddam Hüseyin'in dünya barışı için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, barış ve güvenlik isteklerinin yerine getirilmesinin şart olduğunu, aksi takdirde askeri harekatın kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Türkiye, Irak için BM onayı istiyor
Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Türkiye'nin, Irak'a yönelik bir operasyonu, ancak Birleşmiş Milletler'in onayı olursa destekleyeceğini söyledi. Avustralya'nın Melbourne kentinde temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Irak'ın BM silah denetçilerini ülkesine kabul etmesi gerektiğini dile getirdi.
Uygurlara karşı ABD ve Çin ittifakı
Çin, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin oluşturduğu Doğu Türkistan İslami Hareketi'nin, BM tarafından, el-Kaide zanlıları listesine alınmasını memnuniyetle karşıladı. BM'nin tutumunu, "Cesaret verici" olarak niteleyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kong Kuan, Doğu Türkistan İslami Hareketi adlı örgütün Çin ve Amerika'nın isteği üzerine listeye dahil edilmesiyle, teröre karşı verilen müşterek mücadelenin devam ettiğinin görüldüğünü söyledi.
13 Eylül 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED