AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
TRT'den israf açıklaması

TRT Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Hüseyin Öztepe, 2954 Sayılı yasanın 12. maddesi gereği TRT Yönetim Kurulu'nun görevini sürdürdüğünü belirterek, "Kurum hizmetlerinin genel müdür atanıncaya kadar aksatılmadan ve en verimli şekilde yürütülmesi için kurum çalışanları yayın sorumluluğuyla görevlerini yapmaktadır" dedi. İstifanın gerçekleştiği 24 Mart 2003 tarihinden itibaren vekaleten yürütülen görevde, hizmetlerin en verimli şekilde kullanıldığını belirten Öztepe, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Herhangi bir israf sözkonusu olmadığı gibi kurumda gerçekleştirilebilecek yapımlar kurum dışına yaptırılmamaktadır."

19 hükümlü açlık grevinde

İzmir'in Kırıklar F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 19 hükümlü, 3 yıl önce cezaevlerinde yapılan "Hayata Dönüş" operasyonunu protesto için açlık grevine başladı. Alınan bilgiye göre, F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşadışı örgüt üyesi olmak suçundan hükümlü Özgür Taşyürek, Ercan Yıldız, Raşit Dörtyol, Mehmet İnan Işık, Süleyman Erol, Bülent Ersoy, Vatan Orak, Fesih Yavaş, Şeyhmuz Poyraz, Metin Koç, Deniz Kısmetli, Alican Kaya, Kemal Serinkaya, Sami Özbil, İnanç Özen, Devrim Türkmen, Hasan Atar, Bülent Parmaksız ve Rıfat Şimşek, "Hayata Dönüş" operasyonunu protesto etmek için 3 gün açlık grevine başladı.

Sahte para şebekesi çökertildi

İstanbul'da, 250 ve 500 bin liralık banknotların üzerini silerek, fotokopi ile bunları sahte 20 milyonluğa dönüştüren ve piyasaya süren 5 kişi tukuklandı. Bağcılar ve Gaziosmanpaşa'da yakalanan kalpazanlardan Bedri Oruç, Sedat Oruç, Şahin Oruç, Şevki Baran ve Kadir Şeker, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • ARZU SARI

    YAN YATAN GEMİ KURTARILDI

    Trabzon-Soçi seferini yaparken, Soçi'ye 40 mil kala yan yatarak batma tehlikesi geçiren "Selçuk Express'' adlı Türk gemisinin kurtarıldığı bildirildi. Şirket yetkilisi Erdem Şılbır, geminin Rusya Federasyonu'ndan gelen 2 römorkörün çalışması sonucu kurtarıldığını ve halen Soçi açıklarında bekletildiğini açıkladı.

    Dünya gazetesi kurşunlandı

    Dünya gazetesi binası, 3 kişi tarafından kurşunlandı. Dün saat 11.30 sıralarında 34 VPL 25 plakalı araç ile Dünya gazetesinin önüne gelen 3 kişi, üç el ateş etti. Olayda yeralan ve isminin Selami Şimşek olduğu belirlenen şahsın, daha önce gazetede şoför olarak çalıştığı öğrenildi.

    Otobüs alev aldı: 12 ölü

    Belçika'nın Fransa sınırı yakınlarında, bir Alman yolcu otobüsünün yoldan çıkması sonucu 12 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Brüksel-Paris otoyolunda seyreden otobüs, sabaha karşı yoldan çıkarak beton yol işaretine çarptı. Yanan otobüste ölenlerin Alman ve Türk vatandaşları olduğu belirtildi.

    DGM hakimini soydular

    DGM Hakimi Mustafa Ersin 'tantanacılık' yöntemi ile soyuldu. 5 Nolu DGM Hakimi Mustafa Ersin, Şirinevler'deki üst geçitte kavga eden 2 kişiyi ayırmaya kalktı. Ersin'i de aralarına alan şahıslar, DGM hakiminin içinde 1 milyar lirası bulunan cüzdanını alarak kaçtılar.

    Taşucu'ndan sefere devam

    Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Taşucu Limanı'nda, hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen feribot ve deniz otobüsü seferlerinin yeniden başladığı bildirildi. Taşucu Liman İşletme Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Akdeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan yağışlı ve fırtınalı hava nedeniyle 3 gündür yapılamayan seferlere dün akşam yeniden başlandı.



  • 21 Aralık 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED