AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
CIA karargahında patlama

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ajanlarının karargahı olarak kullanılan Bağdat oteline dün düzenlenen saldırıda 18 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı. Saldırı sırasında otelde bulunan geçici hükümet konseyi üyelerinin ise yaralandıkları belirtildi.

Bağdat'ın merkezinde bulunan Bağdat oteli yakınında, bomba yüklü olduğu belirtilen bir aracın patlaması sonucu en az 18 kişinin öldüğü belirtildi. ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) karargahı olduğu belirtilen otele son hızla yaklaşan beyaz bir aracın beton bariyere çarptıktan sonra patladığı bildiriliyor. Görgü tanığı Sevan Armin, bir aracın caddeye ters yönden girerek Bağdat Oteli'ne son hızla yaklaştığını, güvenlik görevlilerinin araca ateş açtığını belirtti.

Armin, aracın beton duvara çarptıktan sonra patladığını söyledi. Olay yerine çok sayıda ambulanslar giderken, Irak polisi, patlamada çok sayıda ölü olabileceğini belirtti.

Patlama yerinde beyaz bir otomobilinin yandığı görülürken ertrafta ceset parçaları dikkat çekti. Otelin CIA ajanlarının yanısıra, işgal güçleri yetkilileri ve Irak geçici hükümet konseyi üyeleri tarafından da kullanıldığı kaydedildi. Amerikalı Albay Peter Mansoor ise en az 6 Iraklının öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını ifade ederken, Associated Press ajansı muhabiri, bir cesedin olay yerinden götürüldüğünü gördüğünü belirtti. Irak polisi, olayda en az 18 ölü olduğunu, 32 kişinin yaralandığını kaydetti. Otelin camlarının patladığı ve gazetecilerin olay yerine yaklaştırılmadığı bildirildi. Patlamadan birkaç dakika sonra ABD helikopterlerinin havada tur attığı ve bölgeden silah seslerinin geldiği aktarıldı.

Geçici konsey üyesi yaralandı

Otelde ABD tarafından atanan geçici Hükümet Konseyi'nden de bazı üyeler bulunduğu kaydedildi. El Cezire televizyonu, olay sırasında otelde bulunan Irak geçici hükümet konseyi üyesi Muvafak el-Rabii'nin elinden hafif yaralandığını duyurdu.

Görgü tanıkları, 1990 model Toyota Corrolla marka bir arabanın Sadun caddesinden aniden otele doğru yöneldiğini, Iraklıya benzemeyen ve şapka takan araç şoförüne polislerin ateş açtığını belirtti. Beton duvara çarpan aracın daha sonra patladığı kaydedildi. Bazı görgü tanıkları ise caddeye iki aracın girdiğini, ikisinin de patladığını söyledi.

Şii imama saldırı: 3 yaralı

Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te bir polis kontrol noktasına el bombası atmak isteyen saldırgan, bombanın elinde patlaması sonucu öldü. Saldırıda bir polis ile bir sivil yaralandı. Bölge emniyet amiri Yarbay Adil Zeyneddin, Galip Nasreddin (32) adındaki saldırganın, bombanın elinde patlaması sonucu öldüğünü bildirdi.

Bağdat'ta dün sabah bir Şii imama yönelik bombalı saldırıda, imam ve 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, saat 09.30 sularında el-Talai Meydanı'nda bir kaldırım demirine yerleştirilen bomba, Şii imam Seyyid Hüseyin'in bulunduğu araç yoldan geçerken uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda Seyyid Hüseyin ile otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. ABD askerleri ve Irak polisi olay yerinde geniş çaplı araştırma başlattı. Bağdat polis şeflerinden Zübeyr Abdullah, olayda imamın hafif şekilde yaralandığını, saldırganı aramaya başladıklarını söyledi.



13 Ekim 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED