AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Savaşın sözlü tarihi

Kurtuluş Savaşı'na katılan savaş gazilerinin yanısıra o dönemde yaşamış insanların anılarını da kendi ağızlarından aktaran Son Tanıklar adlı belgesel TRT'de başlıyor. Belgesel sözü savaşın 'Son Tanıkları'na veriyor

TRT bu akşam Kurtuluş Savaşı'na cephe gerisinde yaşayanların gözüyle bakmayı amaçlayan Son Tanıklar adlı belgeseli getiriyor ekrana. 13 bölümlük belgeselde, Kurtuluş Savaşı'na bizzat katılmış veya çocukluk dönemlerinde tanıklık etmiş kişiler başta olmak üzere, o günlerde yaşayanların anıları ve o atmosfer içinde büyümüş yaşlı insanların hikayeleri var.

Yapım ve yönetimini Abdülhamit Avşar'ın üstlendiği belgesel için yapılan çalışmalarda 38 il, 105 ilçe ile 165 belde ve köyde 600'ü aşkın kişiyle görüşülmüş. Geniş bir arşiv çalışmasıyla hazırlanan belgeselin ilk bölümünde, Milli Mücadele'nin hangi ortamda başladığı, o gün yaşayan insanların içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal koşullar yaşayanların diliyle anlatılıyor.
Trt 1 / 21.50


Sinan yine katil peşinde
Başrollerinde Türk oyuncu Erol Sander'in oynadığı Komiser Sinan'ın bu bölümünde Ludwig yaşadığı huzurevinin saunasında öldürülür. Ölümün sebebi kalp krizi gibi görünse de arkadaşı Bayan Marlinger sayesinde polis olaya el koyar. İlk bakışta ortada bir miras paylaşımı vardır. Ludwig'in yakın arkadaşı Ziege ile miraslarını kime bırakacakları konusunda anlaşamadıkları öğrenilir. Ardından Zige de öldürülür.
Kanal 7 / 23.55

Tarihten bir öykü: Atilla
Hun İmparatoru Atilla'nın hayatını anlatan Atilla'da, babaları Rua'nın ölümünden sonra Hun tahtı Atilla ve kardeşi Bleda'ya kalır. Atilla, Hun Türkleri'nin Batı'da Roma İmparatorluğu'na, Doğu'da Çin İmparatorluğu'na boyun eğdirebileceğine inanmaktadır. Bu amaçla önce tahta tek başına hakim olur ve daha sonra dağınık halde yaşayan Hun kabilelerini düzene sokarak muazzam bir güç haline getirir.
Star / 21.45

İntikam Ateşi
Sıkı polis Frank mafya babası Tony'e karşı başarılı bir operasyon düzenler. Ancak tutuklama sırasında adamın eşi çapraz ateşte kalarak ölür. Tony Frank'ten intikam almaya yemin eder. Gönderildiği hapiste Frank'i ortadan kaldıracak bir suikast planlar.
(Rage Of Vengeance)
Yön: Serge Rodnunsky
Oyn: Peter Shane, Damingi Chen, Tess Colonello, Lawrence Hill (1993/Aksiyon) KANAL 7 / 21.55

Köprüdeki Lulu
Amerikalı yazar Paul Auster'ın ilk yönetmenlik denemesi olan filmde, caz saksofoncu Izzy bir çatışma sonucunda vurulur. Bir daha saksofon çalamayacak olan Izzy, büyük bir bunalıma düşer. Onu bu depresyondan ise, Celia ile yaşayacağı aşk kurtaracaktır.
Orj Adı: Lulu On The Bridge
Yön: Paul Auster
Oyn: Harvey Keitel, Mira Sorvino, Williem Dafeo, Gena Gershon (1998)
CNBC-e / 22.00

Kayıp Yaşam
Çok tehlikeli bir suçluyu hayata geri döndürmeye yönelik hükümet deneyi yanlış sonuçlar verince bir adam kendi kimliğini bulmak için mücadeleye girişir. Özel bir hastanede gözlerini açan Paul Cane, hareket edememekte ve konuşamamaktadır.
Orj Adı: Second Nature
Yön: Ben Bolt
Oyn: Alec Baldwin, Georgina Bouzova, Corey Johnson
Türü: Aksiyon
ATV / 23.00

 
Maceradan maceraya koşun
EKMEK TEKNESİ
Dizide bugün, Nusrettin Baba ve altın çetesi yoldadır ve kimse altın haçı bırakıp evine gitmek istememektedir. Kadınlar evde, hırsızın daha başka neler çaldığına bakmaktadır. Baba ve altın çetesi için bu gece konaklayacak ev bellidir. Ancak evin içindeki cümbüş tahmin edilebilecek gibi değildir. Evde müthiş bir kalabalık vardır ve hırsız da bu kalabalık arasındadır.
Atv / 20.00
GURBET KADINI
Elif, kocası Kemal'in ölüm haberini aldığında şok olur. Kemal'in çocukları Cemo, İdal ve Mahir, Elif'i evlerinde istemezlerken, Zeyno Elif'e sahip çıkar. Elif'in oğlu Mert'in ahırda oynarken kafasının çarpması sonucu evin çocukları arasında yakınlaşma olur. Elif bir an önce Urfa'dan ayrılmak isterken, Kemal'in ölümünden sonra kanunen servetin dörtte birinin kendisine geçtiğini öğrenir. Elif hayatında ilk defa gördüğü bu insanlar karşısında çok tedirgin olur ve mirası kabul etmek istemez. Elif, kendisini bir anda iki büyük ailenin arasındaki güç, iktidar kavgasının içinde bulur.
Show Tv / 20.30
KINALI KAR
Ali rüzgarlı ağaca gelir. Nazar'a kendisinin de çocuğu olacağını söyler. Yukarı köyün ve Kınalı Kar'ın köylüleri kahvededir. Bey, Hanım'a bu kararından vazgeçmesi gerektiğini, aksi halde iki köyün birbirine düşeceğini söyler. Hanım vazgeçmez. Kamber, Kınalı Kar'a döner. Zehra'ya kendisine yardım edeceğini söyler. İhtiyarlar, Cabbar'a küçük Efe'nin dileklerinin olup olmadığını sorarlar. Bey ailesine ve köylünün durumuna çok üzülmektedir.
Kanal D / 21.20
KURŞUN YARASI
Halil'in başına dert açılmasından endişe eden Gülsüm, kaymakama teslim olur. Halil Gülsüm'ün teslim olmasından Olimpia'yı sorumlu tutar, aralarında tartışma yaşanır. Gülsüm, kaymakamın tüm çabasına rağmen kendisini hapisten kurtaran Halil'i ele vermez. Ama kaymakam bu işi Halil'in yaptığından emindir. Ali Kaptan, Halil'in yolundan çekilmesi için bir oyun hazırlar. Halil ise kurulan kumpastan habersizdir, kardeşinin düğünü için köye gider.
Atv / 21.30
13 Ekim 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED