AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
BİRAZ ŞANS LAZIM

Portekiz'deki finallere katılma şansını baraj maçlarına bırakan Türkiye'nin rakibi bugün belli oluyor.

2004 Avrupa Şampiyonası finallerine direk katılma şansını İstanbul'da İngiltere ile berabere kalarak baraj maçına bırakan Türkiye'de gözler bugün çekilecek kura çekimine çevrildi. Elemelerde ikinci sırayı alan Slovenya, Norveç, Hollanda, Letonya, İskoçya, İspanya, Hırvatistan, Galler ve Rusya bugün çekilecek kurada bu ülkelerden biri Türkiye'nin rakibi olacak. Elemelerde topladığı 19 puanla, en iyi 4. ülke durumunda bulunan Ay-Yıldızlı ekibimize "Barajın Öcüleri" tabirini kullanan İspanyol basını ayrıca Hollanda ve Rusya'yı da zorlu rakipler olarak nitelendirdi. Torbadaki diğer ülkeler Türkiye ile eşleşmekten çekindiklerini açıklamaktan kaçınmıyorlar. Baraj maçları 15-16 rövanş maçları ise 18-19 Kasım tarihlerinde oynanacak.

AL SANA COLLİNA!

Bu İtalyan hakemle sonu mutlu biten maçlar yaşadık. Sanki bizden biri gibiydi. Ancak Collina dünyanın en iyi hakemi olma hakkını iyi hakem olduğu için almıştı.

BECKHAM'IN iKi YÜZÜ

İngiltere'nin dünyaca ünlü yıldızı David Beckham, Türkiye maçında yaptığı hareketler ve kaçırdığı penaltı atışıyla gündeme oturdu. Alpay ile devre arasında gerginlik yaşayan yıldız oyuncu penaltı kaçırmasına rağmen İngiltere'nin İstanbul'da 1 puan alarak 2004 Avrupa Şampiyonası Finallerine grup lideri olarak katılmayı garantiledikten sonra saha içinde büyük sevinç yaşadı. Beckham 90 dakikalık maç içinde zaman zaman sert hareketlere maruz kalırken, sık sık oyuncularımızla tartıştı. Penaltıyı kaçırdıktan sonra büyük bir şok yaşayan İngiliz oyuncu sahada basmadık yer bırakmadı. Türkiye'nin baraj maçlarında iyi sonuç alıp finallere katılabileceğini söyledi.

Gururumuz kurtuldu

İngiltere spor basını, Türkiye ile İngiltere milli takımları arasında yapılan maçın sonucunu coşkuyla karşıladı. The Times

"İngiliz lokumu Türkiye'de" başlığını atarken, İngiltere'nin provokasyon ve aşağılamalara rağmen, turu geçmeyi başardığını duyurdu.

The Independent

"Bu sonuç İngiliz Milli Takımı'nın boykot sonrası hediyesi" başlığını attı. Gazete "Sven'in kahramanları kendileri için değerli olan 1 puanı Beckham'ın penaltı kaçırmasına rağmen kazandı" görüşüne yer verdi.

The Observer

"Son söz 0-0" başlığıyla yaptığı maç eleştirisinde "İngiltere bütün hücumlara rağmen gerekli puanı kazandı" dedi.

The Sunday Telegraph

İngilizler'in alınabilecek en iyi sonucu aldığını öne süren bir başlıkla yayınladığı haberde, "Gururumuz kurtuldu'' dedi.

The People

"Turkey Roast" yani "Hindi rostosu" başlığını kullandı.

Güneş 'Başaracağız'

Türkiye, İngiltere beraberliğiyle finallere katılma umutlarını barj maçına bırakırken teknik direktör Şenol Güneş, eleme maçında rakip kim olursa olsun Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Biz Portekiz'e gitmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz" dedi. "Büyük oyuncular ve takımlar, böyle kaybettikten sonra ayakta kalabilenlerdir" diyen Güneş, "Daha önce de Türkiye bu durumu yaşamıştı'' şeklinde konuştu.

Ağlayan Japon

Seyircimiz artık evrensel boyutlara ulaştı. Bir Japon kız bizim için böyle ağladı.

Yunanistan'da bayram var

2004 Portekiz Avrupa Futbol Şampiyonası'na direk katılacak takımlar belli olurken, en büyük sürprizi 6. grupta İspanya'yı geride bırakarak grubu lider tamamlayan Yunanistan yaptı. K.İrlandayı evinde yenen Yunanistan, 24 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası finallerine direk katılmaya hak kazandı. Önceki gün oynanan maçlarda Yakın kardeşler İsviçre'yi finallere taşırken gecenin diğer sürprizine imza attı. Danimarka ile berabere kalan Bosna-Hersek lider olarak bitirebileceği grubu 4. sırada tamamladı. Fransa, Danimarka, Çek Cumh., İsveç, Almanya, Bulgaristan, İtalya, İngiltere ve İsviçre finallere direkt olarak katılacak.



13 Ekim 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED