AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Gözaltılara uyum 2 gün geç geldi

Kürt Festivali soruşturması kapsamında iki gündür gözaltında bulundurulan sanatçı Levent, 2 gitarist, DEHAP lideri Bakırhan ve ÖTP lideri Demir, çıkarıldıkları DGM'de serbest bırakıldı.

Almanya'da düzenlenen Kürt Festivali soruşturması kapsamında gözaltına alınan sanatçı Haluk Levent ile iki gitaristi, DGM savcılığı tarafından serbest bırakıldı. DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile ÖTP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir ise sevkedildikleri Ankara 1 No.'lu DGM Yedek Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Sanatçı ve politikacıların düzenlenen bir konsere katılmaları nedeniyle gözaltına alınmaları, AB uyum yasalarının uygulanmaması olarak değerlendirildi.

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal, Kürt Festivali soruşturması kapsamında Ankara DGM'ye dün sabah getirilen 5 kişinin sorgusunu öğleden sonra tamamladı. Sorguda, Bakırhan, Demir ve Levent'in avukatları da hazır bulundu.

Savcı Köksal, sorguladığı Bakırhan ve ÖTP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir'i, tutuklanmaları talebiyle Ankara 1 No'lu DGM'ye sevk etti, sanatçı Haluk Levent ile iki gitaristini ise serbest bıraktı. Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimi Rüstem Çiloğlu da soruşturması kapsamında ifadelerini aldığı Bakırhan ve Demir'i serbest bıraktı.

Şık olmayan bir olay

Bakırhan, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada şık olmayan bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Gündemin, festivallerde atılan sloganlarla değil, milyonlarca insanın dile getirdiği barışçıl taleplerin tartışılmasıyla doldurulması gerekir" dedi.

Olayı hazmedemedim

Bakırhan ve Demir'den sonra avukatı ve kardeşiyle birlikte DGM'den ayrılan sanatçı Haluk Levent, Almanya'daki konsere içeriğinin ne olduğunu bilmeden çıktığını ve çok üzgün olduğunu söyledi.

Levent, "2 dakikada bazı yayın organlarında beni KADEK'li gibi göstermelerini hazmedemedim. Çok üzüldüm. Bu üzüntü gözaltına alınmamdan daha büyük üzüntüdür" diye konuştu.

DEHAP Genel Başkan Vekili Osman Özçelik ise, çıkarılan uyum yasalarının kağıt üzerinde kaldığını söyledi.

Bu arada Şanlıurfa'da, basın açıklaması yapan, aralarında il başkanının da bulunduğu 15 DEHAP'lı gözaltına alındı.

İbo'nun konserinde Apo posteri açıldı

Mersin Festivali 2003'te önceki akşam sanatçı İbrahim Tatlısesi'nin verdiği konser sırasında Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı. Almanya'daki Kürt Festivali soruşturmasında sanatçıların ve siyasilerin gözaltına alındığı bir dönemde İbrahim Tatlıses'in verdiği konser sırasında da bölücü başı Apo'nun posterinin açılması dikkat çekti. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği İbrahim Tatlıses konserinde Apo'nun posterini açan kişi gözaltına alındı.



24 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED