AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Kan davalı kapıcı öyküsü

Reyting yarışından geri kalmamak için dizilere ağırlık veren TRT, kan davası, köyden kente göç ve yoksulların şehirdeki kırıklığı üzerine bina edilen yeni bir dizi çekiyor. 'Yuvadan Bir Kuş Uçtu' hüzünlü bir şeyler anlatıyor

Ekim ayında yeni yayın dönemi için start alacak olan TRT, onlarca yeni dizi filmin ekrana geldiği yeni sezonda, kendi bünyesinde çektiği yapımlarla reyting yarışında özel kanallarla rekabeti hedefliyor. Son dönemde dizi çekimlerine ağırlık veren TRT'nin yeni sezon için çektiği iddialı dizilerinin başında Yuvadan Bir Kuş Uçtu adlı dizi geliyor. Dizi, köyden kente göç olgusu ve yıllardır bitmeyen kan davası ekseninde gelişen bir hikayeyi konu alıyor.

Mekan İstanbul değil, Ankara

Nesiller boyu sürüp giden bir kan davasından kurtulmak ve özlemini duydukları yepyeni hayatı bulmak için Kars'ın bir köyünden Ankara'ya göç eden bir ailenin dramatik öyküsünü anlatan dizi, bekledikleri kusursuz hayatı bulamamanın yarattığı düş kırıklığını farklı uğraşlarla telafi etmeye çalışan aile üyelerinin iç dünyasına odaklanıyor.

TRT yönetmeni Samet Polat'ın çektiği ve Devrim Ünlü'nün yapımcılığını üstlendiği dizinin senaryosu ise Işıl Özgentürk'ün kaleminden çıkıyor. Yuvadan Bir Kuş Uçtu'nun başrollerinde, TRT'-nin muhtelif yapımlarından hafızalarda yer eden iki başarılı oyuncu Levent Ülgen ve Tülay Günal görülüyor.

Büyükşehirin kan davası

Dizinin hikayesi ise şöyle gelişiyor: Köyde her gün kocasını kan davasına kurban vermenin korkusunu yaşayan Sevgül, Ankara'ya göç etmek için kocasını ikna eder. Ankara'da, yeni bir hayata başlama hayalleri ve bir erkek çocuk sahibi olma umutlarıyla aile, dört kızını alarak, amcaoğlunun yardımıyla Ankara'da bir kapıcı dairesine yerleşir.

İbrahim kan davasından kaçmaktadır, ancak büyükşehir de kan davası gütmektedir İbrahim'e. Bu kez de büyükşehir sorunları başlamıştır. Bir erkek çocuk sahibi olamadığı için başı öne eğik, gariban bir adam olan İbrahim, büyükşehirde de yenilir.

'En Son Babalar Duyar'daki Damat Kadir rolü ile izleyenleri güldüren ve 'Havada Bulut'ta rol alan Levent Ülgen ve 'Ablam Böyle İstedi'deki heavy metalci kız rolüyle tanınan Tülay Günal faktörleri de dizinin başarısında rol oynayacağa benziyor.

YUVADAN BİR KUŞ UÇTU

Yönetmen: Samet Polat Yapımcı: Devrim Ünlü Görüntü Yön.: Sabri Savcı Senaryo: Işıl Özgentürk Müzik: Kemal Günüç Oyuncular: Tülay Günal, Levent Ülgen, Adviye Öztürk, Beyhan Saran, Ergün Uçucu, Tomris Çetinel, Ali Hürol, Lale Başar, Nusret Şenay, Ali İpin


YÜZLEŞME

Jack Carter hayatı boyunca hep başka insanlar için çalışmıştır. Kimilerinin borçlarını tahsil etmiş, kimilerinin kanunsuz işlerini halletmiş, kimileri için de çeşitli cezalar infaz etmiştir. Günün birinde kardeşinin sarhoşken geçirdiği bir araba kazasında hayatını kaybettiği haberini alır. Cenazeye katılmak için yola çıkar. Bu arada kardeşinin ölümünün bir kaza olmadığını keşfeder. Artık tek amacı intikam almaktır. Film, 1971 yılında aynı isimle çekilen filmin yeni çevrimi.

YÜZLEŞME

Orj. Adı: Get Carter Yön: Stephen T. Kay Oyn: Sylvester Stallone, Miranda Richardson, Rachael Leigh Cook, Michael Caine, Alan Cumming, Mickey Rourke Yapım Yılı: 2000 Türü: Gerilim / Macera Süre: 102 Dk. TRT 1 / 20.35

 
Metin Şentürk'le Yaşamak Dediğin
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yaşamak Dediğin belgeselinin bu haftaki bölümünde ünlü şarkıcı Metin Şentürk'ün hayat hikayesi anlatılıyor. İlk albümü ilgi görmeyen, ancak daha sonra çıkardığı albümlerle hem müzik dünyasında adından sözettiren, hem de magazin bültenlerinde baş sıraya yerleşmeyi başaran âmâ şarkıcının ilginç öyküsünün anlatılacağı programda, 11 yılda 11 kaset yapan Şentürk'ün çocukluğu, gençliği, eğitim hayatı, hüzün ve mutluluk dolu iç dünyası, müzik piyasasında verdiği mücadele ekrana getiriliyor.
Kanal 7 / 00.30

Sopranolar Emmy rekortmeni
TV8'in yeni yayın döneminde ekrana getirdiği Sopranolar adlı dizi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 55. Amerikan Televizyon Ödülleri Töreni'nde ödülleri topladı. Dizinin erkek başrol oyuncusu James Gondolfini ve kadın oyuncusu Edie Falco'nun en iyi aktör ödüllerine layık görüldüğü dizi, senaryo dalında da Emmy Ödülü'nü kucaklamayı başardı.
Erol Büyükburç'la Evlere Şenlik
Kanal 7'nin yeni sezondaki iddialı kuşak programları arasında bulunan Evlere Şenlik'e ünlü pop sanatçısı Erol Büyükburç konuk oluyor. Programda sakin bir hayat geçirmek isteyen Şoray ve halası, ünlü olmak isteyen Ahmet Ece ve Gülesin'e eşlik edecek Büyükburç, şarkılarıyla programa renk katıyor.
Kanal 7 / 14.00

"Süvariler"le fırtına yolculuğu
Aksiyon yapımlarından hoşlananların ilgiyle takip edecekleri bir yapım olan Fırtına Süvarileri yeni sezonda izleyici ile buluşuyor. Üç boyutlu animasyon teknikleriyle zenginleştirilmiş bir görselliğe sahip olan dizi, klasik dizi algısının dışına çıkarak her bölümüyle adeta bir sinema filmi tadı bırakıyor. İlk bölümü bugün ekrana getirilecek 25 bölümlük dizi, Efsane Kılıç'ın peşinde geçen zorluklarla dolu bir serüvenin hikayesini anlatıyor izleyenlere. Dizinin başrollerini Sonny Chiba, Chao Weng-Cho ve Peter Ho paylaşıyor.
Kanal 7 / 23.25
24 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED