AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
VURDUĞUNUZ GOL OLSUN

UEFA'da 4 takımımız rövanş için avantaj arıyor

ViLLARREAL TRABZONSPOR

Ligde son haftalarda çıkışa geçen Trabzonspor uzun bir aradan sonra yeniden Avrupa sahnesinde. Bordo-Mavili ekip UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün İspanya'ın Villarreal takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Karadeniz ekibi flaş transferleriyle dikkat çeken İspanyol ekip karşısında ikinci maç için avantajlı skor almaya çalışacak.

GENÇLERBiRLiĞi B.ROVERS

11 Ekim'deki Türkiye İngiltere maçı öncesi ilk kapışma kulüp takımları arasında olacak. UEFA Kupası'nda büyük başarılar hedefleyen Gençlerbirliği, Tugay'ın da forma giydiği Blackburn Rovers karşısında Ankara'da avantaj arayacak. Kırmızı-Siyahlılar'da sakat oyuncu bulunmuyor. İngiliz ekibinin en büyük silahı Tugay ve Cole.

GAZiANTEPSPOR H.TEL AViV

Gaziantepspor iki yıl önce UEFA Kupası'na veda ettiği Hapoel Tel Aviv ile bugün bu karşılaşmanın rövanşına çıkıyor. Kırmızı-Siyahlı ekip kendi sahasında oynayacağı ilk maçta İsrail ekibi karşısına ikinci maç için avantajlı bir skor için çıkacak. Gaziantep'te sakat Bülent dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

MALATYASPOR FC BASEL

UEFA Kupası'na ilk katılan Malatyaspor, Avrupa macerasına bugün oynayacağı Basel maçıyla birlikte "merhaba" diyecek. Sarı-Kırmızılı ekip bugün geçtiğimiz sezonun flaş takımlarından Basel ile kendi sahasında oynayacağı maçta ikinci karşılaşma için avantaj arayacak. Malatyaspor'da tek hedef gol yemeden galip gelmek.

Gençler'in planı hazır

Başkent ekibi bugünkü maçta B.Rovers'a her alanda baskı uygulayacak.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugünkü Blackburn Rovers ile çok zorlu bir maç yapacaklarını, ancak kazanan tarafın kendilerini olacağını söyledi. Maçın hem kendileri hem de Türkiye için önemli olduğunu belirten Yanal, "1 yıl aradan sonra tekrar UEFA Kupası'nda maç oynuyoruz. Bizden önceki başarıları tekrarlayarak, Gençlerbirliği'ni Avrupa'da daha iyi yerlere getirmek ve ülke puanını artırmak istiyoruz'' diye konuştu. Teknik anlamda öncelikle gol yememeye çalışacaklarına dikkati çeken Yanal, "İngiliz ekibini golsüz ve puansız göndermek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

İKİ EKİP DE BİRBİRİNİ TANIYOR

Teknik direktör Souness'in Türkiye'de çalışmış olmasını ve Tugay'ın İngiliz ekibinde oynamasını değerlendiren Yanal, her iki ekibin de birbirini tanıdığını, futbol anlayışı olarak birbirlerine yabancı olmadıklarına değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İki takımın da şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum. Fakat biz onlara göre daha agresif oynarsak kazanırız. Bu maçı gol yemeden kazanmalıyız. İngiliz futbolu disiplinli bir oyun anlayışına sahip. Bizde ise yaratıcı oyuncular var. Onlara fırsat vermeyeceğiz."

TRABZONSPOR KORKUSUZ

Teknik direktör Aybaba Villareal'den çekinmediklerini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Samet Aybaba Villareal'i ezberlediklerini belirterek, zorlu bir takım olmadığını ve İspanya'dan iyi bir sonuçla Türkiye'ye döneceklerini söyledi. Sakatlıkları devam eden Augustine ve Bayram'ı ise maçın ikinci devresinde oyuna alabileceğini belirten Aybaba, "Villareal iyi takım. Çok iyi transferler yaptı ama takımda tehlikeli görebileceğim bir oyuncu yok. Biz de iyi bir takımız. UEFA Kupası'na yakışır bir maç olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

FATİH'İN İDDİASI

Fatih ise Samsunspor maçında attığı 2 golle takımını galibiyete taşırken, aynı başarıyı Villareal karşısında da göstermeye çalışacak. Fatih, "Kaptan pilotluk zor ve zevkli bir iş. Bir rotanız var ve o rotadan sapamazsınız. Varış noktasına hedeflenen zamanda inmek zorundasınız. Tıpkı bizim işimiz gibi; bir rota, hedef ve zorluk" dedi.

Gaziantep temkinli

Teknik direktör Sağlam ilk maçta iyi skor alacaklarını belirtti.

UEFA Kupası 1. turunda Avrupa sınavına hazırlanan Gaziantepspor, 2 yıl önce elendiği İsrail'in Hapoel Tel Aviv takımına karşı ilk maçta gol yemeden galibiyet almanın hesaplarını yapıyor. Teknik direktör Nurullah Sağlam, UEFA Kupası havasının ligden farklı olduğunu belirterek, "Hapoel Tel Aviv bize yabancı bir takım değil. İki sene önce şanssız bir şekilde elendik. Bu sene kadrolarında büyük bir değişiklik var. Defansı çok güçlü bir takım. Tek forvetle oynuyorlar. İşimiz çok zor" dedi.

Malatya avantaj peşinde

Tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nda mücadele edecek olan Malatyaspor, kendi sahasındaki maçta Basel'i devirmeye hazırlanıyor. Teknik direktör Ziya Doğan, Avrupa Kupalarına katılarak bir ilke imza attıklarını belirterek, şimdi de Basel'i yenerek ilk maçlarından galibiyet almak istediklerini söyledi. Tur için gol yemeden galip gelmeleri gerektiğini belirten Doğan, "Basel çok güçlü ve Avrupa Kupaları'nda çok tecrübeli bir takım. İlk maçta avantaj yakalamak istiyoruz" dedi.



24 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED