AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Özdemir: Yılmaz'la görüşmüyorum

ANAP lideri Ali Talip Özdemir, "Özal'ın mirasını ayağa kaldırmak için tırnaklarımla mücadele ediyorum" dedi. Özdemir, Mesut Yılmaz ile görüşmediğini söyledi.

ANAP lideri Ali Talip Özdemir, mücadelesinin "Özal'ın mirasını ayağa kaldırmak" olduğunu belirterek, "Bunun için tırnaklarımla mücadele ediyorum" dedi.

ANAP Genel Merkezinde Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Özdemir, partisi ve Türk siyasetine ilişkin düşüncelerini şöyle anlattı:

ANAP'ın en genç kurucularından biriydiniz...

Evet, 26 yaşında Özal'la birlikte ANAP'ı kurararak siyasi deneyimim başladı. Belediye Başkanlığı ve miletvekilliğinden sonra tekrar Belediye Başkanı oldum. Başbakan Erdoğan'ın yolunu açan belediyecilik kitabını da Özal'la birlikte yazdık. ANAP'ın en genç Genel Başkan Yardımcısı'ydım. Hala benden daha genci gelmedi.

Yılmaz'ı Semra Özal getirdi

ANAP ile yollarınızı bir süre ayırdınız. Neden?

Mesut Yılmaz ile ayrı düştüğümüz konular oldu. Özal 1991'de siyasete dönecekti. Özal cesur ve gözükara biriydi. Eğer aktif siyasete girmeye ömrü yetseydi, bugün Türkiye'nin geleceği yer çok başka olurdu. Yılmaz'ın gelmesinin tek sebebi Semra Özal'dır. O taraf oldu. Ben de uzun süre Mesut Yılmaz ile yollarımı ayırdım. Merkezde bir boşluk var, çünkü yeni bir parti olduk. Özal'ın mirasını ayağa kaldırmak için tırnaklarımla mücadele ediyorum. Özal gibi bir ustanın yanında yetiştim, bunlar kendime güvenmem için yeterli sebepler.

Adı yolsuzluklarla anılan bir Genel Başkan ve oyları yüzde 5'e düşmüş bir parti sizi zorlamaz mı?

Bu ANAP'ın suçu değil. Sorumlular yargı karşısında tek başına ifade verecekler. Kavga etmemi, masaya yumruğumu vurmamı istiyorlar. 11 Ocaktan sonra ANAP değişti. Bundan sonra yapılanlar daha önemli. Böyle değerlendirilmeyi bekliyoruz. Biz yeni bir partiyiz. Özal'ın söylemiyle "Halka hizmet hakka hizmettir" diyerek yola çıktık.

Artık görüşmüyoruz

Mesut Yılmaz ile görüşüyor musunuz?

Görüşmüyorum. Biz kendisini geldiğinde aradık. Çok kalabalık olmaları ve ifade vermek için burada bulunmasından dolayı karşılamamayı uygun gördük. Şu an değişik bir grubumuz var. Teşkilatlar arası yeni düzenlemeler yapılıyor. Olumsuzlukları düzenlemeye çalışıyoruz.

Yerel seçimlerde DYP ile ittifak arayışlarınız devam ediyor mu?

"DYP ile mahalli seçimlerde bir ittifak düşünüyoruz. Bu merkez sağın biraraya gelmesi açısından da çok önemli. DYP'nin Büyükşehirlerde bir gücü yok ama ANAP, yerel yönetimlerde başarılı bir parti. Şimdi başkan adaylarımızı değerlendiriyoruz. Adaylarımızın yıpranmaması için açıklamıyoruz."

ANAP'ta Yılmaz resmi yok

ANAP lideri Ali Talip Özdemir siyasi yaşamına Belediye Başkanı olarak atıldı. Özal' ın isteği ile Parlamentoya giren Özdemir'in Mesut Yılmaz ile aralarında soğuk rüzgarlar esmesi onu yine Belediye Başkanı olmaya sürükledi. Ve Mesut Yılmaz'ın adının yolsuzlukla birlikte anılmasıyla tek başına iktidara gelmiş bir partinin yüzde beşlere kadar düşmesi Özdemir'i ANAP Genel Başkanı yaptı. Sekreter kadrosuna kadar herşeyin değiştiği ANAP Genel Merkezinde Mesut Yılmaz' ın resimlerinin olamaması dikkat çekiciydi.

  • NEVİN ŞAHİN ANKARA



  • 12 Temmuz 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED