AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Koç: Wal-Mart ile özel durum yok

Koç Holding ve Migros, Wal-Mart haberleriyle ilgili olarak "açıklama gerektirecek bir gelişme bulunmadığını'' bildirdi. Koç Holding'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, holding bünyesinde faaliyet gösteren Migros ve Wal-Mart arasında ortaklık görüşmelerinin cereyan ettiğine dair haberler hatırlatılarak, "20 Aralık 2004 tarihli açıklamamızda da belirttiğimiz üzere bu konuda özel durum açıklaması gerektirecek bir gelişme bulunmamaktadır'' denildi. Migros'tan yapılan açıklamada da aynı ifadelere yer verildi.

Yılsonu dolar beklentisi geriledi

Merkez Bankası, aralık ayının ikinci dönemine ilişkin beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Ankette yıl sonu TÜFE'de yüzde 10,0, cari ay TÜFE'de yüzde 1,1, iki ay sonrası TÜFE'de yüzde 0.8, gelecek 12 aylık dönem TÜFE'de yüzde 8,7 olan beklentiler geçen anketle aynı kaldı. Yıl sonu bileşik faiz oranı beklentisi, uygun ortalamada yüzde 20,2'den yüzde 19,4'e gerilerken, yıl sonunun uygun ortalama dolar kuru beklentisi de, 1 milyon 431 bin 400 liradan 1 milyon 412 bin liraya düştü.

ÖFK'ların futbol turnuvası başladı

Özel Finans Kurumları Birliği'nin düzenlediği geleneksel futbol turnuvasının 3. sü başladı. Turnuvaya, Albaraka Türk, Anadolu Finans, Asya Finans, Family Finans ve Kuveyt Türk çalışanları katılacak. Birlik'ten yapılan açıklamada, Bu ve benzeri organizasyonlar, birlik çatısı altında farklı kurumlarda çalışan insanların birbirlerini daha yakından tanımalarına ve kaynaşmalarına vesile olmaktadır" denildi.

Otokoç 26 bin araç satışı hedefliyor

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Cenk Çimen, 2005 yılında hizmet ağını genişletecek yeni tesisler kurmayı, satış sonrası hizmetlerde büyümeyi ve 26 bin araç satışını hedeflediklerini söyledi. Çimen, Brüksel Zirvesi'nin ardından AB ile ilişkilerde yeni bir sürece girildiğini ve bunun bir çok sektörde olduğu gibi otomotivde de etkisini hissettireceğini söyledi.

Goldaş, Altın Borsası'na üye

Goldaş Kuyumculuk'a ait Goldaş Kıymetli Madenler Ticareti A.Ş., İstanbul Altın Borsası üyeliğine kabul edildi. Goldaş, Türkiye piyasalarının yanı sıra uluslararası kıymetli maden borsa ve piyasalarında da faaliyet gösterecek.

Yeşim'e sosyal sertifika

Marks&Spencer, Nike, Schlafgut, Zara, Gap, Sara Lee ve Banana Republic gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan Yeşim Tekstil, çok sayıda uluslararası giyim firmasının üye olduğu WRAP'tan 'Sosyal Uygunluk Sertifikası' alıyor.

AtlasJet'ten yılbaşına özel indirim

AtlasJet, iç hatlarda 14 Ocak 2005 tarihine kadar devam edecek indirimli uçuşlarına başladı. 'Türkiye'yi göklere çıkarıyoruz' sloganıyla hayata geçirilen indirimli yılbaşı kampanyası ile birçok kişi havayolu taşımacılığı ile tanışma fırsatı bulacak. Kampanya süresince yolculuklarında AtlasJet'i tercih eden vatandaşlar hergün İstanbul'dan Adana, Antalya, İzmir, Trabzon'a 69 YTL'ye ve Kıbrıs'a vergiler dahil 100 YTL'ye uçabilecek.



23 Aralık 2004
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED