AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Ok: Verilmiş sadakamız varmış
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, ODTÜ'de master yapan oğlu Ali Özgün Ok'un önceki gece özel otomobili ile çarpıp ayağını kırdığı Emrah Arslan adlı gencin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Verilmiş sadakamız varmış. Buna şükrediyoruz" dedi. Olayın istenmeyen bir kaza sonucu meydana geldiğini ifade eden Ok, özellikle kazada ayağı kırılan gencin durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Yaralı gencin bir an önce iyileşip sağlığına kavuşması için dua ettiklerini anlatan Ok, şu anda Numune Hastanesi'nde tedavi gören gencin durumunun iyi olduğunu bildirdi. Başsavcı Ok ve eşi Berna Ok, 17 yaşındaki Arslan'ı önceki gece Numune Hastanesi'nde ziyaret etti. yağının kırık olduğu tespit edilen Emrah Arslan ameliyata alındı.

  • EVİN GÖKTAŞ


  • 'Kayıp silahta kaçakçılık suçu işlemedik'
    Eski Batman Valisi Salih Şarman ile dönemin iki vali yardımcısının Batman'da 1993-97 yılları arasında kaybolduğu iddia edilen silahlarla ilgili açılan davada, Yargıtay'da yargılanmalarına devam edildi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya, dönemin Batman Vali Yardımcısı Ahmet Mithat Kuşadalı savunmasında şunları söyledi: "Vali Salih Şarman'ın emirleri doğrultusunda silah ve malzeme getirilmesi için bir ekip oluşturuldu. Bize verilen yasal emri yerine getirdik. Emirler, o günün yasal mevzuatına uygun eylemlerdi. İthalat yasaldı, kaçakçılık suçu işlemedik."


  • 5 eski Diyanet yöneticisi beraat etti
    Türkiye Diyanet Vakfı'nın eski Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 eski yöneticisi, haklarında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3'er yıla kadar hapis talebiyle açılan davada beraat etti. 22. Asliye Ceza'daki davanın karar duruşmasına, eski Mütevelli Heyeti üyeleri Mehmet Altunkaya ve Ahmet Yayla ile Mehmet Nuri Yılmaz'ın avukatı Şerafettin Açıkgöz katıldı. Savcı, mütalaasında, sanıkların, suçu kasıtlı olarak işlediklerine dair yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediğini belirterek, beraatlerine karar verilmesini istedi. Sanıklar ve avukatları da aynı görüş belirtince Yargıç sanıkların beraatine karar verdi.


  • Vatandaş-devlet işbirliğinin örneği
    Açılışa katılan Devlet Bakanı Güldal Akşit, tesisin vatandaş-devlet işbirliği ile yapıldığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Akşit, tesisin bu tür çalışmaların yerel idarelere devrini içeren çalışmaların en güzel örneğini teşkil ettiğini kaydetti. Merkezin açılışına, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Özleyiş Topbaş, Omirilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, Fener Ordodoks Rum Patriği Barthalemeos, Sosyal Esirgeme ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ta hazır bulundu.


  • Tuzla-Brüksel dostluk hattı
    Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin, Avrupa Birliği zirvesinde tanıştığı ve davet ettiği Brüksel'e bağlı Genk Belediye Başkanı Jef Gabriels ve eşi Betty Vanden Bogaert, Tuzla'ya geldi. Gabriels ve eşini makamında kabul eden Demirci, Brüksel'de bulundukları süre içerisinde kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı konuk başkana ve eşine teşekkür etti. Demirci, her yılın temmuz ayında yapılan Uluslararası Tuzla Kültür ve Sanat Festivali'ne Brüksel'den bir grubun katılmasını istedi. Nüfuslarının yüzde 10'nunu Türkler'in oluşturduğunu belirten Gabriels, İstanbul'da ve Tuzla'da bulunmaktan mutlu olduğunu, iki belediye arasında sosyal ve kültürel etkinliklerin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL


  • Hürriyet Gazetesi'ne doğrultulmuş 'Kaleşnikof düzeneği' bulundu
    Hürriyet Medya Towers'ın 300 metre uzağındaki boş arazide, demir sehbanın üzerine kurulmuş, namlusu binaya yöneltilmiş halde Kaleşnikof marka otomatik tüfek ile düzeneği bulundu. 'Hürriyet Gazetesi'ne silahlı saldırı olacağı" ihbarıyla araştırma yapan polis, yanında bir cep telefonu olduğu görülen Kaleşnikof buldu. Silaha ait düzenek, uzaktan kumandalı robot yardımıyla etkisiz hale getirdi. Kaleşnikof ile 30 adet mermisi, demir sehpası, cep telefonu ile silahı sabitleyen kum çuvalı, incelenmek üzere emniyete götürüldü.


  • Sedyeli ölüme soruşturma
    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğumdan sonra hayatını kaybeden Zeytin Yeşilkaya'nın, sedyeden düşürüldüğü için öldüğü iddia edildi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Araz, hastanın "help sendromu" yüzünden öldüğünü söylerken, yakınları sedyeden düştüğü için öldüğünü iddia etti. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.


  • K.Çekmece gölü çevresi temizleniyor
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Küçükçekmece Belediyesi ekipleri, Küçükçekmece Gölü kenarındaki kaçak yapıların yıkımına başladı. Yıkım işlemini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Şimşek Deniz, Menekşe Deresi üzerindeki balıkçı iskelelerinin de yıkılacağını söyledi.


  • Taksiciyi soyamadı, aracını yaktı
    Sarıyer'de müşteri gibi bindiği taksinin şoförünü gasp etmek isteyen bir kişi, amacına ulaşamayınca taksiyi ateşe verdi. Taksi sürücüsü Mehmet Demir'i elinden kaçıran gaspçı, otomobili alarak uzaklaştı. Gaspçının, Derbent Mahallesi'nde ateşe verdiği taksi, itfaiye tarafından söndürüldü.



    23 Aralık 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED