AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Katliam korkusu

Amerikan üssüne düzenlenen intihar saldırısının ardından Musul tamamen kuşatma altına alındı. Irak güçleri desteğindeki ABD ordusu, kentin güneyi ve doğusuna saldırıyor. Hayalet kente dönüşen Musul'da katliam korkusu yaşanıyor.

Irak'ın üçüncü büyük kenti Musul'da 18'i ABD askeri, 24 kişinin öldüğü saldırıdan sonra ABD ordusu şehirdeki tüm bölgeleri önceki gün abluka altına aldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Irak güvenlik güçlerinin de destek verdiği saldırılar, özellikle Musul'un batı ve güneydoğusunda yoğunlaşıyor. Musul Valisi de, kentin Dicle üzerinde bulunan beş köprünün kullanılmasını yasakladı. Valilik, bu emre uymayanların vurulacağını bildirdi. Hayalet kente dönüşen Musul'da Felluce benzeri büyük bir katliamın yaşanmasında korkuluyor. Askeri müfettişlerse, ABD üssüne düzenlenen saldırının nasıl gerçekleştirildiğini soruşturuyor. ABD'li yetkililer, saldırı sonrası yaptıkları açıklamada, saldırının bir intihar saldırısı olduğunu bildirdi. Olayın sorumluluğunu üstlenen Ensar es-Sünnet Ordusu adlı örgütse, intihar saldırısı olduğunu savunmuştu. Bu saldırı, direnişçilerin 30 Ocak'taki seçimler öncesinde saldırılarını daha da yoğunlaştıracakları konusunda endişeleri de arttırdı.

Irak'ta ABD saldırıları: 37 ölü

ABD ordusunun Irak'ın Mahmudiye, Latifiye ve Hut şehirlerine düzenlediği saldırılarda 37 kişi öldü, onlarca Iraklı da yaralandı. ABD savaş uçaklarının ve tanklarının önceki akşam Hut kentine düzenlediği saldırıda çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 24 kişi hayatını kaybetti. Samarra'da da iki ayrı noktada çıkan çatışmada 4 Iraklı sivil hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri ve görgü tanıkları, kasaba merkezinde roketle vurulan bir tankerin havaya uçtuğunu, patlamada 4 kişinin öldüğünü, 53 kişinin yaralandığını söyledi. Bağdat'ın güneybatısında Latifiye'de bugün bir kontrol noktasına otomobille düzenlenen intihar saldırısında 9 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında bir bombanın patlaması üzerine 1 Amerikan askerinin öldüğü, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

Polis şefi istifa etti

Irak'ın batısındaki, Felluce ve Ramadi'yi kapsayan El Anbar vilayetinin polis şefi kendisine düzenlenen suikast girişiminden sonra istifa etti. Yetkililer, silahlı kişilerin geçen hafta Fevaz El Duleymi'nin Ramadi'deki evini 2 saat kadar kuşatarak, erkek kardeşini vurmasından sonra polis şefinin istifa ettiğini belirtti. Duleymi'nin 2 aydır bu görevi yürüttüğü kaydedildi. Amerikan askerleri El Duleymi'nin selefini, direnişçilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklamıştı. Bu arada, Irak'ın Şiilerce kutsal sayılan Kerbela kentinde hafta sonu düzenlenen ve 13 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili olarak 6 kişi tutuklandı. Polis sözcüsü Rahman Meşavi, yaptığı açıklamada, saldırıya karıştıkları şüphesiyle aralarında bir eski Sovyet ülkesi vatandaşının da bulunduğu 6 kişinin tutuklandığını kaydetti.

  • MUSUL



  • 24 Aralık 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED