AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Avrupa'dan Suriye'den

Şam'dan canlı yayınlanacak İskele Sancak Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında konuşurken, Eğrisi Doğrusu, Osmanlı'nın Avrupalı olup olmadığından, Ufuk Ötesi ise, dinlerarası diyalogdan bahsediyor

EĞRİSİ DOĞRUSU

Türkiye ve dünyadaki siyasal ve sosyal gelişmeleri ilginç dosyalar ve konunun taraflarıyla yapılan röportajlarla ekrana getiren Eğrisi Doğrusu programına bu hafta, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oluyor. Gündemdeki Avrupa Birliği tartışmalarına farklı bir perspektif getirilecek olan programda, Osmanlı'nın Avrupalı mı, yoksa Asyalı mı olduğu sorusu tartışmaya açılıyor. "Osmanlı neden Avrupalılaşmak istedi?", "Tanzimat ve ıslahat hareketleri emperyalizmin bir dayatması mıydı?" ve "Bugünkü Türkiye, Avrupa Birliği konusunda Osmanlı tarihinden hangi dersleri almalı? " gibi konularda görüşlerini anlatacak olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Taha Akyol'un konuyla ilgili sorularına güncelle kıyas yaparak cevap veriyor.
[ 21.30 / CNNTürk ]

İSKELE SANCAK

Geçtiğimiz hafta Brüksel'den canlı olarak yayınlanan İskele Sancak ise bu hafta Suriye'den canlı olarak ekrana geliyor. Şam'dan canlı yayınlanacak programa Suriyeli siyasetçiler, akademisyenler ve uzmanlar konuk oluyor. Suriye'nin Türkiye, ABD, Irak ve İsrail ile ilişkilerinin değerlendirileceği programda, Başbakan Erdoğan'ın görüşmelerinden de önemli notlar aktarılıyor. Kanal 7 Ankara Temsilcisi Akif Beki'nin sunduğu programda, "'Türkiye'nin AB görüşmeleri ve tarih alması Suriye'de nasıl yankı buldu?", "ABD'nin Suriye'yi vurma ihtimali var mı?", "Suriye-İsrail barışı olacak mı?" ve "Irak'ta yaşanan olaylardan Suriye sorumlu tutulabilir mi?" gibi soruları Suriyeli siyasetçiler, akademisyenler ve uzman konuklar cevaplandırıyor.
[ 23.30 / KANAL 7 ]

UFUK ÖTESİ

Ufuk Ötesi'nde ise bu hafta, "dinlerarası diyalog" ele alınıyor. Rıdvan Kızıltepe ve Dr. Selman Kuzu'nun sunduğu programa, Prof. Dr. Davut Aydüz, Prof. Dr. Saim Yeprem, Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Doç. Dr. Mahmut Aydın, Doç. Dr. Mehmet Görmez ve Doç. Dr. İbrahim Özdemir konuk oluyor. "Diyalog nedir?", "Dinlerarası diyalog neyi ihtiva eder?", "Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamberimiz'in uygulamalarında, dinlerarası diyalog nasıl ifade edilmiştir?", "'Kafirleri dost ve sırdaş edinmeyin!' ayetleri iddia edildiği gibi diyalogla zıt mıdır?", "Diyalog, misyonerlik midir?", "Diyaloga karşı çıkanlar neye dayanarak karşı çıkmaktadırlar?" sorularının cevaplanacağı programda bugüne kadar yapılan diyalog çalışmalarının faydaları da konuşuluyor.
[ 23.50 / SAMANYOLU ]


Hırs ve iktidarın gladyatör savaşı

TRT'de ünlü yönetmen Ridley Scott imzalı Gladyatör ekrana geliyor. Sadakatle hizmet ettiği ülkesi tarafından ihanete uğrayan General Maximus'un hikayesini anlatan bu cesaret ve intikam öyküsünde başrolü Russell Crowe oynuyor. 12 dalda Oscar'a aday olan film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kostüm, En İyi Ses ve En İyi Görüntü Efekti dallarında bu ödülü almıştı. En İyi Film ve En İyi Müzik dalında Altın Küre de kazanan filmin konusu şöyle: Roma İmparatorluğu'nda cesur bir savaşçı olan general Maximus Roma İmparatoru Marcus Aurelius'nun en sevdiği kumandandır. İmparator, gelecekte imparator adayı olarak Maximus'u düşünmektedir. Marcus'un öz oğlu veliaht Commodus ise bu hakkın kendisinde olduğunu düşünmektedir. Hırsla babasını bile öldürmeyi göze alıp Maximus'u yok etmek için harekete geçer. Tahta geçtiğinde Maximus'un kendisine itaat etmesini emreden Commodus, Maximus kendisine itaat etmeyince de, onun ve ailesinin öldürülmesini emreder. Maximus'un ailesi öldürülür ve kendisi de idam edilmekten son anda kurtulur.

GLADYATÖR

Orijinal Adı: Gladiatör Yön: Ridley Scott Oyn: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, Richard Harris Türü: Tarihi / Drama Yapım Yılı: 2000 Süre: 155 lih
TRT 1 / 21.05


FİLMLERDEN SEÇMELER

Superman II
İlk filmde, Superman'ın gelmiş olduğu Krypton gezegeni büyük bir patlamayla yok olmuştu. Bu patlamadan önce Superman'ın babası Jor-El, üç suçluyu bir levha içine hapsederek uzayın derinliklerine fırlatmıştı. Bu bölümde, uzaydaki nükleer bir dalga, levhayı parçalıyor ve üç suçlu dünyaya geliyor. Ve onlar da tıpkı Superman gibi, insanüstü yeteneklerini keşfediyorlar.
(Süperman 2) Yön: Richard Lester Oyn: Christopher Reeve, Gene Hackman, Terence Stamp (1980/Fantastik)
TV8 / 20.30

Rocky 5
Ivan Drago ile geçirdiği zorlu maçın ardından evine geri dönen Rocky, maçtan beyninde bir hasarla çıktığını öğrenmiştir. Antrenörlük yapmaya başlayan Rocky, hastalığının yanı sıra bir acıyla daha karşı karşıya kalır. Tüm parasını ahlaksız finansal danışmanı yüzünden kaybetmiştir. Böylece ailesiyle birlikte Güney Philadelphia'ya taşınırlar. Rocky burada Tommy adında genç bir boksörü çalıştırmaya başlar.
(Rocky 5) Yön: John G. Avilsen Oyn: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Burgess Meredith
SAMANYOLU / 21.30

Mesaj
Film küçük yaşta hem annesini hem de onu belli bir yaşa kadar büyüten babasını kaybeden uzay araştırmacısı Ellie Arroway'in öyküsünü anlatıyor. Vaktinin büyük bir bölümünü uzayı 'dinlemekle' geçiren Ellie sonunda nihayet bir sinyal alır ve büyük bir keşfin kapılarını aralar. Ona göre bu, uzayda bizimkinden başka, gelişmiş bir uygarlığın kanıtıdır.
(Contact) Yön: Robert Zemeckis Oyn: Jodie Foster, Matthew McCanaughey, James Woods, John Hurt (1997)
Cnbc-e / 22.00

Ani Ölüm
Pittsburg Stadı'ndaki hokey maçını izleyen taraftarın arasında ABD Başkan Yardımcısı da bulunmaktadır. Seyirciler, bir grup caninin, bu oyunu asla unutamayacakları bir hale getireceğinin farkında değildir. Darren'ın kızı maç sırasında esir alınır. Böylece Darren, kendini rakibine karşı ölümcül bir oyunun içinde bulur.
(Sudden Death) Yön: Peter Hyams Oyn: Jean Claude Van Damme, Powers Boothe, Raymond J. Barry (1995) TGRT / 23.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Yurdanur gizli ziyaretleri her yılbaşında sürdürüyor
Çemberimde Gül Oya'da, 1970'li yıllarda ve günümüzde yeni yıl heyecanı yaşanıyor. Mehmet'in yıllar önce bir kitabın içine bıraktığı not, günümüzde Yurdanur'u heyecanlandırır. Yurdanur Ada'dan döner dönmez kendini, kebapçının bulunduğu sokaktaki kepenk kapattırma olaylarının karşısında bulur. Takvimler 70'leri gösterirken yılbaşı gelip çatar. Konakta yeni yıl hazırlığı başlar. 2005'e girerken, Yurdanur, gizemli ziyaretlerini bu yılbaşı gecesi de aksatmadan sürdürür.
[ 21.50 / KANAL D ]

Başkomiser Ayhan ve Yiğit, şimdi de seri katil peşinde
Polisiye dizi 24 Saat'te, emniyete bir kadın fotoğrafı gelir. Sonra fotoğraftaki kadının cesedi parkta bulunur. Başkomiser Ayhan ve Yiğit olayı çözmeye çalışırken, bir cinayet daha işlenir. Ayhan ve Yiğit bir seri katille karşı karşıyadır. Üçüncü zarftan ise Tuğçe'nin fotoğrafı çıkar. Bu arada Ayhan İnci'yi evlat edinmek için işlemlere başlar. Kızın babaannesi de velayeti almak için mahkemeye başvurur. Mahalledeki okula tayin olan Reyhan öğretmen kızın hapisteki annesinin evini kiralar.
[ 21.40 / STAR ]

Emirhan'ın gitme isteğine şok cevap
Büyük Yalan'da, hayatında ilk defa parasız kalan Emirhan ne yapacağını bilemez durumdadır. Reyhan'ın kendisine kan verdiğini öğrenen Ethem, başhekimden bunu saklamasını ister. Reyhan, Emirhan'a İstanbul'a dönmeyi teklif eder. Emirhan'ı otelde ziyarete amcası Hüseyin gelir, bir teklifi vardır. İstanbul'a gitmek için izin almaya gelen Emirhan babasının cevabı karşısında şaşırır.
[ 20.00 / ATV ]
24 Aralık 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED