AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Uzan gazete ilanı için ifade verdi
    Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, bazı gazetelere verdiği ilan nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ''sanık'' sıfatıyla Şişli Adliyesi'nde ifade verdi. Bazı gazetelere verdiği ilan nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun suç duyurusu üzerine hakkında soruşturma başlatılan Uzan, soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Sait Kunt'un çağrısı üzerine avukatıyla birlikte adliyeye geldi. Savcı Kunt'un ''sanık'' sıfatıyla ifadesine başvurduğu Uzan, saat 11.10 sıralarında açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Uzan'ın savcılık ifadesinde, TMSF'nin yaptığı işlemlerde haksızlığa uğradığını öne sürerek, bu işlemler için yasal yollara başvuracağını söylediği öğrenildi.


  • Telsim'in hacizli aracı Nusaybin'de bulundu
    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca haciz konulduğu bildirilen Telsim'e ait araç, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulundu. Nusaybin Bölge Trafik Ekipleri, aşırı hız nedeniyle ilçe girişinde durdukları 34 UA 7840 plakalı Ford marka aracın sürücüsü Rauf Tanış'a aşırı hız nedeniyle 83 milyon lira ceza uyguladı. Aracın evraklarında yapılan kontrolde Telsim Şirketi'ne ait olan araca TMSF tarafından haciz konulduğunun belirlenmesi üzerine araç Emniyet'e ait oto parka götürüldü.


  • Uzanların ekmek fırınına alıcı çıkmadı
    TMSF'nin Uzan Grubu'ndan haczettiği Üsküdar'daki ekmek fırınına alıcı çıkmadı. İhalede, sadece Uzan ailesine özel ekmek üretimi yaptığı belirtilen "Somun" adlı fırın, 30 milyar lira muhammen bedel ile satışa sunuldu. Fırın, alıcı çıkmadığı için satılamadı. Öte yandan, Fon kapsamındaki İmar Bankası, toplam 205 adet Kırıkkale tabanca ile 5 bin 125 adet mermiyi satmak üzere ihale açtı.


  • İstanbulspor'da satış süreci başladı
    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Birinci Süper Futbol Ligi takımlarından İstanbulspor'un satış işlemlerini resmen başlattı. Yazılı tekliflerin alınmasına da başlandı. İstanbulspor A.Ş Genel Müdürü Ergün Yücel, İstanbulspor'a ilk talip olan ismin, Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi, işadamı Seyfi Karaca olduğunu söyledi. Satış işlemlerinde sona yaklaşılan İstanbulspor'da, devre arasına girilmesinin ardından futbolculara da çok sayıda transfer teklifi olduğu belirtildi.


  • TBMM kapısında şüpheli çanta paniği
    TBMM'nin Çankaya Kapısı girişinde bulunan şüpheli çanta, fünye ile patlatıldı. Çantadan, naylon poşete sarılı giysi çıktı. Alınan bilgiye göre, TBMM'de görev yapan polisler, Çankaya Kapısı'nın iç tarafında haki renkli bir sırt çantası gördü. Bunun üzerine, Ankara Emniyeti'nden bomba imha uzmanları çağrıldı. Çevrede güvenlik önlemleri alındıktan sonra çanta, uzmanlar tarafından fünye ile patlatıldı.


  • Romanyalı iki banka dolandırıcısına suçüstü
    Bankaların otomatik para çekme makinelerine yerleştirdikleri cihazlarla edindikleri bilgileri kullanarak müşterilerin hesaplarından para çeken Romanya uyruklu Carpen Petre ve Ovidiu Florian Florica bir ihbar üzerine polis tarafından suçüstü yakalandı. Bu kişilerle birlikte, 1 dizüstü bilgisayar, 1 florasan lamba görünümlü mini kamera, 1 dijital kamera, 1 göz uçlu alıcı kamera, 3 dijital kamera kaseti, 410 milyon lira, 800 Euro, 2 bin Dolar, 5 adet içeriği belli olmayan ATM kartı ile 1 adet ATM kart yuvası üzerine takılan kopyalayıcı cihaz ele geçirildi.


  • Pul parası bakanlıktan
    Adalet Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü, pul parası nedeniyle tebligatların gecikmemesi için harekete geçti. PTT ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, bundan sonra mahkeme tebligatları için pul parası ödenmeyecek. PTT tebligatların ücretini doğrudan Adalet Bakanlığı'ndan tahsil edecek. Adalet Bakanlığı ile PTT şubeleri arasında on-line bağlantı yapılacak ve posta ücretleri buna göre Adalet Bakanlığı'ndan toptan alınacak. Adalet Bakanlığı ile PTT arasındaki tebligat ücretleri, iki kurum arasında mahsuplaşma yoluyla da yapılabilecek. Pul parası bulunamadığı için mahkeme tebligatları, zamanında vatandaşlara ulaştırılamıyor, bu da adaletin gecikmesine ve iş yoğunluğuna neden oluyordu. Sözkonusu protokolle bu sorunların önüne geçilmesi bekleniyor.

  • HAMDİ ATEŞ


  • Yılbaşında açık görüş var
    Tutuklu ve hükümlüler, yılbaşı dolayısıyla yakınlarıyla açık görüş yapacaklar. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in genelgesine göre Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bayrampaşa H Tipi, Bursa E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca ve Ümraniye E Tipi Kapalı cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara, 2, 3, 4, 5 ve 6 Ocak tarihlerinde açık görüş imkanı tanındı. Aydın, Bursa H Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Isparta, Kartal, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Muğla Kapalı cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklular, 2, 3, 4 ve 5 Ocak tarihlerinde açık görüş yapacak. Diğer bütün ağır ceza merkezi cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara 2, 3 ve 4 Ocak tarihlerinde açık görüş yaptırılacak.


  • KİPTAŞ'ın konut kuraları çekildi
    Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (KİPTAŞ)'ın İkitelli Başakşehir'de yapacağı 5. Etap'taki 95 metre kare konutların kuraları çekildi. Feshane Kültür Merkezi'ndeki kura çekimine, başvuru yapan vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ön kayıt parası yatıran 9 bin 36 vatandaştan 432'si ev sahibi olmaya hak kazandı. Kuralar, İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç ve Başkatip Nihat Beyan huzurunda çekildi. İlk kurayı ise, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım çekti. KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım da, kura çekilişi öncesi yaptığı konuşmada, yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, "İstanbullular bizi tercih etmeye devam etsin" dedi. Kuraya katılan vatandaşlar, son çıkacak talihliye kadar isimlerinin çıkmasını beklerken, isimleri okunanların sevinçleri görülmeye değerdi.


  • Torunuyla konuşmak için İngilizce öğreniyor
    Artık dil kurslarına sadece işte kariyer yapmak ya da okulda derslerde başarı olmak için gidilmiyor. ABD'de yaşayan torunlarıyla 'tarzanca' anlaşmaktan bıkan 70 yaşındaki İbrahim Erten, dil öğrenerek bu yaz torunlarıyla rahatça iletişim kurma hevesinde. Betül Kuyulu ve Ayşegül Ocakcıoğlu adlı annelerin amacı ise hem çocuklarına derslerde yardımcı olmak hem de kendilerini geliştirmek. İki genç anne olan Betül Kuyulu ve Ayşegül Ocakçıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) açtığı İngilizce kurslarına bu yıl başlamışlar. Okullarda artık ilkokul dördüncü sınıftan sonra yabancı dil derslerinin başladığını hatırlatan Kuyulu ve Ocakcıoğlu'nun en başta amaçları çocuklarının derslerine yardımcı olmakmış. Bir dönem denizcilik yapan 70 yaşındaki İbrahim Erten emeklilik günlerinin keyfini dil kursunda çıkarıyor. Kursa geliş sebebini Amerika'da yaşayan torunlarıyla konuşabilmek olduğunu söylüyor. Yani onun için kurs bir anlamda zorunluluk olmuş. Çünkü ''Torunlarım Türkçe, ben de İngilizce bilmiyorum" diyen Erten, torunlarına sürpriz yapmayı düşünüyor.

  • AYŞE OLGUN


  • Eyüp Belediyesi'nden fırınlara şok baskın
    Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Osman Elevli nezaretindeki ekipler, ilçedeki fırınları denetledi. Birçok fırında ekmeklerin gramajları eksik çıkarken, bazılarının üzerinde etiketler bulunmadı. Hijyenik şartlarda üretim yapılmadığı ve personelin eldiven takmadığı da dikkatlerden kaçmadı. Denetimlerde, sağlıksız şekilde üretim yapan sekiz fırın için kapatma kararı alındı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • İbrahim Tatlı'nın katil zanlısı tutuklandı
    Türkücü İbrahim Tatlıses'in akrabası olan İbrahim Tatlı'nın katil zanlısı yakalandı. Zanlı Kadri Dağ ifadesinde, olay günü işyerine giderken karşılaştığı Tatlı'nın "Kardeşini vurdum, seni de öldüreceğim'' demesi üzerine korkarak ateş açtığını, daha sonra da kaçtığını iddia etti. Savcılık sorgusunun ardından 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen Dağ tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  • Musul'da yaralanan polis GATA'da
    Musul'da Türk güvenlik görevlilerine yönelik saldırıda yaralanan ve Musul'da tedavi gören polis memuru Sadettin Keçe, Türkiye'ye getirilerek, GATA'da tedavi altına alındı. Yetkililer, Keçe'nin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydettiler. Bu arada, 7 özel harekatçı, önceki gün, askeri bir uçakla Bağdat Büyükelçiliği'ne gitti. Bağdat Büyükelçiliği'ne ilk ekipte gönderilen 2 kişinin büyükelçilikte bulunduğu, önceki gün gönderilen ekiple birlikte, bir başkomiser, bir komiser yardımcısı 7 polis memuru olmak üzere 9 özel harekatçının görevde olduğu kaydedildi.


  • Çeşme'de 97 kilo eroin ele geçirildi
    İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, İtalya'ya tekstil malzemesi götürmek üzere gümrükten çıkmak isteyen bir TIR'da 97 kilo eroin ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İzmir'deki üç fabrikadan İtalya'ya götürmek üzere tekstil malzemesi yüklendikten sonra Çeşme Gümrüğü'ne getirilen TIR'da arama yaptı. TIR'da 97 kilo eroin ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı, TIR şoförü ile olaya karıştığı belirlenen kişilerin de aranmasına devam edildiği belirtildi.


  • Çatıdan düşen kişi hastanede öldü
    İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, çatıdan düşen ve hastaneye kaldırılan kişi, hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, 811 sokaktaki bir apartmanda Ufuk Doğa (38) isimli kişi, çatıda anten düzeltirken, dengesini kaybederek düştü. Ağır yaralanan Doğa, 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edildi. Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde gözlem altına alınan Doğa, kurtarılamadı.



    24 Aralık 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED