AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Ashabı-Kehf kavgası kızıştı

Tarsus ile Afşin arasında Ashab-ı Kehf kavgası kızıştı. Tarsus Belediyesi hafta sonunda 'Ashab- Kehf Futbol Turnuvası' düzenlerken, Afşin Belediyesi de 'Ashab-ı Kehf Kültür ve Sanat Festivali' düzenliyor.

  • Bilal ÇETİN / ANKARA
    Mersin'in Tarsus ilçesi ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi arasındaki 'Ashab- Kehf' kavgası iyice kızıştı. Tarsus Belediyesi 'Ashab-ı Kehf Futbol Turnuvası' düzenlerken, Afşin Belediyesi ise mahkemede dava açarak Ashab-ı Kehf'in Afşin'de yaşadığını tescil ettirmeye çalışıyor. Allah'ı inkar eden hükümdara karşı gelerek bir mağarada 309 yıl uyuyan gençler olarak bilinen Ashab- Kehf'in nerede uyuduklarına dair tartışmalar devam ediyor. Tarsuslular Ashab-ı Kehf'nin Tarsus'da uyuduğunu savunuyor. Tarsus Belediyesi bu hafta sonunda 'Ashab-ı Kehf Futbol Turnuvası' düzenliyor. Turnuvaya Adana Demirspor, Kahramanmaraspor, Mersin ve Tarsus İdmanyurduspor katılıyor. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocabatmaz "Ashab-ı Kehf Turnuvası düzenleyerek Ashab- Kehf'in Tarsus'ta yaşadığını tüm halkımıza ve bölgeye tanıtmak istiyoruz. Ayrıca bu gençler büyük bir mücadele vermiştir. Kendini haşa Allah ilan eden Dahyanus'a karşı büyük bir mücadele vermişler. Bu futbol turnuvasını düzenleyerek turnuvaya katılacak takımlar ve iller arasında dostluk ve kardeşliği de pekiştirmek istiyoruz. Çünkü, bu takımlar arasındaki maçlarda çok kavgalar çıkıyor" dedi.

    Ashab- Kehf'in Tarsus'ta olduğunu belirten Kocabatmaz, "Biz burada olduğuna inanıyoruz. Çünkü Kur'an'da anlatılan tanıma uyuyor. Hz. Peygamber'in halası olarak bilinen 'Hala Sultan' Ashab-ı Kehf'i görmek için deniz yoluyla Tarsus'a gelirken yolda ölüyor ve mezarı bugün Güney Kıbrıs'ta bulunuyor. Eğer Afşin'de olsaydı kara yoluyla gelirdi" diye konuştu. Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaş ise Ashab-ı Kehf'in Afşin'de yaşadığını savunuyor. Afşin Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Ashab- Kehf'in Afşin'de yaşadığına dair tescil davası açıldığını belirten Gedikbaşı, "Kur'an'da 'Ey Muhammed! Baksaydın güneşin doğduğu zaman mağaranın sağ tarafına yöneldiğini, batarken de sol taraftan onları makaslayıp geçtiğini görürdün. Onlar, mağaranın geniş bir yerinde idiler' ayeti bulunuyor. Biz bu ayetten yola çıkarak Afşin'deki mağarada bilirkişi incelemesi yaptırdık. Belediye Başkanı olarak ben profesörlerle birlikte mağarada sabahladk. Güneşin doğuşunun nasıl olduğunu tespit etmeye çalıştık. Afşin'deki mağara da Kur'an'da yapılan tariflere aynen uyuyor. Kastamonu Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Günen, Kur'an'daki tariflere uyduğuna dair bilirkişi raporu verdi. Bu dava adli tatilden sonra karara bağlanacak" diye konuştu. Gedikbaş, Afşin Belediyesi'nin 1-3 Eylül tarihleri arasında Ashab- Kehf Kültür ve Sanat Festivali düzenlediğini de açıkladı.



  • 19 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED