AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
İstanbul'da okul rekoru

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan eğitime yüzde yüz destek kampanyası okul inşaatlarına da hız verdi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önce iş sonra bürokrasi anlayışıyla bir okulu dört ayda tamamlamaya başladı.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL
    Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan eğitime yüzde yüz destek kampanyası okul inşaatlarına da hız verdi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü "önce iş sonra bürokrasi" anlayışını şiar edinerek bir okulu 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamaya başladı. 1999 depreminden sonra İstanbul Milli Eğitimi'nin başını ağrıtan 52 deprem hasarlı okuldan 44 tanesi yıkılıp yeniden yapılarak eğitime hazır hale getirildi.

    Deprem hasarlı okullar tamamlandı

    İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, son iki yılda cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okulların yarısı kadar okulu İstanbul'da tamamladıklarını belirterek, "Geçtiğimiz sene 11 Eylül'de Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından 52 okulda deprem hasarı yüzünden eğitim öğretim yapılamayacağı raporunu alınca, derhal okulları boşaltık. Bazı okullarda ikili eğitime geçtik. Bazı öğrencilerimiz uzak yerlerde okumak zorunda kaldılar. Ancak bir eğitim yıldönümünde hasarlı okulların yıkımı ve tekrar yapımını sağlayarak, öğrencilerimizi daha büyük, daha modern pırıl pırıl okullarda okuma imkanı sunduk" dedi. Deprem hasarlı olan 52 okuldan Boğaz öngörünüm, sit alanı veya arsa ile ilgi problemleri olmayan 44 okulun tamamlandığını diğer okullarla ilgili özel çalışmalar yürütüklerini söyleyen Balıbey, "Beyazıt İlköğretim okulu, Bakırköy'de Bakırköy İlköğretim okulu, Beykoz'da Sedat Simavi İlköğretim okulu ve 60. yıl İlköğretim okulu Kartal'da Eczacıbaşı ilköğretim okulu gibi okulları ise özel projelerle tekrar eğitime kazandıracağız" şeklinde konuştu.

    2 yılda 202 okul yapıldı

    Ağustos ayı başında 60 okulu teslim almanın huzurunu yaşadıklarını belirten Balıbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceden 12-15 derslikli okullarımızı şimdi 40-50 derslikli olarak yeniden yaptırdık. 15 Ağustos tarihinde ise 60 okulun ihalesini gerçekleştirdik. Bürokratik engelleri de aşarak 60 okulumuzu 15 Aralık tarihinde teslim alacağız. Teslim alacağımız okullarla İstanbul'a kazandırılan okul sayısı 202 olacak. İstanbul'da artık kalabalık sınıfları tarihe gömerek, bir zamanlar İstanbul'da hayal olan 2 milyon 500 bin öğrencimizin 40 kişilik sınıflarda eğitim yaptırılmasını sağladık. Önümüzdeki yıl planladığımız yüz okul daha var. 3 yılda 300 okul 7 bin 800 derslik demek. İstanbul'un ihtiyacı olan 15 bin derslik hedefini aşacağız."

    Deprem okulları için 250 trilyon ayrıldı

    Deprem okullarının yeniden eğitime kazandırılmasında en büyük payın 250 trilyonluk bütçe ayıran Valilik özel idare müdürlüğünün büyük katkısı olduğunu söyleyen Balıbey, "Hasarlı olduğu için yıkmak zorunda kaldığımız okullardan 10'unu hayırseverler yaptı. Kampanya başlamadan önce hayırseverler İstanbul'a yılda 30 okul kazandırırken bu sayı 70'e çıktı. Yüzde yüz eğitime destek kampanyası hayırseverlerin katkısını yüzde yüz arttırdı. Bir yılda 100 okul planımız var. 300 okul 7 bin 800 derslik yapıyor. İstanbul'un derslik açığı 15 bindi. 2 sene sonra İstanbulda 40 ve 40'ın altında kişilik sınıflar olacak."



  • 19 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED