AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Kartal'ın geleceği hazır

Prens Charles'ın danışmanı Thompson'un başkanlığında bir ekiple başlattığı "kentsel dönüşüm" projesini halka anlatan Kartal Belediye Başkanı Dağlar, ilçenin İstanbul'un yeni merkezi olacağını söyledi.

Kartal Belediyesi, dünyaca ünlü kent tasarımcısı ve Prens Charles'ın danışmanı John Thompson başkanlığındaki uluslararası bir ekiple başlattığı "kentsel tasarım" çalışmalarının sonuçlarını halkla paylaştı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, proje çalışma grubu, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kartallı işadamları, bürokratlar ve mahalle muhtarlarına, yapılan çalışmaları anlattı. Belediye Başkanı Arif Dağlar, proje ekibinin günde 16 saat çalıştığını hatırlatarak, projenin, Kartal'ın kentsel yenileştirilmesine rehberlik edecek genel stratejik çerçeveyi ortaya koyacağını vurguladı.

Problemler analiz edildi

Dağlar, şöyle konuştu: "Ulusal ve uluslararası üyelerden oluşan bu ortak ekip, Kartal'ı kapsamlı ve detaylı olarak ele aldı. Karşı karşıya olduğumuz problemleri analiz etti. Pek çok açıdan bu problemler bir çok Avrupa kentindeki eski endüstri ve sanayi alanlarının karşı karşıya kaldığı problemlere benzemektedir. Bu nedenle İngiltere ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ve pek çok ülkede çalışma deneyimi bulunan uzmanlardan oluşan bu seçkin çalışma grubunun bilgi ve birikiminden yararlanmak bizim için son derece önemli."

Riskli bölgelere öncelik

Hedeflerinin gelişmelerin vatandaşların hayatına yansıması ve herkesin bunlardan eşit yararlanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Dağlar, "Bunun için depremden en fazla zarar görecek alanlara öncelik verdiklerini" bildirdi. Dağlar, Kartal'ın "İstanbul'un yeni merkezi" olacağını da vurguladı.

Thomson: Kartal, güzel ama alt yapı sorunu var

Kent tasarımcısı Thompson da, "Kartal güzel bir tatil mekanı; dağları, denizleri var. Fakat altyapı sorunu da var, ayrıca şehri bölen demiryolu, anayollar var. Eski fabrikalar halen duruyor. Bunların, insanların beyinlerini ve bilgisayarları kullandıkları yeni bilişim endüstrisiyle değişmesi gerekiyor. Bu bir devrim olacak. Kartal tüm Türkiye için öncü olabilir" dedi.

'Misafirperverliği unutmam'

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve kent tasarımcısı Prens Charles'ın danışmanı John Thompson, (sağda) "kentsel tasarım" çalışmalarını anlattı. Thompson, Kartal'da gördüğü misafirperverliği ve sıcak yaklaşımı unutamayacağını söyledi.



19 Ağustos 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED