YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Rahmi Koç vergi rekortmeni

Koç, bu yıl da 1 trilyon 687.3 milyar liralık vergi ile Ankara'nın gelir vergisi rekortmeni oldu.

İşadamı Rahmi Koç, başkentte vergi rekortmenliğini yıllardır kimseye bırakmıyor. Koç, bu yıl da 1 trilyon 687.3 milyar liralık vergi ile Ankara'nın gelir vergisi rekortmeni oldu. Ankara Defterdarı Ali Karaarslan'ın yaptığı açıklamaya göre, 1997, 1998 ve 1999'un vergi rekortmeni olan ve geçen yıl 1 trilyon 428 milyar lira gelir vergisi ödeyen Rahmi Koç, bu yıl da gayrımenkul sermaye iradı (gmsi), menkul sermaye iradı (msi) ve ücret gelirleriyle birincilikteki yerini korudu. 3 trilyon 760 milyar 196 milyon liralık matrah bildiren Rahmi Koç'a, 1 trilyon 687 milyar 306 milyon lira gelir vergisi tahakkuk etti.

91 bin beyanname alındı

Ankara Defterdarı Karaarslan, 1999 yılı Mart ayında verilen gelir vergisi beyannamelerine göre, geçen yıl ilk 100'de yeralmayan 52 mükellefin, bu yılın rekortmenler listesinde ilk 100'e girdiğini bildirdi.

1999 yılı Mart ayında 86 bin 924 yıllık gelir vergisi beyannamesi alındığını kaydeden Karaarslan, söz konusu sayının bu yıl 91 bin 47'ye yükseldiğini vurguladı. Ankara Defterdarı, geçen yılın Ocak-Mart döneminde 520.2 trilyon liralık vergi tahakkuk ettiğini, tahsilatın ise 377.3 trilyon lira olarak gerçekleştiğini, 2000 yılının aynı döneminde toplam tahakkukun 1.3 katrilyona, tahsilatın da 1 katrilyon liraya çıktığını da belirtti. Karaarslan, "Bu şekilde ilimizde bir önceki yıla göre toplam tahakkuk yüzde 164, toplam tahsilat ise yüzde 186 oranında artmıştır" dedi.

TOFAŞ'A GÖRE EKONOMİK KRİZ BİTTİ

Koç Holding Tofaş Grubu Eş Başkanı Gökçe Bayındır, Tofaş'ı olumsuz etkileyen kriz dönemindeki büyük yatırımın tamamlandığını ve meyvelerini toplama dönemine girildiğini söyledi. Tofaş Genel Kurulu sonrasında, Tofaş'ın çalışmaları ve Türk otomobil pazarı ile ilgili basın mensuplarına görüşlerini açıklayan Bayındır, geçtiğimiz Ekim ayından başlayan ve bu yılın ilk çeyreğinde hızlanarak artan otomobil satışlarının, artık krizden çıkıldığının kesin işaretlerini verdiğini söyledi. Bayındır, Renault'un satışlarını kıskandıklarını söyledi.

ALİ HAYDAR VEZİROĞLU İKİNCİ SIRADA

Başkentte, bu yıl vergi rekortmenleri listesinde Ali Haydar Veziroğlu, menkul sermaye iradı gelirleri karşılığı tahakkuk eden 622 milyar 761 milyon liralık gelir vergisi ile ikinci, İbrahim Çeçen de yine gayrımenkul ve menkul sermaye iradı gelirleri karşılığı 417 milyar 241 milyon liralık vergi ile üçüncü sırada yeraldı. Hüseyin Gündoğdu ile Yüksel Erimtan'ın bu üçlüyü izlediği rekortmenler listesinin ön sıralarını, genellikle menkul sermaye ve gayrımenkul sermaye iradı karşılığı elde edenlerin oluşturması dikkat çekti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...