YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Memur meydana indi

KAMU-SEN'Lİ memurların ilk protestosu Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'a oldu. Bakan Okuyan, Bakanlık önünde toplanan memurlar adına görüşmek isteyen sendika başkanlarını kabul etmedi.
KAMU-SEN Genel Başkanı Resul Akay, haklarını alana kadar herşeyi göze alarak direneceklerini belirterek, "Anayasal hakkımızı engellemek için direnç gösterenler bizden korksunlar" dedi.

Memurlar, Kamu Çalışanları Sendika Yasası'nın Meclis komisyonlarında görüşülmesinin uzaması ve ücret artışı yapılmamasına karşın meydanlara indiler. İlk protestolarını Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'a karşı yapan Kamu-Sen'li memurlar, bugün de Kızılay Güvenpark'ta büyük bir mitig düzenleyecekler.

Kamu-Sen'in tüm şube yöneticileri ve il temsilcileri dün sabah saatlerinde Konya Yolu üzerindeki Tes-İş Genel Merkezi'nde toplandılar. Burada konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, memurların hakkı olanı almak için herşeyi göze aldıklarını söyledi. Akay, Kamu Çalışanları Sendika Yasa Tasarısı'nın 10 günde görüşülmesi gereken Aile Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu'nda 42 gündür bekletildiğini ifade ederek, "Bu hareketi ile komisyon üyeleri iç tüzüğü ihlal ediyor. Kıyak emekliliği 15 dakikada komisyondan, 45 dakikada Genel Kurul'dan geçirenler memurlara gelince Anayasa'yı ihlal ediyor" diye konuştu.

"Okuyan iğne batırsan duymuyor"

"Kardeşim ne hakkın var benimle oynamaya. Bu hakkı bana sen vermedin, Anayasa'dan alıyorum" diye milletvekillerine tepki gösteren Akay, memurun sadece anayasal haklarına boyunduruk vurulmadığını, sofrasına da el uzatıldığını söyledi. Memurun sadece geçen yıldan kalan alacağının 12.3 olduğunu belirten Akay, hükümetin 15 Nisan'da memura yapması gereken yüzde 18.3'lük artışı kabul etmediğini kaydetti.

Konuşmasında Çalışma Bakanı Okuyan'ı da eleştiren Akay, Okuyan'ın Anayasa'ya karşı çalım atmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek, "Sosyal Güvenlik Yasası için hop oturup hop kalkan Bakan, Sendika Yasası için iğne batırsan duymuyor" dedi. Akay'ın konuşması sırasında, memurlar sık sık, 'Okuyan istifa', "Kabinenin şişmanı, işçi-memur düşmanı' şeklinde slogan attılar.

Sendika başkanları içeri alınmadı

Bu arada Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay ile konfederasyona bağlı sendika başkanları Çalışma Bakanı Okuyan ile görüşmek istediler. Sendika başkanları, Bakanlığın makam kapısındaki görevliler tarafından içeri alınmadı.

Akay yaptığı açıklamada, Bakan Okuyan'ın kendilerini kabul etmediğini belirterek, "ANAP Trabzon İl Teşkilatı ile adı çetelere, mafyaya karışan ve bundan dolayıda Bakanlık'tan istifa eden bir eski Bakan milyonlarca memura tercih edilmiştir" dedi. Resul Akay, Başbakan Ecevit'ten kendilerini hiçe sayan Bakan Okuyan'ın azlini isteyeceklerini söyledi. Memurlar daha sonra Kamu Çalışanları Sendika Yasası'nın görüşüldüğü Aile Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu'nda yeralan milletvekilleri ile görüşmek üzere Meclis'e gittiler.




Kağıda basmak için tıklayın.

Rahmi Koç vergi rekortmeni
Koç, bu yıl da 1 trilyon 687.3 milyar liralık vergi ile Ankara'nın gelir vergisi rekortmeni oldu.
Borsaya GSM dopingi
1.GSM ihalesinde İtalyan Telekom şirketi ile en yüksek teklifi veren İş Bankası C hisseleri borsanın ikinci seansında 30 bin liradan 32 bin liraya yükseldi.
Hazine'den Akkuyu'ya red
HAZİNE Müsteşarlığı, Akkuyu Nükleer Santrali'nin finansmanı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın garanti istemine ikinci kez red yanıtı verdi. Hazine'nin Pazartesi günü yazdığı ve Bakanlığa önceki gün ulaşan yazıda,Akkuyu'ya 2003 yılına kadar finansman garantisi veremeyeceği bildirildi. Hazine'nin Akkuyu Nükleer Santrali için olumsuz yazı göndermesinde, Dünya Bankası'nın enerji yatırımlarına garantilerin kaldırılması yönündeki tavsiyesinin önemli rol oynadığına dikkat çekildi. Konuyu 3 Nisan'da yapılan liderler zirvesinde gündeme getiren Cumhur Ersümer, Başbakan Ecevit'e Hazine'yi şikayet ederek duruma el koymasını istedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...