YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Köşk'e 'grip' molası

Zirve öncesi ANAP ve DSP arasında sinir savaşı yaşanırken, Başbakan Ecevit'in 'grip molasını' uzatması, "Ecevit, Yılmaz'a adaylıktan vazgeçmesi için süre tanıyor" yorumlarına neden oldu

ANKARA- Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılacak liderler zirvesi öncesinde hükümet ortakları arasında sinir harbi başladı. ANAP lideri Yılmaz'ın, aday olup olmayacağı konusundaki muğlak tutumunu sürdürmesi, DSP ve MHP'yi rahatsız etti. Hükümetin DSP ve MHP kanadı, Yılmaz'dan net bir açıklama gelmeden zirveye girmek istemiyor. Grip nedeniyle evinde istirahata çekilen ve cumhurbaşkanı adayı konusunda konsensüsün sağlanacağı liderler zirvesini erteleten Başbakan Bülent Ecevit'in, ANAP lideri Yılmaz'dan net bir açıklama beklediği belirtiliyor.

Ecevit'in Yılmaz'ın aday olup olmayacağına ilişkin net bir tavır sergilemeden liderler zirvesini yapmak istemediği, istirahat süresini ise bu nedenle uzattığı iddia ediliyor. Zirvenin hafta sonuna sarkması bekleniyor. Başbakan Ecevit'in, hastalığını bahane ederek ANAP lideri Yılmaz'a "adaylıktan vazgeçmesi" için süre tanıdığı belirtiliyor.

MGK Genel Sekreteri ile görüştü

Bu arda, Başbakan Ecevit'in, Oran'daki evinde MGK Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk ve Genelkurmay nezdindeki Askeri Danışmanı Korgeneral Yaşar Büyükanıt ile biraraya geldiği öğrenildi. Görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

DSP, Yılmaz'a karşı

DSP milletvekilleri de kendi aralarında yaptığı değerlendirmede ANAP lideri Yılmaz'ın aday olması halinde destek vermeme kararı aldılar. MHP ise bu ortamda cumhurbaşkanlığını olmasa bile hiç olmazsa Meclis Başkanlığı'nın kendisine verilmesini istiyor. Ancak uzlaşılması durumunda kendi içinden diğer partiler tarafından da desteklenebilecek bir aday çıkabileceği mesajı üstü kapalı olarak veriliyor.

ANAP'ta konuşma yasağı...

Öte yandan, ANAP lideri Yılmaz, partide konuşma yasağı koydu. ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, bazı çevrelerin ANAP üzerinden, 'felaket tellallığı' yapma niyetinde olduğunu savunarak, ANAP'ın 'yapıcı ve uzlaşmacı' bir tavır içinde olacağını belirtti.

ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu da, ANAP'a gereksiz yere yüklenildiğini söyledi.

Ercan YAVUZ - Mutlu ÇÖLGEÇEN


Kağıda basmak için tıklayın.

'Herkesin tarifi muteber'
TBMM Başkanı Akbulut, cumhurbaşkanı tariflerinin hepsine katıldığını belirterek, "Herkesin yaptığı tarif muteberdir" dedi. Akbulut, kendi adaylığı için ise "Biraz bekleyin" demekle yetindi
Çiller de aday tarif etti

'Halk demokrasi istiyor'
Türk halkının demokrasiyi sindirdiğini ve bir an önce istediğini belirten Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, "cumhurbaşkanı adayı olduğu" haberleri üzerine, "Bana teklif gelmedi" dedi.
DSP'liler Yılmaz'a ateş püskürdü DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Yılmaz'ın tutumunun yanlış olduğunu belirterek, "Kıvırıp gevelemenin anlamı yok", İzmir Milletvekili Hasan Metin ise, " 4. partiden aday mı olur? O önce bulunduğu yerin kıymetini bilsin" değerlendirmesinde bulundular. Rıdvan Budak (İstanbul Milletvekili): "Türkiye zaman kaybediyor. Aday olan herkes bunu açıkça söylemelidir. Anayasa değişiklik paketinden beri Türkiye 15 gün kaybetti. Anayasa değişiklik teklifine imza verenler başında bu imzaları vermeselerdi Türkiye 15 gün kaybetmezdi. Şimdi de adaylık konusunda aynı tavır devam ediyor. ANAP'ın da buna hiç hakkı yoktur."
Hasan Metin (İzmir Milletvekili): "Yılmaz'ın tutumu Ecevit'e ihanet anlamına geliyor. Geçmişini unutan Sayın Yılmaz, Ecevit'in ona verdiği desteği unutmuş gibi. Sayın Yılmaz, Ecevit'in bu kredisini son zamanlarda kötüye kullanan bir görüntü çizmektedir. 4. partiden aday mı olur? Önce bulunduğu konumun kıymetini bilsin." İhsan Çabuk (Ordu Milletvekili): "Yılmaz, adaylıktan önce hakkındaki 6 soruşturma dosyası ile ilgilensin."


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...