YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Enflasyon minbere çıktı

Diyanet İşleri Başkanı M. Nuri Yılmaz, hükümet, işadamı ve vatandaşları enflasyonla mücadele etmeye çağırdı.

Enflasyonla mücadele kampanyasına Diyanet de katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 'enflasyonla mücadele' kampanyalarına destek vereceklerini belirterek, bu konunun vaaz ve hutbelerle vatandaşlara anlatılacağını bildirdi.

Mehmet Nuri Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye İhracaatçılar Meclisi'nce başlatılan 'enflasyonla mücadele' kampanyasına, destek vermek için vaaz ve hutbelerle halkı aydınlatacaklarını söyledi.

Enflasyon ahlak düşmanı

Enflasyonun yalnız ekonomiyi değil aynı zamanda toplumun ahlaki değerlerini de tehdit ettiğini ifade eden Yılmaz, "Haksız kazanca kaynaklık eden, gelir dağılımını bozan, bazen insanlar arasında ezikliğe neden olan, ahlaki değerlerimizi erozyona uğratan bu düşmandan ülkemizin bir an önce kurtarılması gerekir. Enflasyon mağlup edilemeyecek bir düşman değildir" diye konuştu.

GÜNÜN HUTBESİ

İŞADAMLARINA

Verginizi dürüstçe ödeyin

Başarılı ekonomi politikaları ile kademeli olarak enflasyonun yavaşlatılabileceğini belirten Yılmaz, vergi gelirlerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımız manevi bir sorumluluk içinde vergilerini vermelidir" dedi.

HÜKÜMETE

Vatandaşı inandırın

"Mala hücûm psikolojisinden vatandaşlar kurtarılmalı ve enflasyon beklentisi içine girmemeli. Bunun için ekonomiyi yönetme sorumluluğunu taşıyanlar, halkı enflasyonun gerileyeceğine inandırmak mecburiyetindedirler"

VATANDAŞLARA

Kontrollü harcama yapın

Vatandaşlara, harcamaları konusunda da 'orta yol izlemeleri' çağrısında bulunan Yılmaz, tüketimi kamçılayan reklamlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak yerli mal kullanılması önerisinde bulundu.

KAMUYA

İsraf etmeyin

"Kamu harcamaları kontrol altına alınmalıdır. Sürekli açık veren bütçeler, kontrol altına alınmayan kamunun cari ve transfer harcamaları enflasyonun başlıca nedenidir"

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...