YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Akif gibi sessiz sedasız

İSTİKLAL Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un oğlu M. Tahir Ersoy Esma Hatun Hastanesi'nde vefat etti. Ersoy, ölümünden önce hiç kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un oğlu M. Tahir Ersoy, geçtiğimiz Pazartesi günü kaldırıldığı Esma Hatun Hastanesi'nde sabah 07:10'da vefat etti. Hafta başında böbrek yetersizliği nedeniyle rahatsızlanarak Esma Hatun Hastanesi'ne kaldırılan Ersoy, çok fazla tanınmamak için medyadan uzak durmayı tercih ediyordu. Yaptığımız mülakatta ilk kez basına eşiyle poz veren Ersoy, bir an evvel iyileşip yürüyüş yapmak ve doğduğu şehir olan İstanbul'da yaşamak istediğini söylemiş ve yine yürüyüş yaptığı zamanlarda Yeni Şafak okurlarını da haberdar edeceği sözünü vermişti. Ersoy'un cenazesi bugün Bağlarbaşı Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek.

Depremden çok etkilendi

Tüm Marmara'yı sarsan 17 Ağustos depreminden oldukça etkilenen ve kalp rahatsızlıkları artan M. Tahir Ersoy'un Halıdere'deki evi büyük hasar gördüğü için geçtiğimiz günlerde vefat eden ablası Suad Ersoy'un İstanbul'daki evine eşi Ayten Hanım ile gelmişti. Psikolojik olarak yıpranan Ersoy, burada kaldığı 3 ay boyunca yatakta tedavi görmüştü.

Hastane masrafı Üsküdar Belediyesi'nden

M. Tahir Ersoy, kendisi için gerekli olan tedavi masraflarının karşılanmasında büyük katkısı olan Üsküdar Belediye Başkanı, İl Sağlık Müdürü ve Esma Hatun Hastanesi Başhekimi'nin yakın ilgilerinden oldukça memnundu. Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Ersoy'un hastane masraflarını karşılayacak. İnce bir alayla "emekli maaşlarının yettiğini" söyleyen Tahir Ersoy'un 27 yıllık eşi Ayten Hanım'a göre, kendilerine kol kanat geren dostlarına ve yetkililere şükran duygularıyla ayrıldı aramızdan.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...