YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Fonlara yatırım yapın

Borsada 1 milyon yatırımcı oluştuğunu belirten İMKB Başkanı Osman Birsen, küçük yatırımcıların fonlar yoluyla yatırım yapmalarını önerdi.

İMKB Başkanı Osman Birsen "Piyasaların büyüklüğü açısından belli bir derinliğe ulaşması gerekiyor. Hem Borsa'da işlem gören şirket sayısının artması, hem de halka arz oranlarının çoğalması gerekiyor. 500 büyük şirketin ancak 126'sı İMKB'de. Burada, büyük potansiyel var. Halka arzlarda yüzde 25 seviyelerinden yüzde 30'lara çıkabilir"dedi.

1. Ulusal Finans zirvesi'nde konuşan Birsen, şu an borsada 1 milyon yatırımcının bulunduğunu bunun, 250 bininin ise son dönemde Borsa'ya girdiğini hatırlatarak, borsa ve SPK'nın daha güvenilir ortama dönüşmesi için kurumsal yatırımcıların piyasadaki paylarını artırması gerektiğini vurguladı.

Küçük yatırımcıların daha çok fonlar yoluyla yatırım yapmalarını önererek para piyasalarındaki büyük fonların sermaye piyasalarına doğru aktığını anlatan Birsen, şunları kaydetti: "Dolar bazında baktığımızda 1999'da yüzde 242'lik reel bir artış gördük. Ama, bir yıllık döneme bakmak zaman zaman bizi yanıltabilir."

Kurumsal Yatırımcılar Derneği Başkanı, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Y. Ziya Toprak da Türkiye`de A ve B tipi fonların yeterince iyi tanınmadığını ifade ederek, özellikle küçük yatırımcıların fon seçiminde dikkatli davranmaları, A tipi fonlara yatırım yapanların yatırım sırasında üstlenebilecekleri risk seviyesini iyi hesaplamaları gerektiğini kaydetti.

Yastıkaltında 6 bin ton altın

Zirvenin son gününde konuşma yapan İstanbul Altın Borsası Başkanı Serdar Çıtak da konuşmasında, halkın tasarruf ettiği altın miktarına dikkat çekerek Türkiye`deki 12 milyon hane halkının elinde yaklaşık 6 bin ton civarında değişik ayarda altın bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...