YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Avrupa, FP'yi konuşacak

FP, parti kapatmaları Avrupa Konseyi gündemine getiriyor. Parti kapatmalara karşı önlemlerin görüşüleceği Avrupa Konseyi'nde toplantısında FP'li Abdullah Gül de bir konuşma yapacak.

ANKARA- Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmekte olan kapatma davasına karşı yeni açılımlar getirmeye çalışan Fazilet Partisi, parti kapatmaları Avrupa Konseyi gündemine getiriyor. Parti kapatmalara karşı yeni kıstaslar getiren Venedik hukuk komisyonu raporu, Pazartesi günü başlayacak Avrupa Konseyi toplantısında görüşülecek. Toplantıda FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül de bir konuşma yapacak.

FP davasını konuşacaklar

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın FP'nin kapatılması davasına ilişkin iddianamesini Anayasa Mahkemesi'ne sunmasından sonra birçok yabancı diplomat, Fazilet kurmaylarıyla yakın temasa geçti. ABD'nin siyasi işlerden sorumlu müsteşarı FP kurmaylarıyla görüşürken, partinin 25 Ocak'ta nasıl bir savunma yapacakları konusunda bilgi istediği öğrenildi. Venedik Hukuk Komisyonu'nun geçen hafta parti kapatmalara ilişkin yeni kriterler getirmesi, Fazilet Partisi'nin kapatma davasının Avrupa Konseyi sürecine taşınmasına neden oldu. Hukuk Kurulu'nun parti kapatmalara ilişkin raporu gelecek hafta Toplanacak olan Avrupa Konseyi'inde tartışılacak. Raporun benimsenmesiyle birlikte, Konseye üye ülkelerin yeni kriterlere göre konuyu ele almaları zorunlu hale gelecek.

Avrupa Konseyi Gül'ü dinleyecek

RP'nin kapatılmasından sonra Avrupa Konseyi'nin gündemine "Parti kapatmalarda yeni kriterler" konusunu getiren Fazilet Partisi'nin gölge Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi ile ilgili bir bir konaşma da yapacak. Avrupa Konseyi'nin parti kapatmalarıyla ilgili alacağı karar, FP'nin kapatılma davasında etkili olacak.

Türk Anayasa'sı mercek altında

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde demokratikleşme konusunda yeni yapılanma içine girmesini isteyen Batı dünyası, demokratikleşmeye Anayasa'nın "demokratik hale getirilmesinden" başlanmasını istiyor. Bu bağlamda Venedik Hukuk Komisyonu, Türk Anayasa'sını yakın incelemeye alacak. Bir yıldır Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Türk Anayayasası'nı göndermesini bekleyen Venedik Komisyonu, Türk Dışişleri'nin isteği karşılamasıyla birlikte, Anayasa üzerinde inceleme yapacak ve anti demokratik maddeleri ayıklayacak.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...