T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Gürüz, eğitimi felç etti

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde vize sınavları yasakla başladı. Öenciler sınavlara giremedi. Öğrencilere destek veren Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Başoğlu, "Yasağın tek sorumlusu Gürüz" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde uygulanan başörtüsü yasağı yüzünden öğrenciler bu hafta başlayan vizelere giremediler. Yaklaşık yedi haftadır okul önünde bekleyen öğrencilere, verilen destek ise büyüyerek devam ediyor. Dün İlahiyat Fakültesi'ne gelen Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağını protesto eden öğrencilerin bu haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi. Yasak kalkıncaya kadar desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Başoğlu, yasağın tek sorumlusunun YÖK Başkanı Kemal Gürüz olduğunu belirterek, Gürüz'ün üniversitelerdeki eğitimi felç ettiğini söyledi.

Haksız uygulamalara protesto

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinden bu tür haksız uygulamaları protesto ettiği için ayrıldığını ifade eden Başoğlu, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Kemal Gürüz'ün yayınladığı yönetmenlik Meclis tarafından onaylanmadığı ve Resmi Gazete'de de yayınlanmadığı için hiçbir kanuni dayanağı yoktur. Dolayısıyla bu gençlerin eğitim hakları keyfi bir şekilde ellerinden alınmıştır. Burada açıkça suç işleniyor. Cumhuriyet savcılarının ise, açıkça 'cumhuriyet ilkelerine' ters düşen bu yasakla ilgili hukuki işlemleri başlatmaları gerekir."

Hak verilmez alınır

İlahiyat Fakülteleri'nde uygulanan başörtüsü yasağıyla ilgili tüm sivil toplum kuruşlarını tepki göstermeye davet eden Başoğlu, öğrencilerin yasak karşısındaki onurlu duruşlarını ise işçilerin hak arayışına benzeterek "hak verilmez alınır" düsturunu hatırlattı.

Konuşmanın sonunda emekli hakim Vehbi Sabuncuoğlu'nun kaleme aldığı "Başörtüsü Yasağı Kanunlara Aykırı ve Hukukdışıdır" isimli kitabı öğrencilere dağıttı.

Öğrenciler Başoğlu'na desteğinden dolayı alkışlarla teşekkür ettiler. Daha sonra öğrenciler Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua edip sessizce dağıldılar.

 
Karanlık senaryo
Bakanlık, Türkiye'nin enerji darboğazı ile karşı karşıya kalacağını iddia ederken, DPT 2002 yılında enerji sıkıntısının olmayacağını savundu.
İnşallah meteoroloji yanılır
Mersin'de son 50 yılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan "Yağmur bizi endişelendiriyor. İnşallah Meteoroloji yanılır" dedi.
Tetikçiye tatbikat
Hizbullah tetikçisi Demir'e K. Çekmece'de 3 polisin şehit edilmesi ve Esenler'de, itirafçı baba ile oğlunun öldürülmesiyle ilgili olarak tatbikat yaptırıldı.
KESK yarım özgürlük istedi
KESK'in başlattığı "ayrımcılığa karşı kadınlar için eşitlik" kampanyası çerçevesinde kamu çalışanı kadınlar, Cuma günü, işyerlerinde pantolon giyecekler. Pantolona özgürlük isteyen KESK kamuda başörtüsünün yasaklanmasına destek veriyor.
Kaymaklı barış tatlısı Denktaş ile Klarides, 26 yıl sonra ilk defa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir araya geldi ve birlikte yemek yedi.
Avrupa'da devlerin dansı
AGSP sorunu ile iyice ortaya çıkan NATO içindeki ayrışma sonrası, ABD ve Almanya'nın hedefinin enerji yatakları olduğu belirtiliyor.

6 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED