T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

BİRADER DE ÖRÜMCEK'TE

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın sahibi olduğu GSD Holding'in ihracat ve ithalat işlemleri Örümcek soruşturmasında incelemeye alındı. 5 milyon dolarlık ihracat işlemlerinin hayali olup olmadığı araştırılıyor.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz da Örümcek Ağı'na takıldı. Turgut Yılmaz'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı GSD Holding'in ihracat ve ithalat işlemleri, Örümcek Ağı soruşturması kapsamında mercek altına alındı. GSD Holding ve GSD Dış Ticaret A.Ş. ile ilgili 1995, 1996, 1997 ve 1998 yılları arasında çeşitli tarihlerde Bülent Dum, Aydın Sayım, Emrullah Duman ve Aydın Özalp adlı kişiler adına Mersin Serbest Bölgesi kanalıyla yapılan 5 milyon dolara yakın ihracat işlemlerinin hayali olup olmadığı araştırılıyor.

Soruşturma sonucu sadece Bülent Dum adına 13 Haziran 1995 ile 15 Ağustos 1998 tarihleri arasında GSD Holding ve GSD Dış Ticaret A.Ş. adına ihracat bedeli olarak yaklaşık 110 milyon ABD Doları ödendiği tespit edildi.

İhracatçı 'şoför' çıktı!

Müfettişlerce bilgisine başvurulan Bülent Dum, İstanbul'da taksi şoförü olduğunu belirterek, "Bana zarflar kapalı geliyordu, ben de talimat verdikleri bankaya götürüyordum, ihracat hesaplarının kapatılıp kapatılmadığını bilmem. Benim bütün bunlardan haberim yoktur. Bankadan evrakları alırken sadece imza ediyordum" dedi.

Dum'un birlikte iş yaptığı Mehmet Sırrı Hoylu isimli işadamının da Turgut Yılmaz'ın firmalarıyla ilişkili olduğu tespit edildi. Mutlular Gıda yetkilisi olan Hoylu'nun, çeşitli firmaların ihracat taahhüt işlerini hallettiği öğrenildi. 7 Kasım 1997'de GSD Holding adına 83 bin 956 dolarının Bülent Dum tarafından Mutlular Gıda Sanayi üzerinden Aydın Özalp'e ihracat bedeli olarak ödendiğini belirlendi.

BANKA KAYITLARINDA BÜLENT DUM'UN İSMİ GEÇİYOR

Örümcek Ağı kapsamında bilgisine başvurulan Hoylu, Bülent Dum ile ilişkisini şöyle anlattı: "Bülent Dum benim şoförüm olur, kendisine benim talimatımla bankalar döviz satışı yapmaktadır. Yani firmaların ihracat taahhüt hesaplarının kapatılmasında döviz alım belgesi düzenleme safhasındaki işleri Bülent Dum yapmaktadır. Bu nedenle banka kayıtlarında Bülent Dum'un ismi geçmektedir. Bülent Dum'un Emlak Bank Galata Şubesi'nde hesabı vardır, bu hesaba benim Mutlular Gıda hesabından benim talimatımla Bülent Dum'a havale yaparım. Bülent Dum da ihracatçı firmaların hesap kapatma işlemlerinde bu parayı kullanır."

 
Haraç gibi 'harç' yolda
Üniversitelerde öğrenci harçlarını artıran tasarı, altkomisyona havale edildi. Komisyon toplantısında bu tasarı ile devlet üniversitelerinin paralı hale getirildiği yönünde endişeler dile getirildi.
Kılıcı vermiyoruz
Kültür Bakanlığı, Büyük Stefan'ın kılıcının iadesinin söz konusu olmadığını bildirdi.Bakanlık, kılıcın Romanya'ya iade edilmesi halinde diğer ülkelerin de müzelerimizdeki kendi tarihlerine ilişkin eserleri talep edebileceğinden endişe ediyor.
Sahte BEDAŞ'çılara dikkat!
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ)'nin Genel Müdür Vekili Muhittin Murat, piyasada sahte makbuzla BEDAŞ adına para toplandığını belirterek aboneleri uyardı.
'Taciz' gölgesinde 'peruk' avı
Çocuk pornosu skandalıyla çalkalanan Bursa'da, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'peruklu öğretmen' avına çıkması eğitim camiasında tepki topladı.
'2001 yılı kabus gibi geçti'
Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Yavuz, 2001'in, beceriksiz yöneticilerin uyguladıkları politikalarla kabus gibi geçtiğini söyledi.
Talihli köpekler
Dünyada milyonlarca insan açlık yüzünden ölürken, bazı talihli köpekler, tavukla kahvaltı edip, haşlanmış sebze yanında kuzu veya ton balığı ile akşam yemeğini afiyetle yiyiyor.

4 Ocak 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED