T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

LORANT'IN GÖZÜ ZİRVEDE

Fenerbahçe'nin 61. teknik direktörü Werner Lorant, Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu para birimi "EURO" ile anlaşan ilk isim oldu. Lorant yıllık 2 milyon EURO'ya imza attı.

Fenerbahçe, Alman teknik direktör Werner Lorant ile opsiyonlu olarak 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Mustafa Denizli'nin yerine göreve getirilen Alman hoca transfer ücreti olarak yıllık 2 milyon EURO alacak. Kulüp binasındaki imza törenine başkan Aziz Yıldırım'ın yanısıra yöneticilerden Sadettin Saran, Hamdi Akın ve Atilla Kıyat katıldı. Başkan Yıldırım, Lorant'ın transferiyle ilgili olarak isme ve kariyere göre değil, Fenerbahçe'nin ihtayacına göre Alman hocayı takımın başına getirdiklerini açıkladı.

DENİZLİ'YE ELEŞTİRİ

Yıldırım, Fenerbahçe'de Lorant'la birlikte yeni bir döneme başladıklarını belirterek, "Takımımız iyi çalışmıyordu. Saha içinde mücadele etmemesi ve iyi neticeler alamaması eksiklerimizdi. Bu sorunları çözecek bir hoca aradık. İsme ve kariyere göre bir teknik direktör getirmedik. Lorant'ın bu sorunları çözebileceğine inanıyoruz. Bu sözleşme yıl sonuna kadar geçerlidir. Ancak yıl sonunda iki taraf da birbirinden memnun olursa, 2 yıl daha beraber olacağız" diye konuştu.

GEÇMİŞİ UNUTUN

Lorant, Türkiye'ye gelmeden hakkında basında iyi ve kötü çeşitli yorumlar yapıldığını kaydeden Yıldırım, "Basından tek isteğim, hocamızın buradaki çalışmalarından sonra değerlendirme yapılması. Geçmişiyle ilgili yorumlar yapılması yanlıştır. Kariyeri olmayan Milne ve Birch, Türkiye'ye geldiklerinde takımlarını üst üste şampiyon yapmışlardır" dedi. Asbaşkan Atilla Kıyat ise yeni hocayla 10 gün içinde anlaşarak sözlerini tuttuklarını söyledi.

ÇALIŞAN KAZANIR

Lorant, ise Fenerbahçe'nin çok iyi bir kulüp olduğunu ve bu takımı şampiyonluğa taşımak istediğini söyledi. Hedefinin F.Bahçe gibi ilk sıra olduğunu kaydeden Alman hoca "Bu benim için gerçek bir mücadele. Fenerbahçe'nin benden ne beklediğini çok iyi biliyorum. Bu nedenle, bu sezon da şampiyon olmak istiyorum" dedi. "İşini yapan futbolcularla problemim olmaz" diyen Lorant, "Şu anda transferi düşünmüyorum. Fenerbahçe'deki futbolcuların çalışma ve kapasitelerini gördükten sonra yeterli olup olmadıklarına karar verebilirim" dedi.

KARŞILAMA ŞAŞIRTTI!

İstanbul'a ilk geldiğinde kendisini havaalanındaki karşılamanın şaşırttığını ifade eden Lorant, "Türk futbolunu biliyorum. Ancak Fenerbahçe taraftarlarının duygularıyla kendimi hemen rahat hissedeceğim. Beklentilerden dolayı baskı hissetmem. Bir dönem en tepedesindir. 1 hafta sonra yeniden krizler başlar. Ben bununla mücadele etmeyi öğrendim" diye konuştu. Lorant, Berliner Kurier Gazetesine verdiği demeçte ise G.Saray ve Beşiktaş'a "savaş ilan ettiğini" yazdı.

OĞUZ'LA DEVAM

Lorant, yardımcı antrenör Oğuz Çetin'le dün Samandıra Tesisleri'nde biraraya gelerek çalışmalar ve takım hakkında bilgi aldı. Alman hoca, Oğuz'un yardımcı antrenör olarak görevine devam edeceğini açıkladı. Lorant, ayrıca dün futbolcularla tanıştı. Eşyalarını toplamak üzere ülkesine giden Alman hoca bugün başlayacak olan F.Bahçe'nin devrearası kampına daha sonra katılacak.

ANTALYA'YA GİDİYORLAR

Fenerbahçe, devrearası kampı için bugün Antalya'ya gidiyor. Sarı-lacivertliler, Antalya Belek'te 12 gün sürecek kamp süresince kondüsyon ağırlıklı antrenmanlar yapacak. Fenerbahçe ayrıca burada Göteborg ve Strum Graz ile Efes Turnuvası'nda karşılaşacak.

Spor Yazarları
Salih Sezer :
Werner Lorant'a analiz
 
Luca'dan ince hesaplar
Yönetimin 2 yıllık mukavele teklifini geri çeviren Lucescu'nun sezon sonunda G.Saray'ı bırakması gündemde. Rumen hoca Brescia ve Shaktar Donetsk'le flörtte...
MİLLETİN HAYAL GERÇEĞİMİZ OLACAK
Şenol Güneş herkesin eline kağıt kalemi alıp Brezilya'dan bir puan, Çin'den galibiyet, Kosta Rika'dan beraberlik hesaplayıp takımı hayali puanlara angaje etmesinden şikayetçi.
Nihat gidemedi Daum gelemedi
Gerçekleşmeyen transfer ve alman hoca problem oldu
Aylık ödül dönemi geliyor
Ödül vermeye doymayan GSGM, yeni bir dönem başlatıyor. İlerisi için ümit vaadeden sporculara, turnuvalarda derece alanlar ile Türk sporuna yeni yetenekler kazandıran antrenör veya spor adamlarına da ödül verilecek.
Süper Lig 17.Hafta Puan Durumu

HİDAYETLİ KINGS, FARKLI GALİP
NBA'de, 9. hafta mücadelesine, dün yapılan 10 maçla devam edildi. Hidayet'in 6 sayı attığı maçta Sacramento Kings, Clippers'ı 105-91 mağlup etti. Lakers ise Denver'ı 87-86 yenerek liderliğini sürdürdü. Diğer sonuçlar şöyle: Boston-Orlando: 110-94, Cavaliers-Golden State: 113-98, New Jersey-Memphis: 92-74, Minnesota-Bucks: 95-77, Bulls-Dallas: 97-107, Spurs-Detroit: 97-85, Philadelphia-Phoenix: 102-81, Portland-Toronto: 84-95.
AKTAN'IN KONUĞU ŞENOL GÜNEŞ
BRT Televizyonu'nda yayınlanan "Soyunma Odası" programının bu geceki konuğu Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş. Saat 21.00'de Ümit Aktan'ın yönetimindeki program ilginç soru ve yanıtlarıyla yine izleyenlerin ilgisini çekecek. Güneş, Milli Takım'ın final öncesi son durumunu ve Kore-Japonya'daki şansımızı değerlendirecek.

4 Ocak 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED