AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

TÜPRAŞ'a '1 saatlik müdür' atamışlar!..

TÜPRAŞ'ta, Anasol-D hükümetinde 1-2 saatliğine genel müdürler atandığı, savunma sektöründe faaliyet gösteren Nurol firmasının bir çalışanının da yasalara aykırı olarak yönetim kurulu başkanlığına getirildiği belirlendi.

Ülkenin en büyük kuruluşlarından olan TÜPRAŞ'ta, ANASOL-D hükümeti döneminde 1-2 saatlik genel müdürler atandı. TÜPRAŞ'ta 1998 yılında 8 kez müdür değişikliği yapıldı. Savunma sektöründe faaliyet gösteren Nurol firmasının bir çalışanı da yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak TÜPRAŞ'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Yeni başkanın ilk işi ise 1,6 trilyon liralık 6 adet nafta tankı işini Nurol firmasına vermek oldu.

TÜPRAŞ'ın 1998-1999-2000-2001 yılları hesaplarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu'nda ilginç bilgiler ortaya çıktı. KİT Komisyonu üyesi AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, ANASOL-D DSP Azınlık ve ANASOL-M hükümetlerinin TÜPRAŞ'taki uygulamalarını anlattı. Hamza Albayrak, şirketin üst yönetiminde yıllardır bir uyumsuzluk olduğunu, dönüşümlü olarak iki genel müdürün kuruma çok kısa sürelerle gelip gittiklerini anlattı. Albayrak, "Öyle ki aynı gün içinde göreve başlayıp ayrılan genel müdür var. Bu değişimlerin birisi sadece 1 saatlik bir atama olmuş, diğeri ise 2,5 saatlik. Bu iki genel müdür birbirleriyle de sürekli davalık olmuşlar" dedi.

'Özelleştirmede stok sorunu doğrudur'

KİT Komisyonu'nda, halen yüzde 34'ü halka arzedilmiş olan TÜPRAŞ ile Aydın Doğan'ın satın aldığı POAŞ'ın özelleştirilmesinin beraberinde petrol stoğu sorununu getireceği uyarısı da dile getirildi. TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış, Uluslararası Enerji Ajansı'nın, ülkelerin asgari 90 günlük stok bulundurma mecburiyeti getirdiğine işaret etti. Türkiye'nin bu stoğu sağlayamadığını vurgulayan Hüsamettin Danış, "Biz hiçbir zaman 60 günü bile bulamadık. Eksilte çoğalta bunu götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Avrupa'da 7. sırada

En büyük 500 firma sıralamasında yıllardır 1'inci olan, ülke petrol rafinaj kapasitesinin yüzde 86'sına sahip olan TÜPRAŞ, Avrupa klasmanında 7. sırada yer alıyor. Kurumun 1999-2003 yılının ilk üç ayında ulaştığı kâr ise 1 milyar 700 milyon dolar olarak gerçekleşti.

  • NEVZAT DEMİRKOL ANKARA

  •  
    59 bankaya 'kriz' kıyağı
    İstanbul âşığı Çelik Gülersoy vefat etti
    "İstanbul âşığı" olarak tanınan Çelik Gülersoy, onarımını yaptığı Fabiato Köşkü'nde klasik müzik konseri dinlerken rahatsızlanıp, kaldırıldığı Osmanoğlu Kliniği'nde hayata veda etti.
    Çanakkale'de 5.3 şiddetinde deprem
    'Kürtler için demokrasi son mu, ara durak mı?'
    "Kürt Sorununa Çözüm Konferansı" toplantısında konuşan Prof. Baskın Oran, "Türkiye Kürtleri demokrasiyi elde ettikleri zaman bunu bir ara durak mı, yoksa son durak mı görecekler" diye sordu.
    Tekel kıskacındayız
    Bosna Genç Müslüman Hareketi lideri Ömer Behmen, y'a sömürgeci bazı Batı kurumlarının, ekonomilerini kendi tekellerine almak istediğini söyledi.
    Evde huzur kalmadı
    'Kadının Sesi' programını RTÜK'e şikayet eden bir vatandaş, "Hanımlar bu gibi programları izliyorlar ve evde huzur kalmıyor" dedi. Bir başka vatandaş ise "Sıcakta atları koşturmayın" diye şikayette bulundu.
    Sezer, Evren'den daha engelleyici
    İstasyon senelerdir şikayet konusuydu
    Yine hız faciası: 4 ölü
    Nasıl öğrenileceğini öğreten merkez
    Bebelere 'Saddam maması'
    Kısa kısa...
    7 Temmuz 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED