AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T

Hoca'nın çevre dersi

44. Uluslararası Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri'nin bu yılki temsili Nasrettin Hocası Hasan Kaçan, Akşehirlilere çevre dersi verdi. Çevreci Hoca, Akşehir Gölü'ne mayayla birlikte balık da çaldı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 44. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği, çeşitli etkinliklerle başladı. Şenliğe Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

Temsili Nasreddin Hoca Hasan Kaçan, türbeden şenliğe çağrılmayı beklerken habercilerin sorularını cevaplandırdı. Nasreddin Hoca, bir gazetecinin "Türkiye siyasetini değerlendirir misiniz?" sorusu üzerine, "Bizi siyaset değil, insanların yüzünün gülüp gülmediği ilgilendirir. Türkiye'nin yüzünü güldürenlerin yüzlerinden öpüyorum" dedi. Bu sırada eşekler anırınca Hoca, "Karakaçan huylandı. Bana 'fazla konuşma' diyor, artık ben gidiyorum" dedi. Nasrettin Hoca'nın torunu Akşehirli Lütfi Ökes, hocanın fıkralarından hatırlatmalar yaparak hocayı çağırdı. "Gel, gel de ülkemizin ve çocuklarının halini gör. İşsizlere, aşsızlara umut dağıt. Gel de bizi sevindir" sözlerinden sonra Nasrettin Hoca türbeden çıktı. Türbeden çıkan Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek türbenin etrafında toplanan halka, heybesinden şekerli fıstık dağıttı.

EVİNİZDE YOĞURT YOK MU?

44. Uluslararası Akşehir Nasrettin Hoca şenliklerinin bu yılki temsili Nasreddin Hoca'sı Hasan Kaçan, Akşehirlilere çevre dersi verdi. Göle maya atmadan önce "Gölü gerçekten mayalamamı istiyor musunuz?" diye soran Kaçan, "maya çal" seslerinin yükselmesi üzerine halka şöyle seslendi: "Bu gölü mayalarsak ekolojik denge bozulur. Gölde hiçbir canlı yaşayamaz; sizin evinizde yoğurt yok mu?"

GÜLMECENİN 'OSCAR'LARI VERİLDİ

Şenliklerde bu yıl ilk kez düzenlenen Altın Eşek Yarışması'nda 3 kategoride dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. Siyasiler konuşmalarını 'Keramet Kavuktaysa' kürsüsüne çıkarak yaptı. Keramet Kavuktaysa kürsüsüne son olarak Nasreddin Hoca çıktı. Eşeğe niçin ters bindiğini ve göle neden maya çaldığını mizahi bir dille açıkladı. Konuşmaların ardından Akşehir Belediyesi'nin Nasreddin Hoca Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde ünlü yapımcı Osman Sınav görsel mizah, yazar Muzaffer İzgü yazılı mizahta, karikatürist Tan Oral ise çizgi mizah dalında Altın Eşek ödülüne layık görüldü.

GÖLE 20 BİN AYNALI SAZAN

Bu yılın Nasreddin Hoca'sı Hasan Kaçan, Akşehir gölüne sadece maya çalmakla kalmadı, aynı zamanda yavru aynalı sazan balığı da bıraktı. Göle 20 bin aynalı sazan yavrusu bırakıldı. Hasan Kaçan, "Göle balık da saldık, biraz balıklı bir yoğurt olacak; hadi hayırlı olsun; seneye balina çıkar" diyerek çevredekileri kahkahaya boğdu.

'Keramet Kürsüsü'nden NUTUK

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 44. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği'ne Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu yaptığı açıklamada, "Nasreddin Hoca Şenliği uluslararası olarak nitelendiriliyor, ancak bu vasfı henüz taşımıyor. Bu yıl ilk kez 'Altın Eşek Gülmece Ödülleri'ni vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda da daha büyük ödüller vererek, Nasreddin Hoca Şenliği'ni uluslararası niteliğe kavuşturacağız" dedi. 'Keramet Kavuktaysa' kürsüsünde konuşan CHP lideri Deniz Baykal, kürsüde "kıyafetim müsait değil" diyerek kavuğu başına takmaktan kaçındı. Baykal konuşmasının sonunda habercilerin isteği üzerine kavuğu kısa bir süre için başına taktı.

 
'Buckingham' değil 'Beckingham' sarayı
Costner nikah masasına oturuyor
Ünlü aktör Kevin Costner, nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. Internetteki "peoplenews" sitesinin haberine göre, Costner ile uzun süredir nişanlı olduğu Christine Baumgartner yakında evlenecek. Üç çocuğunun annesi Cindy Silva ile uzun yıllar evli kaldıktan sonra yollarını ayıran 48 yaşındaki Costner, henüz düğün için net bir tarih belirlemedi. Bununla birlikte, nikahın yaz sona ermeden gerçekleşeceği ifade edildi. 29 yaşındaki gelin adayının, kendi dizaynı olan çantalar ürettiği belirtildi.
Kadın işte, erkek evde!
Amerikan Newsweek dergisinin yaptığı bir araştırma, geleneksel görüşün aksine ABD'de kadının, erkeğe kıyasla istihdamda daha yoğun yer aldığını ortaya koydu. Bir internet sitesinde yayımlanan derginin araştırmasına göre, ayrıca kadınların yüzde 30'u iş hayatında kendini kanıtlayarak, eşlerinden daha fazla para kazanıyor. Amerikalılar'ın yüzde 67'si ise "kadının, kocasından daha fazla kazandığı bir çift" tanıyor. Bu da, kocasından mevki olarak daha yüksekte olan kadın sayısının arttığını gözler önüne seriyor. Araştırmada, kocanın bazen mesleki kariyerinden fedakarlıkta bulunarak karısının kazancıyla geçinmeye başladığı ve evde oturarak çocuğun bakımını üstlendiği bildirilirken, ABD'deki ekonomik krizden etkilenen erkeklerin sayısının 1,7 milyon olduğu kaydediliyor.
7 Temmuz 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED