AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Ben ozan. Ben de hırsız

Fransız show dünyasının en tanınmış isimlerinden ikisini, aktör Rochefort ve kıdemli rockçı Hallyday'i biraraya getiren Trendeki Adam, hiçbir ortak noktası olmayan iki adamın anlık, beklenmedik, derin dostluğunu anlatıyor.

TRT 2'de yayınlanan Sinema Büyüsü kuşağında, ortak hiçbir yanı olmayan iki yabancının hikayesini anlatan Trendeki Adam adlı yapım var. Konusu şöyle: Uykulu bir taşra kasabasında, istasyona gelen trenden tek başına bir yabancı iner: Siyah bir deri ceket giyen, saçlarına kır düşmüş bir adam. Yaşını başını almış bir suçluya, daha önce hayata ilişkin hiçbir soru sormamış ya da kimseyle derinlikli ilişkiler kurmamış, son bir hesaplaşma için oraya gelmiş birine benzemektedir. Bu arada kasabanın şık giyinmiş emekli edebiyat öğretmenine rastlar. O da heyecanlı bir şeyler olmasını bekleyen biridir sanki. Hızlı yaşantısının yorduğu ve yapmaya hazırlandığı hırsızlığın stresini çeken Milan ile sakin yaşam biçiminin kendisini bile bezdirdiği Manesquier, birkaç gün sohbet ederler. Birdenbire, hayat çizgilerinin sonunda, beklenmedik bir dostluk, kırılmış umutlarına dönüp geri bakma fırsatı ve sapılmamış yolu keşfetmek için sihirli, anlık bir şans bulurlar.

Venedik'ten ödüllü, Filmekimi'nden tanıdık

2002 yılında Venedik Film Festivali'nde En İyi Film ve Erkek Oyuncu dalında Halk Ödülü alan "Trendeki Adam"da Fransız gösteri dünyasının en tanınmış isimlerinden ikisi, usta aktör Jean Rochefort ile kıdemli rock ikonu Johnny Hallyday unutulmaz performanslarıyla bir araya geliyor. 2003'te ise, Türkiye'de Filmekimi'inde gösterilen film, keyifli bir şekilde melankolik, özlem ve zekâ dolu bir yapım. Erkek dostluğu üzerine çekilmiş en başarılı yapımlardan biri olarak gösterilen filmin dengeli senaryosu ve incelikli diyaloglarıyla, geleneksel 'Fransız kalitesi'ne başarılı bir örnek getirdiği söylenmişti eleştirmenlerce.

Trendeki Adam

Orj. Adı: The Man on the Train (Homme Du Train) Yön: Patrice Leconte Oyn: Jean Rochefort, Johnny Hallyday, Jean-François StÈvenin, Charlie Nelson Yapım Yılı: 2002 Türü: Komedi/Dram Süre: 90 Dk
TRT 2 / 21.00


Eyüp Sultan'da iftar programı

Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'da, The İmam filminin başrol oyuncusu Eşref Ziya var. Programdaki diğer konuk ise Sultanahmet Camii'nin imamı olan Emrullah Hatipoğlu.
[17.00/KANAL 7]

Eyüp Sultan'da sahur programı

Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Eyüp Sultan'da Sahur'a, eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş konuk. Eski Diyanet İşleri Başkanı Ateş'le keyifli bir sohbet izleyenleri bekliyor.
[03.30/KANAL 7]

Sultanahmet'ten iftar manzarası

Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Sultanahmet'ten programına turizm sektörünün önde gelen isimlerinden ve tv8'de yayınlanan "Bay Turizm" programının sunucusu Süha Uyar katılıyor.
[18.00/TV 8]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kusursuz Cinayet
Zengin sanayici Steven Taylor'un her şeyi vardır ama en çok ihtiyaç duyduğu iki şey aşk ve sadakattir. Taylor kontrollü tavrı yüzünden, karısını ne kadar çok sevdiğini bir türlü söylemez. Oysa Emily, Steven'ın yanında taşıdığı güzel kadın rolünden fazlasını istemektedir. Emily, Steven'ın gösteremediği ilgiyi sanatla uğraşan David'de bulur. Kocası durumu öğrenip intikam alacaktır.
(A Perfect Murder) Yön: Andrew Davis Oyn: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen (Gerilim/1998)
TGRT / 21.30

Aşk Tutkunu
Başkası için kendisini terk eden eski kız arkadaşı Linda ile tekrar birlikte olmak isteyen Sam, Linda ve onun yeni erkek arkadaşından intikam almaya karar verir. Bu arada, Sam büyük bir sürprizle karşılaşır. Anton'un terk edilen eski kız arkadaşı Maggie de, intikam peşindedir. Sam ve Maggie, onlardan intikam almak için birlikte çalışmaya başlarlar.
(Addicted to Love) Yön: Griffin Dunne Oyn: Meg Ryan, Matthew Broderick, Kelly Preston (1997)
KANAL D / 21.50

Yakın Koruma
Bir zamanlar donanmanın en iyi pilotlarından olan Connor, bir hata yüzünden ordudan kovulmuştur. Bu arada özel hayatı da rayından çıkmış ve evliliği kırılma noktasına gelmiştir. ABD'nin hukuksal hizmet kuruluşu Marshal's Service'de çalışmaya başlayan Connor'ın görevi, federal suçluların nakilleridir. Connor'a son olarak yargıç Faith'in korunması görevi verilir.
(İgnition) Yön: Yves Simoneau Oyn: Bill Pullman, Lena Olin, Colm Feore, Peter Kent, Barbara Eve Harris (2001)
TV8 / 21.05

Cinnet
Alfred Hitchcock imzalı Frenzy, kurbanlarına tecavüz ettikten sonra onları öldüren sapık bir katilin terör estirdiği Londra'da geçiyor. Polisin uzun süre yanlış adamı kovaladığı film, izleyiciyi diken üstünde tutan güçlü bir film. Filmin başında katille tanışan izleyici, öykü boyunca polislerden önde ve bunun bedelini eksilmeyen bir gerilimin yarattığı sinir harbiyle ödüyor.
(Frenzy) Yön: Alfred Hitchcock Oyn: Jon Finch, Alec McCowen, Barry Foster, Billie Whitelaw, Anna Massey (1972)
Cnbc-e / 22.30

Yıldız Gemisi Askerleri
Uzak bir gelecekte, uzayın derinliklerinden gelen dev böceklerin tehdidi altında olan dünyamızı kurtarmak için gönüllü olan bir grup askerin savaşını anlatan film, 6 aylık bir sürede ve 100 milyon dolar bütçeyle kotarılmıştı. Bilim kurgu-fantastik türünde olan film, uzayda macera filmlerinden hoşlananlar için ideal.
Orijinal Adı: Starship Troopers Yön: Paul Verhoeven Oyn: Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer
SHOW / 00.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Bir Yudum İnsan
artık CNN'de

Nebil Özgentürk'ün yıllarca ATV'de sunduğu Bir Yudum İnsan bundan böyle CNN Türk'te ekrana gelecek. Programın yeni kanalındaki ilk yayınına ise Tarık Akan konuk. İzleyenleri Akan'ın yaşam öyküsüne uzanan bir yolculuğa çıkacak program Ferit'in Yolu adını taşıyor.
[22.00/CNN TÜRK]

Dünyayı yönetenleri tanıyalım
NTV'de yeni bir aktüel program başlıyor: İpek Cem ile Dünyayı Yönetenler. Kişiler, ülkeler, dinler ve farklı yaşam tarzları arasında bir 'köprü' oluşturma misyonu üstlenen programda İpek Cem'in ilk konuğu ise, AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solona.
[22.00/NTV]

Belalı Baldız şimdi de ev dekorasyonuna sardırdı!
Kanal D'nin beğeniyle izlenen dekorasyon programı Evim Güzel Evim'i yeni yayın döneminde, Belalı Baldız dizisindeki rolüyle beğeni toplayan genç oyuncu Nurgül Yeşilçay sunuyor. Yaratıcı fikirleri ve eğlenceli aktiviteleriyle ekranın sevilen programlarından biri olan Evim Güzel Evim'de Nurgül Yeşilçay ayrıca, her hafta ziyaret edilen farklı şehirlerdeki ilginç köşeleri ve lezzet duraklarını izleyenler için ekrana getiriyor.
Nişantaşı'ndaki vampir ortalığa dehşet saçıyor!
Avrupa Yakası'nda, Tahsin Bey, Volkan'ı disiplin altına almaya karar verir. Aslı ise, "Volkan daha ilgisiz bir ailede doğsaydı nasıl biri olurdu" konulu hikayeler anlatmaya başlar. Hikayede Volkan, Sütçüoğlu'ların yanında uşak olarak çalışmaktadır. Selin'in babası, kızının para kazanmasını şart koşar. O da Asparagus'da DJ'liğe başlar. Yaprak ise, plastik makyaj yapmayı öğrenmektedir ve Şesu'ya vampir makyajı yapar.
[ 20.00 / ATV ]

Doktor Ateş, Zeynep'i yine elinden kaçırıyor
Melda Bekcan, Ali Başar ve Yaşar Alptekin'in başrol oynadığı Mavi Rüya'da, Ateş ve Davut Zeynep'i ağlarına düşürdüklerini sanmışlardır fakat karşılarında Zeynep yerine Nilgün'ü bulunca şaşırırlar. Ateş Davut'un önünde Yasemin'i alıkoymakla suçlanmaktadır fakat, Nergis Anne ile Nilgün, Yasemin'i Ateş'in elinden alamazlar. Zeynep İstanbul'un kenar mahallelerinden birine taşınır. Evindeki ilk gecesinde kötü bir rüya gören Zeynep dikkatli olması gerektiğini anlar.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Fırat ve Eylül fırtınalı aşkta karar aşamasında
Özer Kızıltan'ın yönettiği, Tamer Karadağlı, Azra Akın ve Deniz Uğur Sunat'ın rol aldığı Yağmur Zamanı'nda, Eylül ve Fırat arasında fırtınalar eserken, Levent ve Şule arasında ise yeni bir aşk filizlenecek gibi görülüyor. Tabii bu arada Ersal-Merve aşkı gündeme geliyor. Zor da olsa, Fırat'a bile örnek olacak kadar güçlü evlenme teklifinden sonra Merve karar vermeye çalışıyor. Erol ise Fırat'ı yıkmak için çalışmalarına devam ediyor.
[ 20.00 / SHOW TV ]
19 Ekim 2005
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED