AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
kitabın bereketi!..

GÜL KOKUSU; Raziye Sağlam; Somuncu Baba, araştırma ve kültür merkezi yayınlarından Tel: (0422-615 15 00) Faks: (0422- 615 28 79): ünlü mutasavvıf Osman Hulusi Efendi'nin biyografik romanı.. sürükleyici, enteresan bir kitap olması; yazarın kalem hünerinden ileri geldiği kadar, ondan da önemlisi, Hulusi Efendi'nin zâtî hususiyetlerinden munbais olsa gerektir.

TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİ; Prof. Dr. Cemal Anadol- Fazıla Abbasova- Dr. Nâzile Abbaslı; Türk tarihi ve kültürü hususunda birçok eseri olan, hazırladığı kitaplar dolayısıyla birçok yarışmada ödüller kazanan Cemal Anadol'un düzgün ve akıcı bir Türkçe'si vardır.. yaptığı kitaplara temiz ve tertipli bir görünüş vermesini bilir. Azerbaycan'lı meslektaşlarıyla birlikte yazdığı 816 sayfalık bu eser de o evsafta olup sonunda çok geniş bir bilbiyografya bulunmaktadır. Tel: (0212-524 08 46)

TOZKOPARAN; Thorvald Steen (çeviren: Deniz Canefe) İthakî yayınlarından; Selahaddin Eyyubi'nin romanı Tel: (0216- 330 93 08)

NASREDDİN HOCA KİTABI; Sabri Koz; Kitabevi yayınlarından Tel: (0212- 512 43 28); Nasreddin Hoca'yı ilmi olarak inceleyen tam 19 müelliften seçilmiş metinler ve onların yorumlarına pek çok da (Nasreddin Hoca Fıkrası) ilâve edilmiş..

ZAHAROF; İsmail Çolak; Okul yayınları (Gelenek) Tel: (0212- 531 41 40); bu silah tüccarının menhus faâliyetinden alacağımız dersler vardır.

SERAB-I ÖMRÜM VE DİĞER ŞİİRLERİ; Prof. Dr. Abdullah Uçman; (kitabevi yayınlarından) Tel: (0212- 512 43 28); kitabın başında Abdullah Uçman tarafından şair'in portresi hakkında yazılmış uzun bir makale var.. koşmaları, divanları, sonnet'leri, nefesleri, kıt'aları, mezartaşı kitabeleri ve doğum tarihleri ve diğer şiirlerinin hepsi kitapta toplanmış.. Rıza Tevfik gibi lirik bir şairin, Sevr anlaşmasını imzalayan heyette bulunmasını bir türlü izah edemiyorum.. Refi Cevad Ulunay'la Refik Halid Karay'ın marifetlerini anlıyamadığım gibi!.. Terslik, siyasetin tabiatında mı var; yoksa bu büyük ediblerin ruhlarında yer tutmuş çürük bölgelerde mi gizlenmiş?.. "uçun kuşları" yazan kalem, Sevir paçavrasına nasıl imza atar?

CEMİYETİ HAFİYYE; Dr. Rıza Nur (Hazırlayan: Ahmet Nezih Galitekin); Şehir Yayınları; Tel: (0212- 519 17 29); Rıza Nur, kendi tesbitlerine göre ittihat Terakki'nin iç yüzünü anlatıyor.

İNSANIN YERYÜZÜ MACERASI; Prof. Dr. Şahin Uçar; Gelenek Yayınları Tel: (0212- 633 46 13); aynı zamanda iyi bir divan şairi olan profesör; tarihin mahiyetini, ilmi felsefi özelliklerini sağlam ve mükemmel bir ifade ile şerhediyor (anlatıyor)

KUR'AN'IN AKSİYON ÖĞRETİSİ; Aykut Edibâli, Bayrak Yayıncılık; Tel: (0212 638 42 02-03) Mücadele Birliği'nin kurucusu fikir ve aksiyon adamı olan Edibâli; hayat, siyaset ve fikir olaylarının, Kur'ân-ı Kerim ışığında tezahür eden mahiyetlerini, esaslarını yorumluyor ve açıklıyor.. bu Edibali; 1970'li yıllarda bir esir Türkleri anma gününde, kürsüde konuşurken hem kendi ağlamış hem de herkesi ağlatmıştı..

YAHYA KEMAL'İN DÜNYASI; Prof. Süheyl Ünver; Şehir Yayınları; Tel: (0212 519 17 29); Filozof, bilge doktor; 15 yıl sohbetinde bulunduğu Yahya Kemal'den dinlediklerini bu kitapta toplamış.

Kitapla haşır neşir olana, kitapla dolaşana, kitapsız olmayana; ne mutlu!...




1 Eylül 2005
Perşembe
 
OSMAN AKKUŞAK


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED