AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y E M E K
Şehrin ortasındaki doğallık

İki haftalık tatil arasından sonra işte sizlerle yeniden beraberiz. Yazılarıma öylesine alışmış ve onları öylesine benimsemişim ki, aslına bakılırsa bu iki haftalık ayrılık bana oldukça zor ve uzun geldi. Gelin bu uzun arayı İstanbul boğaz manzarasını en iyi gören yerlerden biri olan Mihrabat Korusu'nun bilgilerini ve lezzetini paylaşarak başlayalım.

Kanlıca, her İstanbullunun zihninde şu ya da bu biçimde, en fazla da o meşhur yoğurduyla yer etmiştir. Bizi içine çekip kucaklayan yaşanmışlık kokan sokaklarının yanı sıra; sıcak, huzurlu, sakin, şehrin içinde ama şehir yaşantısından uzak özelliğiyle de adını hafızalara kazımıştır. Elbette bünyesinde birçok güzelliği ve tarihi yapıtı barındıran Kanlıca semti sadece bundan ibaret değildir. En önemli özelliği Fıstıklı yokuşundan körfeze inen alanda, I. Mahmut zamanında kurulan ve padişahlar tarafından büyük ilgi gören Mihrabat Korusu'dur.

KAHVALTI KEYFİ

İşte ben de geçen hafta sonu beni İstanbul'un boğaz manzarasını en iyi gören yerlerden birine götürmek isteyen bir dostumun davetine uyup, sıcak bir yaz gününde kahvaltı yapmak üzere yola çıktım. Gideceğimiz yerin Mihrabat Korusu olduğunu öğrendiğim zaman kısa bir süre önce bu koruya gittiğim aklıma geldi. Muhteşem manzarası sayesinde aklımda kalan Mihrabat Korusunun içerisine ne zaman kahvaltı yapılabilecek bir yer açıldığını da epey merak ederek yoluma devam ettim. İşletmeden içeriye adımımı atar atmaz bir yerin bu kadar kısa sürede ancak bu kadar güzel bir şekilde değişebileceğine şahit oldum.

KAHVALTI TABAĞI

Oksijen deposu olan Mihrabat Korusunda, nefis orman kokusu ve dünyanın en iyi manzaralarından biri olan Boğaz manzarası görüntüsü mest olmama yetti. Yemeklerin de lezzetli olması umuduyla dostlarımla beraber kahvaltı siparişimizi verdik. Masamıza gelen kahvaltı tabağının görsel güzelliği lezzet konusunda bende baştan olumlu bir intiba uyandırdı. Salamdan jambona, beyaz peynirden kaşar peynirine, krakerden yumurtaya, reçel çeşitlerinden tereyağına ve köy ekmeğine kadar bir çok zengin kahvaltı çeşidinden oluşan kahvaltı tabağındaki ürünlerin lezzet ve kalitesi ise görüntüsü kadar güzeldi.

OKSİJEN VE LEZZET DEPOSU

Sonuçta 1 saatliğine gelmeyi planladığım Mihrabat Korusundaki bu tesiste yemeklerin, temiz havanın ve manzarasının etkisiyle saatlerce kalarak harika bir gün geçirdim. Sizlere de aileniz veya sevdiklerinizle beraber bu oksijen ve güzellik dolu Mihrabat Korusuna gelmenizi, enfes bir ziyafet çekmenizi öneririm.

İŞLETMEYE ÖNERİ

Menüye içecek olarak sıkma meyve suyu ve tavada omlet ilave edilebilir. Çocukların keyifle vakitlerini geçirebilecekleri çocuk oyun alanları fazlalaştırılabilir.

NASIL GİDİLİR

Mihrabat Korusu Kanlıca İSTANBUL Tel: 0216 425 86 16

PRENSESİN YÜZ GÖRÜMLÜĞÜ

2800 metrekarelik bir alana sahip Mihrabat Korusu, Osmanlı İmparatorluğunun son dönem padişahlarından olan Sultan Abdülhamit Han'ın Berlin Büyükelçisi Sadullah Paşa'nın eşi Necibe Hanım tarafından, Mısırlı Abbas Halim Paşa'nın kızı olan Rukiye Hanım'a yüz görümlüğü olarak verilmiş. Daha sonra prenses Rukiye Hanım, sahanın alt kısmında, sahile bakan, denize sıfır bir yalı inşa ettirmiş. Yalı Refika Sultan Yalısı olarak anılmış. Ancak I. Dünya Savaşı sırasında 30 yıla yakın boş kalan yalıyı satmak zorunda kalmış. Yalının sonraki sahibi ise yine bir prenses; Mısır Hidiv'i İsmail Paşa'nın kızı Prenses İffet... Yahya Kemal'in gözlerden uzak saatler geçirmek için tercih ettiği Mihrabat Korusu, çeşitli yazar ve şairlere güzel manzarasıyla ilham kaynağı olmuştur.

LEZZETLİ SÖZLER

Şu anda İstanbul'da olmak isterdim
Mihrabat Korusu'nun dar yollarında
Seninle yan yana
Yan yana yürümek…
Özdemir ASAF


27 Ağustos 2005
Cumartesi
 
RAMAZAN BİNGÖL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED