AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Çarpma, çarpışma!

Ben Affleck ve Samuel Lee Jackson'ın başrol oynadığı Çarpışma adlı film TV'de ilk kez ekranda. Film, olayların, sıradan bir insanı normalde hiç yapmayacağı şeyleri yapmaya nasıl zorlayabileceğini gösteren bir dram.

Star ekranlarına bugün, Ben Affleck ve Samuel Lee Jackson'ın başrol oynadığı Çarpışma (Changing Lanes) adlı film getiriliyor. TV'de ilk kez yayınlanacak film, konusuna ve fragmanına bakılınca gerilim ve aksiyon türünün klasik bir örneği sanılabilecek olmasına rağmen, bu türün sadece birkaç öğesini barındırıyor. Silahlı kovalamacalar, araba takip ve patlama sahneleri bekleyen seyirciyi hayal kırıklığına uğratabilecek filmin amacı, insan davranışlarına gözatmak ve iki normal insan üzerinde bir karakter analizi yapmak. Çevresinde gelişen olayların, sıradan bir insanı normalde hiç yapmayacağı şeyleri yapmaya nasıl zorlayabileceğini gösteren bir yapım olan Çarpışma, Amerikan toplum eleştirisi filmlerinden biri sayılabilir. Daha önceki en tanınmış filmi Julia Roberts - Hugh Grant ikilisinin oynadığı romantik komedi Notting Hill olan Güney Afrikalı yönetmen Roger Michell'ın tarzı bu filmde daha ciddi. Filmin en önemli oyuncusu ise, hiç kuşkusuz Samuel L. Jackson. Her oynadığı role hayat getiren oyuncu bu kez neredeyse hiçbir özelliği olmayan sıradan bir adam rolünde. Ama buna rağmen perdede gözüktüğü her sahnede izleyenin dikkatini kendisine odaklamasını sağlayan bir oyunculuğu var. Ben Affleck ise, normalde alışık olunanın aksine gayet ciddi bir rolde ve Jackson'la iyi bir ikili oluşturmuş. Altıncı His'ten Toni Colette de yardımcı oyuncular arasında. Changing Lanes herkese göre bir film değil. Hele hızlı tempolu bir gerilim, aksiyon bekleyenlere göre hiç değil. Film, iki karakter üzerinden uzun bir günü anlatan oldukça "mesaj" kaygılı bir drama.

Çarpışma ve düşmanlık

Filmin konusu ise şöyle gelişiyor: New York'ta otomobillerin adeta tampon tampona ilerlediği kalabalık sabah trafiğinde ufak tefek bazı kazalar olur, ama iki insanın yaşamını derinlemesine değiştirecek zincirleme reaksiyonlar pek meydana gelmez. Oysa o iş gününün o zaman diliminde küçücük bir çarpışma, birbirine yabancı iki insanı amansız düşmanlar haline getirecektir. Birbirlerini yok etmek için kullandıkları araçlar farklı olsa da hedef aynıdır: Kaybettiğini geri alabilmek uğruna düşmanının yaşamını sistematik biçimde yok etmek. Gitmesi gereken mahkemeye geciken avukat Gavin Banek (Ben Affleck), yoğun trafikte sıkışıp kalmıştır. Caddenin diğer şeridinde ise çocuklarını görme hakkı hakim kararına kalmış bir baba olan Doyle Gipson (Samuel L. Jackson) ilerlemeye çalışmaktadır. İkisinin de kaybedecek zamanı yoktur. Görünüşte bu iki adam geceyle gündüz gibi farklı insanlardır. Birisi kariyerinin zirvesine ulaşma mücadelesi veren bir avukat, diğeri ise yaşamında dibe vurmaktan kurtulmak için umutsuzca çırpınan bir babadır. Ancak, küçük bir trafik kazası sonucunda bu iki yabancı, birbirlerini yok etmeye yönelen öfke dolu iki canavara dönüşecektir...

ÇARPIŞMA

Orj. Adı: Changing Lanes Yön: Roger Michell Senaryo: Chap Taylor, Michael Tolkin Görüntü Yön: Salvatore Totino Oyn: Ben Affleck, Samuel L. Jackson, Kim Staunton, Toni Colette, Sydney Pollack Müzik: David Arnold Yapım Yılı: 2002 Süre: 99 dakika Türü: Dram - Gerilim
STAR / 20.20


FİLMLERDEN SEÇMELER

Avanak Ajan
Mafya babası Francis 'Pops' Romano'nun kanundan kaçacak yeri kalmamıştır. İki hafta sonra çıkacağı mahkemede, aleyhindeki deliller nedeniyle, jürinin elinden kurtulamayacağını bilmektedir. Son çaresi, FBI bünyesine birisini sızdırıp aleyhindeki delilleri ortadan yok etmektir. Bu görev için yıllardır görüşmediği oğlu Corky Romano ona çok uygun görünür.
Orj. Adı: Corky Romano Yön: Rob Pritts Oyn: Chris Kattan, Vinessa Shaw, Peter Falk, Peter Berg, C. Penn
Kanal D / 20.30

Keyif Evi
New York sosyetesinin gözde simalarından Lilly Bart, 20'li yaşlarının sonlarına gelmiş ve artık yüzünün eskimeye başladığını anlamıştır. Mirasını ona bırakmasını beklediği yaşlı ve zengin bir teyzeden başka kimsesi olmayan Lilly'nin bir an önce evlenmesi gerekmektedir. Lily'nin asıl düşüşü, arkadaşlarıyla çıktığı tekne yolculuğundan sonra olur!
Orj Adı: The House Of Mirth Yön: Terence Davies Oyn: Gillian Anderson, Eric Stoltz, Dan Aykroyd, Eleanor Bron
TV8 / 22.00

Dur Yoksa Annem Ateş Edecek
Roger Spottiswoode'un yönettiği, başrollerini Slyvester Stallone ve Esttelle Getty'in paylaştığı eğlenceli bir komedi olan filmin konusu ise şöyle; Polis memuru olan oğlu Joey'i ziyarete gelen Tutti Bomowski oldukça müşgülpesent bir annedir. İyi bir polis olan Joey'in yaşlı ve sevimli annesi bir suça şahit olunca olaylar zinciri de başlamış olur.
Orj. Adı: Stop Or My Mom Will Shoot Yön: Roger Spottiswoode Oyn: Slyvester Stallone, E. Getty
TRT 1 / 22.15

Yaşasın Hayat
Atv ekranlarında izleyeceğiniz "Yaşasın Hayat" Antonio Cuadri'nin yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Salma Hayek'in rol aldığı film bir otobüs şoförünün hayatını konu alıyor. Herşey, bu otobüs şoförünün, bir arkadaşının tavsiyesiyle bir milyon dolar borç almasıyla başlar. Bir de aşık olunca dünya pespembe olur. Tek problem, alınan borcun nasıl ödeneceğidir.
(Living It Up) Yön: Antonio Cuadri Oyn: Salma Hayek, Carmelo Gomez, Fernando Valverde Yapım: 2000/Komedi
ATV / 22.30

Tetikçi
Haydar, karısı öldükten sonra oğlu Ferhat'ı halasına bırakarak şehre gider ve tetikçilik yapmaya başlar. Kazandığı parayı da oğluna gönderir. Bir gün aldığı bir teklif üzerine birini öldürür. Ölen çocuğun babası, onun da evlat acısı tatması için beddua eder. Haydar, sürekli o adamın dediklerini rüyasında görmektedir.
Yön: Ali Engin Oyn: Ümit Acar, Nur Yoldaş, Mehmet Soydan, Göktay Tosun, Barış Uludoğan, Çiğdem Polat TGRT / 23.15

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Yağmurca'nın son çığlığı
Alageyiklerin Anadolu'daki son izlerini anlatan Yağmurca'nın Çığlığı'nı, İzmir Televizyonu yapımcılarından İ. Ragıp Geçmen yönetiyor. Kurumsal proje danışmanının ÇEKÜL olan belgeselin program danışmanları ise, Akdeniz Ün. Çevre Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Doğa Derneği Başkanı Halil Sarıbaşak ve alageyikle ilgili çalışmalarıyla tanınan Orman Mühendisi Süleyman Kaçar'dan oluşuyor. Belgesel, 'yağmurca' olarak da bilinen ve nesli tükenmekte olan Anadolu'daki son izlerini sürüyor.
[22.30/TRT 2]

Clara ölümden dönüyor
Beyaz Adam'ın Batı Amerika'ya yerleşimi, Amerikan yerlilerinin bu değişimden etkilenişi ve bölgenin 1825 ile 1890 yılları arasındaki gelişimini anlatan Into the West, 4. bölümün tekrarı ile ekranda. Tekerlekli Cehennem adlı bölümü ile ekrana gelecek olan dizinin bu akşam yayınlanacak olan bölümünün konusu şöyle; Ölümden dönen Clara, Omaha'ya gider ve orada kuzeni Daniel Wheeler ile karşılaşır. Bu sırada Abe bir demiryolu işçisi olarak çalışmaya başlar, Ethan ve Margaret ise demiryolunun fotoğraflarını çekmeye karar verirler.
[22.00/CNBC-e]

Gülneva'da Rast makamı örnekleri
Türkiye'de hazırlanmış en geniş kapsamlı Musiki programlarından biri olan Gülneva programında bu hafta Rast Makamı işleniyor. Ayşe Egesoy'un sunduğu programın yeni bölümünde konukları, Rast makamının inceliklerini konuşuyor. Mutlu Torun, Tuğrul İnançer, Selçuk Uysal ve Oruç Rahmi Güvenç gibi önemli isimler sohbet bölümünde, Ertuğrul Erkişi'nin sanat müziğine ait sorularını yanıtlıyor.
[ 23.40 / SAMANYOLU ]

Farklı bireylerin, farklı 'kimlik' tanımları
Yapım ve yönetimini Alev Çağlayan Altınbüken'in üstlendiği ve 13 bölümden oluşan Kimlikleriniz Lütfen belgeseli, toplumsal cinsiyet (kadın- erkek), göçler, inançlar ve kökenler, taraftarlık, imajlar gibi farklı değişkenler ekseninde kendini tanımlayan insanların öykülerini kendi ağızlarından yansıyor. Değişen dengeler ekseninde hazırlanan belgesel, bireylerin "kimlik" tanımını değişik kavramlar ekseninde nasıl inşa ettiklerini onların hayat öykülerinden kesitlerle ekrana taşıyor.
[ 21.30 / TRT 2 ]

Büyük Yalan kaldığı yerden devam ediyor
Emrah, Sinem Öztufan ve Halil Ergün'ün rol aldığı Büyük Yalan yeni bölümler öncesinde son bölümünün tekrarıyla ekrana geliyor. Dizinin bu akşam yayınlanacak olan bölümünün konusu şöyle; Konaktaki olaydan sonra hastaneye kaldırılan Reyhan'ın durumu iyidir, ancak bebeğini kaybetmiştir. Hatice'nin bebeğinin DNA sonuçları ise Emirhan'ı göstermektedir. Rüksan hanım ise kızının kim olduğunu öğrenir.
[ 20.30 / ATV ]
1 Eylül 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED