AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Kuruluşuna karşıydılar
satışına da karşı çıkıyorlar

Dün Erdemir'in kuruluşuna karşı olanların, bugün de satışına karşı çıktıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bu işleri zaten özel sektör yapıyor, biz neden uğraşalım. Muhalefet, hesap kitap bilmiyor" diye konuştu.

  • FATMA ÇİFTÇİ / İSTANBUL
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, komünist ülkelerin bile özelleştirme konusunu çözüp bitirdiğini, Türkiye'nin ise hâlâ özelleştirmeyi bitiremediğini belirterek, "Niye? Hemen bakıyorsunuz birileri ayağa kalkıyor, başta ana muhalefet partisi. Niye söylüyorum, hayatlarında iki koyun gütmemiş adamlar bunlar" dedi. Erdoğan, Conrad Otel'de İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılarak, komitelerin sorunlarını dinledi.

    Daha sonra konuşan Erdoğan, toplantıda dile getirilen sorunları, görüşleri ve eleştirileri büyük oranda bildiklerini, bunların ortak tespit olduğunu belirterek, bu sorunları yakından takip ettiklerini kaydetti.

    'Özel sektörde bu işi yapanlar bizim insanımız değil mi?'

    Başbakan Erdoğan konuşmasında özelleştirme konusuna da değinerek, Erdemir'in kuruluşuna karşı olanların, satışına da karşı olduklarını söyledi. Erdoğan, SEKA'nın zarar ettiğini, satışı gündeme geldiğinde bu kişilerin orada gösteri yaparak (satılamaz) dediğini ifade ederek, her yıl 30 trilyon liranın gittiğini söyledi. Erdoğan, "Yazık ve günahtır. Bu işi zaten özel sektör yapıyor, bırakalım, biz bu işle niye uğraşalım. Özel sektörde bu işi yapan bizim insanımız değil mi? " diye konuştu. Şimdi aynı şeyin Seydişehir Alüminyum Fabrikası'nda olduğunu kaydeden Erdoğan, bu tesislerin beklenen rakamların üstünde, 305 milyon dolara satıldığını belirten Erdoğan, ihaleyi alan firmanın orada 110 milyon dolar daha yatırım yapmasına ilişkin kaydın bulunduğunu söyledi. Bunun takdir edilip alkışlanması gerektiğini ifade eden Erdoğan, o tesislere devletin bu kadar yatırım yapamayacağını kaydetti.

    'Bunlar iki koyun gütmemiş insanlar'

    Başbakan Erdoğan, İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün "Tek parti iktidarı bile gereken reformları yapamayacaksa, bu sorunlar ne zaman çözülecek" sözlerine de değinerek, bu tespite katıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Ancak Türkiye'de kuvvetler ayrılığı prensibi var. Yasamanın her çıkardığını sizin uygulama yetkiniz yok. Yargı onamadığı anda böyle bir adımı atamazsınız. (Şimdi biz özelleştirmede süratli gidelim) diyoruz. Komünist ülkeler bile özelleştirme olayını çözdü, bitirdi. Biz Türkiye'de hala özelleştirmeyi bitiremedik. Niye? Hemen bakıyorsunuz birileri ayağa kalkıyor. Başta ana muhalefet partisi. Diyor ki (Bu Türkiye'yi satmaktır). Bizzat kendileri hemen satılacak yere gidiyorlar, orada eylemler organize ediyorlar. (vatan elden gidiyor) diyorlar. Bunlar hesap kitap da bilmiyorlar. Ülkeye hangi hareket ne getirir, ne götürür bunu da bilmiyorlar. Hayatlarında iki koyun gütmemiş adamlar bunlar. İnceleyin, ya bürokrasiden gelmiştir, istisnaları kastetmiyorum veya maaşlı memurdur."

    Konuşmasında özel sektörün heryere okul ve hastane yapmadığını da değinen Başbakan Erdoğan, "Ah keşke yapsalar. Şişli Etfal Hastanesi'ni verelim alışveriş merkezi yapın. Daha iyi yerde de Şişli Etfal Hastanesini kurun" dedi. Toplantıda bulunan Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu'ya seslenen Erdoğan, "Ayhan bey istiyorsanız size verelim" diye konuştu.




  • 19 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED