AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Formülü: Saygı ve sevgi

TRT'de yayınlanan Pop Saati'ni 18 yıldır kesintisiz sunan Erhan Konuk, programa sağlığı elverdiği ölçüde devam edeceğini söylüyor. Konuk, Türkiye'nin en uzun programlarından birine imza atmanın formülünü ise, "işe duyulan saygı ve sevgi" şeklinde açıklıyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Tam 18 yıldır TRT'de Pop Saati programını sunan Erhan Konuk, "sağlığım elverdiği ölçüde programa devam edeceğim" diyor. 1987'de Tele Pop ile ekran yolculuğuna başlayan Erhan Konuk, 1988'de Pop Vizyon adıyla devam ettiği programına 1989'daki değişiklikle Pop Saati adını vererek günümüze dek sürdürdü.

    Konuk, 18 yıldır kesintisiz devam eden programı için, "Türkiye'nin belki de en uzun TV programı diyebilirim" diyor. Programın 18 yıl sürmesinin nedenlerinden birinin işine duyduğu saygı olduğunu söyleyen Konuk, "İşi kusursuz yapmak ve sevgi. Ben işimi seviyorum"diyor. İşinde her zaman kalıcılığı esas aldığını dile getiren Konuk, "Yaptığım işlerde istikrarlı olmayı seçmişimdir. İstikrar da programı bugünlere getirdi. Ama sadece TV ile anılmak istemem çünkü ben TV'den eski radyocuyum. 21 yıldır yapıyorum radyoculuğu ve şu anda 3 programım var TRT'de. TV işin popüler tarafı" diyor.

    Konuk, yabancı müziğe ilgisinin ilkokul çağlarında başladığını ifade ederek, "Anlamasam da küçük radyolardan yurtdışı müzik yayınlarını dinlerdim. Hep elimde radyo olurdu. İçimde bir şey vardı buna dair" diyor.

    SANSÜRE TAKILMADIM

    TRT'nin bir dönemki meşhur sansüründen ne kadar etkilendiğini sorduğumuz Konuk, "Bu konuda sıfıra yakın problemli bir yapımcıyım" diye başlıyor konuşmaya; "Ne yayınlamam gerektiğini biliyorum. Özdenetim var. O yüzden problem yaşamadım" diyor. Erhan Konuk, ilk yıllarda kendi tercihi ile programı gömlek ve kravatla sunmayı uygun gördüğünü söylüyor ve ekliyor: "Seyirciye saygı duyulması gerek. Ancak son zamanlarda daha rahat kıyafetlerle çıkıyorum. Programda da biraz hareketlenelim dedik, stüdyoda yürüyorum ve dekor hareketli." Programın genelini rahatsız etmeden değişiklik yaptıklanı aktaran Konuk, "Pop Saati klasik, bozmak değil devam ettirmek gerek" diyor.

    18 yıl sürmek de bir 'rating'dir

    Rating'in her şey olmadığını dile getiren Erhan Konuk, "İstatistik okudum, rating'in gerçekten iyi ölçümlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki bir, iki nesile hitap ettik 18 yıl içinde. Bu kadar uzun zamana yayılmak da bir rating. Türkiye'de video klip endüstrisi varsa Pop Saati'nin bu endüstriye çok büyük katkıları olmuştur" diyor. Herkesin bir müşterisi ve izleyeni olduğunu söyleyen Konuk, "Sağlığım elverdiği ölçüde de programa devam edeceğim. Ancak bir sohbet programı tasarlıyorum ve yakın zamanda da bunu gündeme getireceğim" diye konuşuyor. Özel kanalların açılmasının ardından müzik kanallarına da bir hareket geldiğini hatırlattığımız Konuk, "Herkes kendi kulvarında iyi şeyler yapıyor. Türkçe'yi kullanma anlamındaki eleştirilerde katıldığım şeyler oldu, katılmadığım şeyler de. Ancak iyi yayın yapmak için Türkçe'yi iyi kullanmak gerekiyor" diyor sözlerinin sonunda.


    'Uyku ve Rüya' hakkındaki bilinmeyenler bu belgeselde

    İki bölümden oluşan Uyku ve Rüya Bilimi adlı belgeselinde, uykunun evreleri, gece düzenleri, ritmleri, hormonlar ve uyanıklık durumu detaylarıyla işleniyor. Belgeselin ilk bölümünde, hayatımızın yaklaşık üçte birini geçirdiğimiz uykunun, yorgun düşen insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanı olduğu anlatılıyor. Belgeselin ikinci bölümünde ise yıllardır araştırılmasına rağmen bir türlü çözüme kavuşturulamayan rüya, kabus, aynı rüyayı birden fazla kez görmek, insan vücudunun rüya anında yaşadıkları özel çekimler ve araştırma dosyaları eşliğinde ekrana getiriliyor.
    [ 22.10 / NTV ]


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Gizemli Yabancı
    Bobby Garfield çocukluk arkadaşının ölüm haberiyle, 1960'ta 11 yaşını geçirdiği kente ve çocukluk anılarına geri döner. O yaz, annesi Liz ile beraber yaşadıkları evin bir odasını Ted ile paylaşırlar. Ted, Bobby'nin hayatındaki baba boşluğunu, ona sevgisini ve dostluğunu sunarak doldurur ve gözünü dış dünyaya açmasını sağlar.
    Orijinal Adı: Hearts in Atlantis Yön: Scott Hicks Oyn: Anthony Hopkins, Hope Davis, Davis Morse, Altin Yelchin
    ATV / 22.45

    Mesaj
    Ellie, bir bilim kadını ve astronottur. Uzayın derinliklerinden gelen bazı mesajlar ile genç gökbilimci, hayatının rüyasını yakalar. Palmer Joss ise dindar ve inançlı bir alimdir. Onlar birbirine çok zıt iki kişilikken; insanlığın en büyük yolculuğuna geri sayım başlar ve dünya sahnesinin iki beklenmedik oyuncuları olurlar.
    Orijinal Adı: Contact Yön: Robert Zemeckis Oyn: Judie Foster, James Wood, Matthew McConaughey
    SAMANYOLU / 23.15

    Kızıl Gezegen
    2050 yılında dünya üzerinde yaşam yok olmak üzeredir. Mars'ta yeni kurulacak koloni, tüm insanlığın umudu olacaktır. Mars'ın atmosfer ve toprak yapısını incelemek için bir deneme ekibi gönderilir ancak bazı işler ters gider. Kendi alanında uzman bir grup astronot ters gidenin ne olduğunu bulmak için yola çıkar.
    Orj. Adı: Red Planet Yön: Anthony Hoffman Oyn: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Tom Sizemore,T. Stamp
    KANAL D / 23.30

    Uzak Ufuklar
    Joseph, toprak sahibiyle olan anlaşmazlığı yüzünden toprak sahibinin kızı Shannon ile ülkeyi terk eder. Birlikte Oklahoma'ya giden çift, kendilerini zor bir hayatın içinde bulur. Başlarda birbirlerine düşman olan iki genç daha sonra yakınlaşır ve aralarında büyük bir aşk başlar.
    Orijinal Adı: Far and Away Yön: Ron Howard Oyn: Tom Cruise, Nicole Kidman Yapım Yılı: 1992 Türü: Romantik
    STAR / 00.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Eğitimde arayışlar Pazar Sohbeti'nde
    Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Pazar Sohbeti'ne, Prof Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr İbrahim Canan ve Prof. Dr. Kadir Erdin konuk oluyor. Programda, bugün binlerce öğrencinin ter dökeceği ÖSS hakkında sohbet ediliyor. "Her yıl binlerce öğrencinin üniversite hayali kurduğu ülkemizde, eğitimde kalite nasıl artırılabilir?", "AB sürecinde Türkiye'de gençlerin eğitimi yeterince sağlayabiliyor mu?" ve "Gençlerin iş ve bilim dünyasında yeralması için nasıl bir eğitim?" soruları programda cevaplanıyor.
    [11.30/SAMANYOLU]

    Ağar'la Çankaya ve başörtüsü hakkında
    Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sunduğu Ankara Kulisi programına, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar konuk oluyor. Ağar, programda, son günlerde hareketlenen Çankaya'daki türban tartışmalarını değerlendirerek, 2 yıl sonra yapılacak 'Cumhurbaşkalığı Seçimleri' hakkındaki görüşlerini açıklıyor. Programda ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi erken seçim tartışmalarını yorumlayacak olan Ağar, merak edilen konular hakkındaki fikirlerini anlatıyor.
    [11.10/CNN TÜRK]

    ÖSS heyecanı ekrana yansıyor
    İki milyon öğrenci ve ailelerini yakından ilgilendiren Öğrenci Seçme Sınavı'nın soru ve cevapları saat 15.30'da Kanal 7 ekranlarına geliyor. ÖSS sınavı için özel olarak hazırlanan programda Eksen Dershanesi'nin deneyimli öğretmenleri ÖSS sorularını cevaplayarak çözüm yollarını da açıklıyor. CNN Türk ise saat 15.30'da Bora Balar'ın sunduğu Büyük Yarış ÖSS Özel yayınını ekrana getiriyor. Sınav Dergisi işbirliğiyle hazırlanan programda, rehber öğretmenlerin değerlendirmeleriyle soruların çözümleri ve tahmini puan hesaplaması ekrana getiriliyor.
    13 Büyük Günah'tan, iktidar tutkusu ve bencilliğin hikayesi
    Senaryosunu Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini Gül Güzelkaya'nın yaptığı '13 suç ve 13 günah'ın hikayesini sinemasal bir tatta anlatan Büyük Günahlar bu hafta, "Kanayan Kökler" bölümü ile ekranlara geliyor. Dizinin konusu ise şöyle; Erhan'ın kendisinden başka hiçbir kutsalı yoktur. Ne annesini ne babasını tanır amacına ulaşmak için. Modern zamanlara mahsus, kendinden tahrikli bir makine gibidir. Erhan'ın tek hedefi en büyük olmaktır, tıpkı kanserli bir hücre gibi. Bu yolda anne ve babası da dahil olmak üzere önüne çıkan bütün engelleri ise ezip geçmeye kararlıdır.
    [ 21.30 / KANAL 7 ]

    Kendi elektriğini kendisi üreten köylü Maceracı'da
    Murat Yeni'nin sunduğu Maceracı, Anadolu yollarındaki serüvenine bütün hızıyla devam ediyor. Programda ilk olarak, Elazığ'ın barajı, baraj gölü ve suları ile meşhur Keban ilçesinde, kendi elektriğini üreten 67 yaşındaki Nuri amca'nın hikayesi taşınıyor ekrana. Diyarbakırlı çocukların karne sevinci ile ilgili görüntülerin yer aldığı programda ayrıca karnesindeki zayıflardan endişelen Ferman ile babasının arası yapılıyor! Son olarak Mardin'e gidilen programda, Mardin'in meşhur taklacı güvercinlerinin ilginç görüntülerini ekrana getiriliyor.
    [ 21.20 / SAMANYOLU ]
    19 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED