AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Bernay'ın üniversitesinde başarısızlar ödüllendirildi

TBMM'de hakkında araştırma komisyonu kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde hergün ayrı bir şey ortaya çıkıyor. Ferit Bernay'ın ilişiğini kestiği 80 araştırma görevlisinin arasında okul birinicileri de var.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden, Rektör Ferit Bernay tarafından ilişiği kesilen 80 araştırma görevlisinin içinde okulu dereceyle bitirenler bulunuyor. TBMM'de hakkında araştırma komisyonu kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki(OMÜ) çelişkili uygulamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Fakültesini dereceyle bitiren doktoralı araştırma görevlileri üniversiteden atılırken, 4 yıllık fakülteyi 8-9 yılda bitirenler araştırma görevlisi olarak kadroya alındı.

    Başarısızlık ödüllendiriliyor!

    OMÜ Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümü'nden 9.5 yılda mezun olan bir kişi, buna rağmen üniversiteye öğretim görevlisi olarak alındı. Üniversiteye 1993'te giren ve 2002'de mezun olan sözkonusu kişi, okulu bitirir bitirmez OMÜ'ye bağlı Sinop Ayancık Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi olarak atandı.

    Aynı şekilde 1991'de girdiği Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü 8 yılda bitirmeyi başaran bir başka isim de, üniversite yönetimi tarafından araştırma görevlisi kadrosuyla ödüllendirildi. Fakülteden 1998'de mezun olan bu şahıs, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Üstelik araştırma görevlisi olarak atanmak için gereken 2.5 not ortalamasını tutturamayan aynı kişinin önündeki bu engel rektörlük tarafından kaldırıldı. Rektör Ferit Bernay'ın kadro için gerekli bu not sınırını kaldırmasıyla, 2.2 not ortalaması olan bu kişiye de kadro yolu açıldı.

    Birinci sokağa atıldı!

    Başarısızlığın ödüllendirildiği OMÜ'de fakülteyi birincilik ve diğer derecelerle bitirenler ise sokağa atıldı. 3.3 not ortalamasıyla İlahiyat Fakültesi'nden birincilikle mezun olan Ali Bolat, Rektör Bernay'ın üniversiteden ilişiğini kestiği araştırma görevlileri arasında yer aldı. İlahiyat Fakültesi'ni üçüncülükle bitiren ve Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı'ndaki yüksek lisans eğitiminde 3.8 not ortalamasını tutturan doktoralı Araştırma Görevlisi Metin Yılmaz, bu başarısına rağmen üniversiteden atılmaktan kurtulamadı. Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nü ikincilikle bitiren ve araştırma görevlisiyken yaptığı çalışmalarla TÜBİTAK ödülü kazanan Yıldıray Topçu da diğerleriyle aynı kaderi paylaştı. Topçu, bu başarılarının karşılığını üniversiteden atılarak aldı.

    Hukuka aykırı uygulamalar yapmakla eleştirilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Bernay, 80 araştırma görevlisinin işine gerekçesiz olarak son vermişti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yaşanan garip olayların ve Bernay ile ilgili 'kadrolaşma' iddialarının araştırılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon, Bernay'ın üniversitede tek sesli bir kadro oluşturmak için çok ağır hukuk dışı yöntemler kullandığı iddialarını araştıracak.

    Gönderilen çelengi bile dışarı attılar!

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay tarafından ilişiği kesilen 80 araştırma görevlisi, önceki gün İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine bir çelenk gönderdi. Yıllarca emek verdikleri öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olmak isteyen araştırma görevlileri, çelengin üzerine ise 'Sevincinizi paylaşamıyoruz. İlişiği kesilen doktoralı mağdur araştırma görevlileri' yazısını iliştirdi. Ancak Rektör Bernay'ın da katıldığı mezuniyet törenine gönderilen bu çelenk, fakülte yönetiminin gazabına uğradı. Çelenk, fakülte yöneticilerinin emriyle törenin yapıldığı binanın dışına çıkarıldı. OMÜ'de rektör tarafından hakkında soruşturma açılan 400'e yakın öğretim görevlisinin bulunduğu belirtiliyor.

  • HABER MERKEZİ



  • 19 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED