AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Pendik'te yerel devrim

'Yerel Kalkınma Yönetimi'ne geçen Pendik Belediyesi'nde kamu, özel sektör ve STK ile uyumlu ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı getirildi. Başkan Kaya'dan hizmetliye kadar tüm belediye çalışanları, performans testine tabi tutulacak.

  • MURAT PALAVAR-İSTANBUL
    Pendik Belediyesi yönetimde 'Yerel Kalkınma Yönetimi'ne geçerek, 'fiziki, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi kalkınma modları'nı hayata geçirdi. Yeni model ile 'kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruşları da yönetime katılarak, katılımcı ve uyumlu kent yönetim modeli oluşturuldu. Bunun yanında Belediye Başkanı Erol Kaya'dan hizmetlilere kadar tüm çalışanlar da 'performans testi'ne tabi tutulacak.

    1600 kişiye iş imkanı

    Belediye hizmetlerini anlatan Başkan Kaya, "Belediyede uygulanan Fiziki Kalkınma yöntemi ile 51 bin 164 adet konutun bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da devam ediyor. 2005 yılında 1700 adet evi kapsayan Şeyhli Sosyal Konutları planlandı. Devam eden çalışmalar arasında Yenişehir'de Aydos toplu konut, Çınardere'de Dolayoba Sosyal Konutlar, Sülüntepe'de Molla Gürani Park yapımı, Kurtköy Şeyhli itfaiye binası, Kültür evi inşaatı, UGETAM Gaz Okulu, Pendik sahil pazar yeri, İDO iskele ve sahil düzenleme çalışmaları yer alıyor" dedi. Kaya, "Sosyal kalkınma sayesinde, Aşevi'nden sürekli 575 aileye aş yardımı, 5050 aileye gıda, 185 aileye düzenli yardım yapıldı" şeklinde konuştu.

    Ekonomik kalkınma ile de tekstil kursunda 600 kursiyerin 500'ünün işe başladığını belirten Başkan Kaya, "Bir yılda 1600 kişi işe yerleştirildi" diye konuştu. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: Pendik Belediyesi Sabancı Üniversitesi, Sanayi Bakanlığı, bölge milletvekilleri, TOBB, İTO, İSO, TÜSİAD, MÜSİAD gibi iş dünyası temsilcileri ve STK'lardan oluşan 'Yerel Kalkınma Platformu' oluşturuldu. İnsan Kaynakları Geliştirme Komisyonu, Girişimcilik Komisyonu ve Dış İlişkiler Komisyonu' da faaliyete geçti.

    'Belediyenin sorumluluk alanları genişledi'

    Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, belediyeye yeni bir yönetim anlayışını kazandırdıklarını ifade ederek Yerel Kalkınma Modeli ile iki yaklaşımı getirdiklerini söyledi. Kaya, "Belediyenin sorumluluklarını genişlettik. Yönetim tarzımızı değiştirdik. 1994'de personel maaşını ödeyemeyen bir belediye devraldık. Ama yönetimimizle Belediye hantal bir kurum olmaktan kurtuldu, hızlı ve aktif hizmet veren bir yapıya kavuşturuldu" diye konuştu. İnsan odaklı paylaşımcı ve yerel değerlere sahip çıkan bir yönetim anlayışı getirdiklerini belirten Başkan Kaya, "Klasik belediyecilikten farklı olarak, Sosyal kalkınma ile şehirdeki gerilimi azaltan bir hizmeti getirdik. Kültürel kalkınma ile yerel kültür değerlerini yaşatan bir hizmet anlayışı, ekonomik kalkınma ile işsizliği azaltan, siyasi kalkınma ile merkezi siyasetin fidanlığı olan yerel katılımı sağlayan, siyasi kültürün zenginliğini ortaya çıkaran bir yönetim anlayışını getirdik" dedi.



  • 19 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED