AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
'Bu rektörü istemiyoruz'

Erzurumlu vatandaşlar, Yaşar Sütbeyaz'a tepkisini dükkanlarının camına taktıkları 'Rektör Giremez' yazılarıyla gösterirken, BBP teşkilatı da imza kampanyası başlattı.

Başörtülü velilerin mezuniyet törenine alınmamasının ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'a yönelik tepkiler giderek artıyor. Erzurumlu vatandaşlar "Bu rektörü burada istemiyoruz" diyerek, Sütbeyaz'a tepkilerini dile getirirken, BBP de, imza çadırları kuracağını açıkladı. BBP Erzurum teşkilatınca, Yaşar Sütbeyaz'ın istifası için şehrin farklı bölgelerine imza çadırları kurulacağı bildirildi. BBP MKYK üyesi Emrullah Önalan, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "A.Ü Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz istifa ederek, hem Erzurum'u hem de kendisini bu azaptan kurtaracaktır" dedi.

Önalan, geçmişte üniversitelerde yapılanlara tepkilerini gösterdiklerini belirterek, A.Ü yerleşkesi karşısında bulunan Aziziye Parkı'na ve şehir merkezindeki Telekom binası önü ile Rüstem Paşa Çarşısı önüne kuracakları çadırlarda Sütbeyaz'ın istifası için imza kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

7 gün imza toplanacak

Önalan, başlatacakları imza kampanyasının 7 gün süreceğini belirterek, imzaları Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK'e göndereceklerini kaydetti. BBP İl Başkanı Cemal Almaz ise, tüm sivil toplum örgütlerini de kampanyalarına destek olmaya çağırdı.

Sütbeyaz'ın tavrı, Erzurum'daki sade vatandaşın da tepkisini çekti. Uygulamanın demokrasiye ve insan haklarına uygun olmadığına inanan Dadaşlar, Yaşar Sütbeyaz'ı kınadı. Rektör Sütbeyaz'ın görevine son verilmesini isteyen vatandaşlar, hükümetin adım atmasını istedi.

Dadaşlar: Rektör gitsin

İbrahim Barut isimli vatandaş, uygulamayı kesinlikle tasvip etmediğini belirterek, "Burası demokratik bir ülkedir, isteyen örter isteyen açar. Bu ülkenin yüzde 99'u Müslümandır. Rektörün yapmış olduğu uygulamayı tasvip etmiyorum, kınıyorum" dedi. Yasin Cömert ise, çocuklarının mutluluğunu yaşamak için ülkenin dört bir yanından gelen annelerin boynunun bükük kaldığını, bu tablodan Erzurumlu olarak utandığını söyledi. İlhami Havuçgil de, rektörlüğü ayrımcılık yapmakla suçladı. Havuçgil, "Savaş olur biz gideriz. Bizim evladımız şehit olur. Canımızı kanımızı bu ülke için gözümüz kırpmadan veriyoruz. Vergimizi veriyoruz. Vatanını seven ve inançlı olan insanlar neden hakir görülüyor?" diye sordu.



19 Haziran 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED