AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Gençler'in rakibi İspanya

Genç Milliler, E Grubu'nda İtalya'nın Kanada'yı 4-1 yenmesiyle, en iyi 3.ler arasına girmeyi garantiledi. B Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Milliler, bir üst turda, 22 Haziran Çarşamba günü 21.30'da İspanya ile karşılaşacak.

Kerem Efes'te

YENİ sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Efes, Ülkerspor ile olan sözleşmesi sona eren Kerem Gönlüm ile anlaştı. Menacer Engin Özerhun, Kerem ile 3 yıllığına anlaştıklarını söyledi. Özerhun, Kerem ile önümüzdeki hafta 3 yıllık sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.

Nevriye Fener'de

WNBA'de oynamış ilk Türk bayan basketbolcu olan Nevriye Yılmaz, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'na transfer oldu. Nevriye Yılmaz, Fenerbahçe ile 2 senelik sözleşme imzaladı. Nevriye Yılmaz, 150 kez Milli formayı giydi. Kariyerinde ayrıca, Boğaziçi Lisesi ile Dünya Şampiyonluğu bulunuyor.

Genç milliler kampta

Basketbol Genç Milli Takım Antrenörü Nihat İziç, herşeyin yolunda gitmesi durumunda takımın şampiyon olacağını söyledi. Bolu Termal Otel'de kampa giren ve 15 kişiden oluşan Basketbol Genç Milli Takımı, çalışmalarını sürdürüyor. Genç Milli Takım Antrenörü Nihat İziç, kampın 26 Haziran tarihine kadar süreceğini belirtti. 2 yıl üst üste Avrupa ikincisi olduklarını ifade eden İziç, "13 Temmuz'da Hırvatistan'daki şampiyonada şansımız çok yüksek'' dedi.

4 hakeme FIBA kokartı

Antalya'da, 25-31 Mayıs tarihleri arasında yapılan FIBA Hakem Kliniği'ne aday olarak katılan Aytuğ Ekti, Elif İnci, Erşan Kartal ve Rüştü Nuran'nın FIBA hakemlikleri, gösterdikleri başarı sonucu onaylandı. FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann'nın, Basketbol Federasyonu'na gönderdiği onay yazısında, Basketbol Ligi (A) Klasman Hakemleri'nden Aytuğ Ekti, Elif İnci, Erşan Kartal ve Rüştü Nuran'ın FIBA hakem listesine alındığı bildirildi.

Karakucağa ÖSS engeli

Yozgat'ta yapılması planlanan Gençler Karakucak Türkiye Şampiyonası, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) nedeniyle ertelendi. 81 ilin genç güreşçilerinin katılımıyla yapılması planlanan Gençler Karakucak Türkiye Şampiyonası'na evsahibi Yozgat dışında sadece Tokat Turhal Şekerspor Kulübü 7 güreşçiyle katıldı. Diğer illerden gelecek olan takımlar ise bugün yapılan ÖSS nedeniyle takım kuracak güreşçiler bulamadikları için Yozgat'a gelmediler.

Yıldızlarda Ülker şampiyon

Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Ülkerspor birinci oldu. Malatya'da 12 Haziran'da 16 takımın katılımıyla 4'erli 4 ayrı grupta başlayan Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası dün sona erdi. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan final maçında rakibi Darüşşafaka'yı farklı bir skorla 81-65 yenen Ülkerspor, Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonluğu'nu kazandı. Final maçından önce yapılan üçüncülük mücadelesinde ise Tofaş, Yeşilyurt'u 20 sayı farkla 67-47 yenerek 3. oldu.

Güreşte kadro belli oldu

Arnavutluk'taki Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Güreş Milli Takımı, Niğde'de yapılan seçmelerle belirlendi. Başkent Tiran'da, 12 Temmuz Salı günü başlayacak şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek milli takım şu isimlerden oluştu: 42 kilo Recep Aktaş, 46 kilo Ziya Daylak, 50 kilo Yakup Gür, 54 kilo İsa Çapaş, 58 kilo Mehmet Altay, 63 kilo İsmail Bulut, 69 kilo Turgay Çiftçi, 76 kilo Mehmet Uyar, 85 kilo Naim Köten ve 100 kilo Erhan Hınıslıoğlu.



19 Haziran 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED