YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Eleştirilerin odak noktası haline gelen MHP lideri Bahçeli, sert çıktı

Bahçeli barut gibi...

Başarılarını hazmedemeyen çevrelerin bulunduğunu savunan MHP lideri, 312. maddenin değiştirilmesini savunanları, "Yeni demokrasi havarileri" diyerek eleştirdi.

Hükümet ortağı olduktan sonra kamuoyunda çeşitli konularda eleştirilere maruz kalan MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, eleştirilere karşı dün sert bir dille partisini ve kendisini savundu. Bahçeli, 18 Nisan seçimlerinden bugüne dek her zaman çeşitli saldırılara maruz kaldığını söyleyerek, "Partimizi 18 ay boyunca bir yerlere yerleştirmek için çırpınanlar, traji-komik siyaset söylemlerine usanmadan devam etmektedirler. MHP ne odur, ne budur. Kendisini nasıl tanımlamaya çalışıyorsa, ne söylüyorsa, odur" diye konuştu.

Kongresini tamamlayan 75 il başkanı, Bahçeli başkanlığında Dedeman Oteli'nde biraraya geldi. Bahçeli, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, partisinin, kongreler zincirini tamamladığını, yeni yüzyılın ilk büyük kongresinin hazırlıklarına son şeklini vermek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bölgesel kalkınma toplantılarını ve MHP kongrelerini örnek olarak gösteren Bahçeli, saldırıları 'önyargılı' ve 'kategorik' olarak değerlendirdi.

'İbret vesikası'

Bahçeli, Devlet Planlama Teşkilatı`nın, sekizinci 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde organize ettiği bölgesel kalkınma toplantılarını takdir etmese bile kenardan izlemesi gerekenlerin yaptığı yorumların birer "ibret vesikası" olarak siyasi hafızalardaki yerini alacağını belirtti. "Yine 'kadrolaşıyorlar, kadrolaşamıyorlar' şeklinde papatya falına bakanlar bile çıkmıştır" diyen Bahçeli, "Bütün bu ifadeler tek başına MHP karşıtı koronun hazin durumunu ve MHP alerjisinin ulaştığı boyutları göstermek için yeterlidir" diye konuştu.

'Diyarbakır Türkiye'nin bir ili'

Diyarbakır'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin illerinden biri olduğunu belirten Bahçeli, "Anayasamıza ve kanunlara saygılı her kurum ve kuruluş da hükümetimizin ve bizim muhatabımızdır" dedi. MHP'nin, istismarcı ve çıkarcı bir parti olmadığını söyleyen Bahçeli, MHP'nin, bütün Türkiye'nin partisi olduğunu söyledi.

Yeni demokrasi havarileri ve 312

MHP'nin, TCK'nın 312. maddesine yönelik tartışmaların, ilk kez, "hararetle gündeme taşındığı mart ayında, meseleye makul ve serinkanlı bir şekilde yaklaşmaya özen gösterdiğini ifade eden Bahçeli, "Yeni demokrasi havarileri ise etnik ve mezhep ayrımcılığını yasaklayan bu maddeyi, demokrasinin önündeki en büyük engel olarak takdim etmekte hiçbir beis görmemişlerdir. Bu maddenin tamamen kaldırılmasını savunanlar olmuştur" dedi. Bahçeli, MHP'nin ise düşüncelerini hiçbir basit siyasi çıkar hesabı yapmadan ortaya koymayı tercih ettiğini savunarak, şöyle devam etti: "Partimiz, topluma ve siyasete ayrımcılık tohumları ekmeyi yasal hale getirme çabasını, demokratikleşme ve insan hakları adına savunmanın yanlış olduğunu dile getirmiştir. Hem ülkemizin birliği hem de demokrasimizin sağlığı açısından bunun doğruluğuna ve önemine inanmaktadır. O günlerde partimize "nasyonal sosyalistlik" de dahil her türlü çirkin sıfatı yapıştırmak için çırpınanlar, son günlerde meseleye daha farklı yaklaşmaya başlamışlardır. Bu durum, MHP'nin haklılığını ortaya koyması bakımından önemlidir."




Kağıda basmak için tıklayın.

Kutan: Destek aramaya gitmiyoruz
Belçika'ya giden FP lideri Kutan, FP'nin Avrupa'da tanıtılacağını belirterek, Avrupa'ya destek aramak için gitmediklerini söyledi.
ANAP'ta çizgi arayışı
Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın, hem 312. maddenin değiştirilmesini istemesi hem de KHK'yı savunması ANAP'ın kurmayları arasında 'çizgi' tartışmalarına neden oldu.
'Ülke kötüye gidiyor'
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 57. hükümetin göreve geldiği günden bu yana ülkede hiçbir şeyin iyiye gitmediğini ifade ederek, halka verdiği sözlerde kaypak davranan hükümetin, sıra IMF direktiflerine gelince uşak gibi davrandığını söyledi. Partisi'nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Yazıcıoğlu, ülkede herşeyin kötüye gittiğini belirterek, halkın lehine hiçbir olumlu adımın atılmadığını söyledi. 312. madde konusundaki tartışmalara değinen Yazıcıoğlu, 312. maddenin mutlaka yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Yazacıoğlu, "312. madde evrensel insan hakları çerçevesinde, bireyin özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
CHP'li Günay: Aday değilim
CHP'de 30 Eylül'de yapılacak olağanüstü seçimli kurultayda genel başkanlık yarışına adaylığını konyması beklenen Ertuğrul Günay aday olmayacağını açıkladı. Günay, kurultayın gereksiz olduğunu ifade ederek, "Siyasal Partiler Yasasına göre CHP, en geç Mayıs 2001 tarihinde olağan kurultay toplamak zorundadır. Bu kurultayda sonuç ne olursa olsun asıl yönetim tartışmaları, o tarihte zorunlu olarak yapılacaktır" dedi. Günay, Deniz Baykal'ın aday olacak gibi görünüp aday olmayarak Altan Öymen'e destek vereceği şeklindeki yorumların hatırlatılması üzerine, "Geçen sefer öyle yapmıştı, bilemiyorum" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...