YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Greko'da hüsran

Mindere çıkan Dünya Şampiyonu 4 güreşcimiz elendi. Güreşte ilk gün 1'i hükmen 2 galibiyet, 4 yenilgi aldık.

Olimpiyatlarda en büyük madalya umudu olarak görülen grekoromen güreş dalındaki müsabakalara, Türk sporcuları çok kötü başlarken, ilk gün mindere çıkan Dünya Şampiyonu unvanlı 4 Türk sporcusu da elenmekten kurtulamadı. İlk gün Türk güreşçileri, 1'i hükmen olmak üzere 2 galibiyet, 4 de yenilgi aldı. 54 kiloda Dünya Şampiyonu Ercan Yıldız, geçen yılın Dünya Şampiyonu Kübalı Rivas'a 10-0 teknik üstünlükle yenilen Yıldız, ikinci müsabakasında Yeni Zelandalı rakibi Jotham Pellew'i 2.06'da 16-0 teknik üstünlükle yendi. Yıldız, son karşılaşmasında, Azeri rakibi Eyvazov'a 3-0 yenilerek elendi. 63 kiloda Şeref Eroğlu, 21 yaşındaki Rus Somourgachev'e 5-2 yenildi. Eroğlu, 2. turdaki rakibi Polonyalı Zadazki, mindere çıkmayınca hükmen galip geldi. Ancak Eroğlu, grup 2.si olarak oyunlara veda etti. 76 kiloda Nazmi Avluca, Gürcü asıllı Azeri rakibi Bichinashvili'yi, 3-0 yendi. Avluca, 2. müsabakasında Güney Koreli Jin Soo Kim'e 3-1 yenilerek elendi. 97 kiloda Hakkı Başar Gürcü Chkaidze'ye 4-2, Polonyalı rakibi Wronski'ye 7-1 yenilerek Sydney'e veda etti.

SÜLEYMANOĞLU SON RAUNDDA ELENDİ

Olimpiyatlarda 2. turda ringe çıkan son Türk boksörü olan 63.5 kiloda Nurhan Süleymanoğlu, Belaruslu rakibine yenilerek oyunlara veda etti. Avrupa Şampiyonu Süleymanoğlu, Bukovski karşısında şanssız bir müsabaka çıkardı. Puansız geçilen ilk raunddan sonra 2. raundu 5-1, 3. raundu da 6-2 önde geçen Süleymanoğlu, son raundda yorulunca üst üste puanlar verdi ve son saniyelere de 8-7 önde girdi. Ancak Süleymanoğlu, müsabakanın gongunun çalmasından hemen önce bir puan alıcı yumruk daha yiyince karşılaşma 8-8'lik eşitlikle tamamlandı. Kurallara göre hakemler tarafından yumruk sayılarının teknik değerlendirmesi sonunda Belaruslu boksör galip ilan edildi ve Süleymanoğlu, oyunlardan elenen 4. Türk boksörü oldu.

Yerlikaya minderde

Olimpiyat Oyunları'nda bugün 4 dalda 7 Türk sporcusu mücadele edecek. 85 kiloda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya ile 130 kiloda Fatih Bakır da ilk tur müsabakalarını yapacaklar. Yerlikaya, Finlandiyalı Marko Asell ve Alman Thomas Zander, 130 kiloda Fatih Bakır ise İsrailli Yuri Yevseychyc, Polonyalı Marek Sitnik ve Çek David Vala ile gruplarında eşleştiler. Yelkende finn sınıfında ilk 2 yarış sonunda genel klasmanda 3. sırada bulunan Ali Enver Adakan, 3. ve 4. yarışlarda, laser sınıfında ise Ali Kemal Tüfekçi, 7. ve 8. yarışlara katılacaklar. Halterde 105 kiloda Aziz Alpak mücadele ederken, atletizmde ise erkekler uzun atlama elemelerinde Mesut Yavaş, bayanlar disk atma elemelerinde de Oksana Mert piste çıkacaklar.

Ali Gümüş

 

Spor Yazarları

Hürol Bilal :
Kartal zafere uçuyor
Mehmet Atalay :
FENER'İN ÖZRÜ!
______________Oku »
______________Oku »
Ümit Aktan:
ATAMAYANA ATTILAR




Kağıda basmak için tıklayın.

CİMBOM NEREYE KOŞUYOR?
UEFA ve Süper Kupa'yı Türkiye'ye taşıdı. Son dört yılda Avrupa'ya damgasını vurdu. Dünyanın en iyi dördüncü takımı oldu. Ancak şimdi geçmişini mumla arıyor.
FENER'DEN SEVGİLERLE
Sarı-Lacivertliler, Andersson, Revivo ve Serhat'ın golleriyle sonuca gitti. Yimpaş'ın tek golü Mustafa'dan geldi.
TRABZON SÖKTÜ ALDI
Bordo-Mavililer, ligin dişli ekibi Gençlerbirliği'ni Sergen ve Hami'nin penaltı golüyle devirdi.
PUAN DURUMU
Halterde skandal
Olimpiyat Oyunları'nda halterde bir büyük skandala daha imza attık. 94 kilodaki haltercimiz Sunay Bulut, yarışma öncesi tartıda 500 gram fazlası olduğu için yarışmaya giremedi. Bulut'un bu davranışı Türk kafilesinde şaşkınlıkla karşılanırken, Halter Federasyonu Başkanı Savaş Ağaoğlu, "Sunay, resmen bizi sattı" dedi. Ağaoğlu, bu sıklette bir sporcunun yarışma öncesinde kilo fazlası sorunu olamayacağını belirterek, "Kendisi TMOK'tan 1000 dolar teşvik ücreti alıyor. Bunu iptal ettireceğim. Ayrıca bu davranışının cezasını çok ağır çekecek. Türkiye sınırları içinde bir daha halter yapması mümkün değil" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...