YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Deprem Asya'yı titretiyor

Asya'nın hemen her köşesi depremlerle sarsılıyor. Endonezya, Türkiye, Pakistan ve Tayvan'dan sonra dün Japonya, Endonezya, Hindistan, Çin ve Burma'da şiddetli depremler yaşandı.

HONG KONG- Son günlerde dünyanın hemen her köşesi şiddetli depremlerle sarsılıyor. Türkiye, Tayvan ve Pakistan'dan sonra Japonya, Endonezya, Hindistan, Çin ve Burma da dün şiddetli depremlerle sallandı. Burma'nın kuzeyinde meydana gelen deprem, Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğünde. Hong Kong Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, depremin Türkiye saatiyle 23:51'de meydana geldiği kaydedildi.

Depremin şiddeti, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde de hissedildi. Eyaletteki deprem bürosu, Hong Kong Gözlemevi'nin 6.5 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 7.3 olarak belirledi. Depremden en çok etkilenen bölgelerin, Çin-Burma sınırında ulaşılması zor yerler olduğu, bu nedenle depremde herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelip gelmediğine ilişkin henüz bilgi alınamadığı belirtildi.

Endonezya beşik gibi sallanıyor

Endonezya'da geçen Pazar gecesi meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremden sonra dün sabah saatlerinde Bengkulu eyaletinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 şiddetindeki deprem, halkı sokaklara döktü. Depremin, Türkiye saatiyle 02:45 meydana geldiği, 1,5 dakika kadar sürdüğü belirtilirken, Pazar günkü depremle bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı tespit edilemedi.

Depremin ardından yaklaşık 100 kişilik bir grup, Bengkulu kentine giden ana yolu kapatarak, felaket bölgesine yardım ulaştırmakta yetersiz kaldığı gerekçesiyle hükümeti protesto etti. Pazar gecesi yaşanan ve binlerce ev ve binanın yıkıldığı depremde ise ölü sayısı 120'ye, yaralı sayısı da bin 300 kişiye çıktı.

Japonya ve Hindistan

Dün Japonya'nın Kiyuşiyu adasında da 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Türkiye saatiyle 03:32 meydana gelen depremin merkez üssününün, Tokyo'nun 690 kilometre güneybatısındaki Kagoshima eyaletinde olduğu bildirildi. Japonya'nın iç kesimlerinde dün de Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 3 kişi yaralanmış evlerin camları kırılmış ve tren seferleri yapılamamıştı.

Dün ayrıca Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Arunachal Pradesh eyaletinde de 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sabah meydana gelen depremin merkez üssü, başkent Yeni Delhi'nin 1.875 kilometre doğusundaki Tezu kenti. Depremin can ve mal kaybına yol açıp açmadığına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...