YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ EURO-2000'İ DEĞERLENDİRDİ:
KUPANIN FAVORİSİ YOK

Güneş, "Ülkeler arasında futbol kalitesi farkı kalmadı. Kupayı herhangi bir takım da kazanabilir. Grupta herkes kadar Türkiye'nin de şansı var" diye konuştu

Futbol farkı kapandı

Trabzonspor'un eski teknik direktörü ve Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden Şenol Güneş'le, yarın başlayacak olan EURO-2000'i konuştuk. Her grupta denk takımların yer aldığını vurgulayan Güneş, "Bu şampiyonanın kesin favorisi yok. Durum çeyrek final sonrası netlik kazanabilir. Ülkeler arasındaki futbol farkı giderek kapandığı için, artık şampiyonalar denk ve çekişmeli mücadelelere sahne olacak" dedi.

Grubumuzda şanslar eşit

1996'dan bu yana Türk futbolunda çok şeylerin değiştiğini söyleyen tecrübeli hoca, "Grubumuzda birbirine yakın güçte 3 zorlu rakibimiz var. Daha çok moral ve hırs faktörü rol oynayacak. İtalya'nın tecrübesi, Belçika'nın evsahibi olma avantajı var. İsveç her an çıkış yapacak bir takım. Ancak Milli Takım'da Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir hoca mevcut. Üstelik, UEFA Şampiyonu olmuş bir takımın futbolcuları ağırlıkta. Moral ve motivasyon bakımından en üst düzeydeyiz. Bu da bizim avantajımız olacak" diye konuştu.

Liderlik sürpriz olmaz

Türk Milli Takımı'nın çeyrek finale yükselmesinin sürpriz olmayacağını vurgulayan Şenol Güneş, "Bilindiği gibi Pazar günü İtalya ile ilk maçımızı oynayacağız. Bu bakımdan şanslı sayılırız. Çünkü İtalya, bu tip şampiyonalarda büyük tecrübeye sahip olmasına rağmen, son yıllarda başarısız bir grafik çiziyor. Gol atamıyorlar. Milli Takım'ımız prese dayalı atak bir futbol sergilerse, İtalya'yı yenip iyi bir başlangıç yapabilir. Çeyrek final bizim için sürpriz değildir" dedi.

Futbolda çıta yükseldi

Şenol Güneş, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanması, Türk futbolunun da çıtasını yükselttiğini söyledi. Güneş sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye çeyrek finale çıkarsa, yarı final ve final yolu da açılır. Şampiyonada Hollanda, İngiltere, Almanya, İspanya ve Romanya gibi güçlü ekipler de var. Ancak onların da işi kolay değil. Takımımızın finallerdeki şansı için, İtalya maçı çok önemli. İyi bir başlangıç futbolculara moral, rakiplerimize korku verecektir"

 

Spor Yazarları

Mehmet Atalay :
NE GEREK VAR?

 




Kağıda basmak için tıklayın.

DERSİMİZ İTALYA
Teknik direktör Mustafa Denizli, dün Millilerimize İtalya'nın maç kasetlerini izletip, eksiklerini anlattı
GERGİN BEKLEYİŞ Teknik direktör arayışlarını çözüme kavuşturamayan G.Saray, futbolcu transferinde de geride kaldı. Fernandez'e 24 saat süre veren yönetim, dün de Trapattoni ve Sacchi ile görüştü
Beşiktaş'ın golcüsü, 'istenmiyorsam çeker giderim' dedi Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Ertuğrul, gönderileceği yolunda çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Teknik Direktör Nevio Scala tarafından gönderilecekler listesinde başına konulduğu şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten Ertuğrul, "Bu konada henüz bana bilgi gelmedi" dedi.Beşiktaş'ta oynamaktan mutlu olduğuna ve Siyah-Beyazlı formadan ayrılmak istemediğine de değinen golcü oyuncu, "Beni istemiyorlarsa da çeker giderim. İstenmediğim bir yerde durmam. Bu konuyu önümüzdeki 10 gün içinde Scala'nın çözüme kavuşturacağına inanıyorum" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...